ЖК "Почаївський", Буча, вул. Чкалова, 4в, друга черга.

Dewavu

Dewavu

01.02.2013 13:46:17

Я тоже за Житлопобут, но нужно спорные моменты попытаться изменить.
1. Насколько я помню - это мифическая плата за землю Мелиоратору, с какой стати не понятно.
2. Это возможность установки кондиционера (изменение фасада, что оговорено в договоре), обсуждение ремонтных работ.
3. Мифические штрафы.

Я предлагаю изучить договор, выписать нюансы, после встречаться и обсуждать план действий. Можно даже внести исправления в договор и иметь, как вариант для обсуждения.

По поводу тарифов - не думаю что будет огромная разница, только в частном ЖЕКе преимуществ больше. Говорю так, потому что сейчас проживаю в похожем доме, с частным ЖЕКом.

Цитувати

SVG2012

SVG2012

01.02.2013 13:55:38

ОСББ самостiйно визначає експлуатацiйну органiзацiю, що буде обслуговувати будинок.
З пiдприємствами, що поставляють газ, воду та тепло, займаються вивезенням смiття, ремонтом, ОСББ укладає прямi договори, в результатi чого отримує можливiсть впливати та контролювати якiсть житлово-комунальних послуг.
Пiдвищення якостi житлово-комунальних послуг.
ОСББ самостiйно визначає кошторис утримання будинку, квартир та вiдповiдно розмiр внескiв на утримання будинку.
Отримує право вiдвести прибудинкову територiю в спiльну сумiсну власнiсть.
Використання платежiв власникiв жилих та нежилих примiщень саме на потреби будинку, в якому знаходяться данi примiщення.
Усi належнi пiльги та субсидiї по сплатi квартплати та житлово-комунальних послуг для членiв ОСББ зберiгаються.
ОСББ є неприбутковою органiзацiєю, у зв’язку з чим не платить податки на прибуток та на добавлену вартiсть.
Можливiсть використання за згодою членiв ОСББ трудового внеску мешканцiв замiсть квартплати (внескiв на утримання).
Отримання додаткових грошових коштiв на утримання будинку за рахунок надання в оренду об`єктiв спiльної власностi (нежилi, допомiжнi примiщення, технiчне обладнання, при будинкову територiю).
Пiдвищення вартостi квартир в даному будинку при продажi.ü Можливiсть отримання кредитiв в банку на проведення ремонту, встановлення приладiв облiку води, тепла, газу тощо.
З’являється органiзацiйна структура, що здатна вирiшувати загальнi проблеми мешканцiв, вiдстоювати їх iнтереси та права.
Можливiсть кожного мешканця безпосередньо приймати участь в управлiннi i утриманнi будинку (обрання до органiв управлiння, голосування на загальних зборах тощо).
Члени ОСББ самостiйно визначають види та об’єми робiт, необхiдних для якiсного утримання будинку та прибудинкової територiї, приймають участь у розробцi та контролi виконання правил проживання в ОСББ.
Наявнiсть механiзму впливу на порушникiв внутрiшнiх правил.
Вiдсутнiсть проблем з отриманням необхiдних довiдок, оформлення документiв на отримання субсидiй, прийняття документiв на видачу паспортiв, на реєстрацiю (прописку) тощо. Голова ОСББ має право завiряти довiреностi на отримання пенсiй, представлення iнтересiв тощо.
ОСББ можу виступати стороною в судовому процесi.
Недолiки створення ОСББ:

На початку дiяльностi ОСББ витрати на утримання будинку можуть бути достатньо великими. Окрiм „iндивiдуальних” витрат (пов’язаних з власною квартирою, офiсом тощо), кожний власник повинен покрити витрати, пов’язанi з „спiльною власнiстю”.
Виникає багато проблем з оформленням у спiльну власнiсть прибудинкову територiю.
ОСББ повинно подавати бухгалтерську звiтнiсть до податкової адмiнiстрацiї.
Ремонт будинку, як поточний так i капiтальний, проводиться за рахунок мешканцiв будинку.
Пiдвищення витрат на утримання будинку може привести до пiдвищення квартплати.
ОСББ має право звертатися до суду вiдносно стягнення заборгованостi по квартплатi.

Цитувати

Koshkina

Koshkina

01.02.2013 20:12:08

Я за Житлобуд-2007. Как -то читала про дома, которые они обслуживают-люди в полном восторге! Но, согласна, что есть свои нюансы в договоре их, которые в принципе можно поменять. Мне кажется, что тариф будет не сильно отличаться от тарифов гор. ЖЭКа, но свои обязанности Житлобуд выполняет-это точно!!
Решение нужно будет принять после выдачи ключей, я так понимаю.. плюс нужно будет состыковаться как-то жителями 5,6 секций и выслушать их мнение.

Цитувати

SVG2012

SVG2012

02.02.2013 10:42:06

Для Koshkina. Где вы читали о Житлобуде-2007?Не могу найти ни форума, ни отзыва жильцов их домов.

Цитувати

pochaevsky

pochaevsky

02.02.2013 11:42:42

Koshkina: Я за Житлобуд-2007. Как -то читала про дома, которые они обслуживают-люди в полном...

Доброго дня учасникам форуму. Для ознайомлення пропонуються Додатки до договору с ТОВ "Житлопобут-2007", якi Ви будете пiдписувати ( у разi обрання бiльшiстю мешканцiв "Житлопобут-2007" )разом з Основним Договором.
Уважно читайте. обговорюйте, пропонуйте змiни.

(Додатки станом на 2011р.)

Цитувати

pochaevsky

pochaevsky

02.02.2013 11:44:44

Додаток №2. стр.1.

Цитувати

pochaevsky

pochaevsky

02.02.2013 11:45:30

Додаток №2. стр.2

Цитувати

Koshkina

Koshkina

02.02.2013 16:44:14

SVG2012: Для Koshkina. Где вы читали о Житлобуде-2007?Не могу найти ни форума, ни отзыва жильцов...

Я читала на форуме, но сейчас не могу найти :(хотела ссылку выложить. постараюсь поискать еще)
Там не много написано о этом ЖЭКе, просто хорошие отзывы. Люди довольны обслуживанием и писали, что реально все выполняется. Плюс моя знакомая ездила смотреть квартиру на Пушкинской и говорит, что территория вылизана просто.

Цитувати

Krystyna

Krystyna

02.02.2013 16:56:15

SVG2012: ОСББ самостiйно визначає експлуатацiйну органiзацiю, що буде обслуговувати будинок.
З...

Mne ne ochen` ponyatna razniza mezhdu OSBB i chastmin Zhekom. Naprimer:

... Наявнiсть механiзму впливу на порушникiв внутрiшнiх правил.

... ОСББ має право звертатися до суду вiдносно стягнення заборгованостi по квартплатi.

... Ремонт будинку, як поточний так i капiтальний, проводиться за рахунок мешканцiв будинку.

V sluchae chastnogo zheka eto vse tozhe budet v sile, ili net?

Цитувати

SVG2012

SVG2012

02.02.2013 17:51:39

для Krystyna, просмотрите эту ссылку. http://osbb.kiev.ua/voprosy-otvety

Цитувати
<< 45 46 47 48 49 ... 157
Архів