Ирпень, ул. Высокая, 10-а и ул. Суворова, 22-а

kupec

kupec

21.05.2013 07:47:40

Доброго всiм дня!

Стосовно сосен бiля ТП, то вчора двi зрiзали. Решту аварiйних теж будуть зрiзати, але не всi за раз, щоб не дуже свiтитися "вирубкою лiсiв".

Також вчора ввечерi приїздила Андерсон. Останнi новини:
1. В пiд"їздах докладуть плитку (на пiдвiконниках), замiнять розбитi склопакети.
2. На днях мають приступити до робiт на даху:
- встановлять снiготримачi
- дороблять димоходи
- встановлять вiтровi планки (планки, якi встановлюються на з"єднаннi пiдшиву даху i накриттям даху)
3. Починають розплановувати територiю. Обiцяли, що за тиждень роботи все буде.
4. Смiттєвi баки будуть встановлювати, але їх обов"язково обгородять сiткою i зроблять вхiд на замку, щоб нам не зносили смiття з усього кварталу.
5. ДОКУМЕНТИ: прозвучав термiн - 1 мiсяць. До того часу ми маємо визначитися, що ми хочемо - кооператив чи ОСББ. Чи ще якусь форму власностi. Андерсон сказала, що їй все одно, що ми оберемо. Для неї це не принципово. А от нам варто вирiшити, як нам далi жити. Також - гостро стоїть питання вартостi оформлення права власностi на квартиру.

Дорогi сусiди з Високої 10а:
1. Вчора прозвучала iнформацiя, що в Iрпенi є ОСББ, якi об"єднують кiлька будинкiв. Як на мене - це найкращий варiант розвитку подiй, бо в нас з вами як мiнiмум спiльна ТП, каналiзацiя i дренажна система, ну i скважина, яку нiяк не дороблять.
Я ще не володiю повною iнформацiєю, як це зроблено, i що це коштує, але буду її дiзнаватися.
2. Андерсон переконана, що всi Ви (жителi Високої 10а) пiдтримали варiант кооперативу, i погодилися на умови його створення. Принаймнi так їй сказала Ваша забудовниця. Наскiльки я знаю - це не так. Якщо я не правий - поправте.

Дякую

Цитувати

Maryna_SK

Maryna_SK

23.05.2013 12:58:01

Шановнi мешканцi будинку Висока 10 а!!! Завтра 24 траня 2013 року, о 15:00 в офiсi агенста нерухомостi "Партнер" за адресою м. Iрпiнь, вул. Українська 85 (там де ми розраховувалися за котли) вiдбудеться зустрiч з Iванютою А. С. На порядку денному обговорення умов пiдписання документiв, та усунення недоробок бiля нашого будинку. Хто не байдужий до долi будинку запрошуємо на зустрiч!!!

Цитувати

Ukka

Ukka

23.05.2013 14:00:09

Спасибо всем за информацию. Но у меня вопрос- по Высокой.
Денис особых вариантов не дает- кооператив- типа панацеи ( из за земли). И вот вопрос "И чем нам грозит кооператив?" Просветите пожалуйста кто знает явные минусы.
Кто имеет информацию об оценочной стоимости 1 кв.м по Киевской области- поделитесь. А то я совсем запуталась. Спасибо.

Цитувати

kupec

kupec

24.05.2013 15:42:48

Доброго дня!
Я не до кiнця зрозумiв чому кооператив "виграє" перед ОСББ?
Формально - все те саме: потрiбне керiвництво, яке буде займатися всiма потребами i проблемами кооперативу.
Земля передається у власнiсть кооперативу, або у власнiсть ОСББ. Суть вiд цього не змiнюється.
При оформленнi кооперативу, якщо я правильно все розумiю, дехто планує добряче заробити. Так як пропонована оплата (по 7% вiд вартостi квадратного метра) пiде далеко не на податки.
Я приблизно порахував, що всього "органiзаторами" кооперативу буде отримано 717тис. 360грн. ((55 39 39 42=175кв. м. на одному поверсi) Х (6 поверхiв) Х (2 пiд"їзди) = 2100 - загальна площа квартир у будинку. 2100х4880х0,07=717360грн - хто не вiрить, перерахуйте).
Вартiсть органiзацiї кооперативу бiльше 700 000грн??? Не вiрю!

I для чого тодi створювати кооператив, якщо цi ж (або значно меншi - залежить вiд того, хто здiйснюватиме оцiнку) кошти можна оплатити при звичайному договорi купiвлi-продажу?

Ще питання - була iнфомацiя, що при першому продажi частина податкiв (мита чи ще щось) - не оплачується. Тобто - при оформлення договору мало б бути ще дешевше.
Чи в нас вже не перший продаж?

Дякую

Цитувати

АДВОКАТ

АДВОКАТ

27.05.2013 13:01:49

Следя за постами форумчан позволю себе немного высказаться. Читая сообщения складывается впечатление что возникла путаница в понятиях. 7 % это плата за издержки у нотариуса при оформлении сделки перехода права собственности, на сколько я понимаю. Почему тогда проводится параллель между этими платежами и платой за создание кооператива?

Цитувати

zireael

zireael

27.05.2013 14:18:15

ув. АДВОКАТ, прошу прощения, 7% - плата за издержки у нотариуса, хм... (завис). Рыночная цена у нотариусов за оформление сделки купли/продажи, договорных отношений и т. п. ну аж никак не 7% от суммы сделки, и даже не 5% а ниже. Давайте не будем вводить людей в заблуждение и Вы, прошу прощения, не правильно понимаете. Поэтому сюда и включается и проводится параллель между этими платежами, налогом, услугами нотариуса и всех "затрат" по созданию кооператива с последующей выдачей паев и долей.

Цитувати

АДВОКАТ

АДВОКАТ

28.05.2013 08:59:36

7% это реальная сума затрат на проведение сделки по переходу права собственности от одного человека к другому при условии если человек владеет имуществом до 3-х лет. Состав 7%: 1% гос пошлина, 1% пенсионный фонд, 5% налог на доход физ лиц от продажи недвижимого имущества. Проценты вычитаются от сумы экспертной оценки недвижимого имущества.

Цитувати

gala-la

gala-la

28.05.2013 09:04:27

У нас кооператив. жилищно-строительный. Нет "второго человека".
Предлагаю не обсуждать такие вопросы на форуме. Мы в этом заинтересованы тоже. Для жителей Высокой есть группа вконтакте, заходите, там все документы и информация есть.

Вы, Адвокат, вообще из какой квартиры?

Цитувати

АДВОКАТ

АДВОКАТ

28.05.2013 09:10:12

Я рассматривал вариант покупки квартиры в этом доме. Вопрос не в кооперативе а в правильность трактовки.
За все время так и не убедился в легальности механизма перехода права собственности на конкретного инвестора.

Цитувати

gala-la

gala-la

28.05.2013 09:19:23

Трактовки правильные.
Юридически все оформлено грамотно и прозрачно. Убедить вас может ваш риелтор.

Вопросы к другим моментам, но их мы не будем обсуждать тут, а обсуждаем на встречах инвесторов.

Документы для инвесторов нашего дома готовы, любой может их взять для ознакомления. Моя электронка в свободном доступе - конвертик справа, ивесторам Высокой 10а могу переслать, также документы выложены в группе вконтакте, группа закрытая, инвесторы Высокой, отправляйте запрос на добавление.

Цитувати
<< 228 229 230 231 232 ... 247
Архів