Позняки-2, стройплощадка 8-А (Киевгорстрой)

ukrserg

ukrserg

20.06.2014 06:09:24

кнп: вопрос юристам:
земля частнику дана в пользование органом местной власти, можем...

Земля в приватника - в приватнiй власностi i нiхто її забрати не зможе! Немає такого закону, хоча вiн вкрай потрiбен.

Вся ситуацiя в тому, що КМБ з самого початку наробив купу помилок, тобто дiяв виключно для своєї вигоди. Побудувавши 2 першi будинки в нашому мiкрорайонi вони мали абсолютно всiх приватникiв розселити в тi будинки. I тiльки пiсля того, як був би вiдселений останнiй двiр - вони мали право будувати далi. Але ж Холдинговiй компанiї хотiлось заробити побiльше грошей!!! От тепер i маємо такi проблеми.
Вихiд, як на мене, тiльки один лишився - через суд.

Цитувати

Ahm22

Ahm22

20.06.2014 06:11:54

gpilgrim: Если я раньше думал, что проблема частника не решается по причине жадности КГС, то...

Якщо подивитися на це питання з iншої сторони. Скiльки коштiв КМБ уже витратив на змiну проектної документацiї, погодження з iнстанцiями (будинок же не вiдповiдає багатьом нормам ДБН, зведення пiдпiрних стiн? + подальшi витрати для зведення мосту-естакади для проїзду до 5-ї та 6-ї секцiй. + нова пiдпiрна стiна (метрiв на 100)? Якраз +- i набiгає та сума, яку назвав приватник. За цi кошти апетити приватника можна було задовольнити... Тим паче, КМБ був зобов`язаний це зробити згiдно рiшення Київради. Але, якщо грошi приватнику потрiбно вiддати "на руки" i усе, то всi вищезазначенi процедури - це доволi непрозорi схеми, на яких можна дуже непогано "нагрiтися".

Цитувати

Olun

Olun

20.06.2014 06:25:22

Со слов собственника, я так поняла, что земля таки не его, она у него в аренде. А в том "сарае" под названием дом 4 собственника, с которыми он не может поделить этот дом. И не понятно это за весь дом он требовал 1 лимон $ или только за свою часть. В общем с ним решать проблему не реально.
По поводу 5-6 секции, на вопрос когда они все закончат, сказали что в сентябре, а на вопрос когда мы сможем начать делать ремонт ответа не было(((

Цитувати

Nick01

Nick01

20.06.2014 07:23:17

У частника есть несколько взаимоисключающих позиций:
1. Я не хочу продавать свой участок.
2. Я хочу одну однокомнатную квартиру, одну двухкомнатную, участок на Красном Хуторе и денег на постройку дома или участок с готовым домом.
3. Я хочу денег, но сумму не знаю, так как боюсь продешевить.
Как дальше договариваться с частником - неизвестно.

По поводу подачи воды: насосы установлены хорошие, просто еще не налажены - во время работы отключаются. К сожалению, КГС не передал схемы настройки насосов.

Отопление: с этим могут быть проблемы, так как на 6 секций установлена всего одна котельная под второй секцией при норме одна котельная на три секции. Насколько будет тепло зимой - ЖЭК гарантий не дает.

Цитувати

Helga01

Helga01

20.06.2014 08:00:20

Частник конечно странная личность, уперся - не хочу уезжать, моя родина, не хочу в высотке жить, хочу моральный ущерб чтоб особнячек выстроить.. и т. д. и т. п. Ну попробуем создать инициативную группу, как я поняла - очередную группу КГС говорит что такая в 2007 г. была создана - но результат переговоров мы сейчас пожинаем. Не получится договориться значит в суд подаем. Но вчера мы не спросили про счетчики тепла, которые должны быть индивидуальные, или я что-то пропустила?

Цитувати

Helga01

Helga01

20.06.2014 08:28:56

Характеристики нашего дама с сайта КГС
Количество лифтов - по 3 (в каждой секции):
- 1 лифт грузоподъемностью 1000кг (рассчитан на работу в режиме «пожар»);
- 2 лифта грузоподъемностью 400кг.
Установка и размещение всех видов счетчиков:
- Электросчетчики - поквартирно с установкой их в транзитном коридоре;
- Учет холодной и горячей воды - поквартирный и общедомовой;
- Учет тепла - поквартирный и общедомовой, коммерческий, отдельно для жилой части дома и встроенных помещений.

Где грузовой лифт??? Я так понимаю что лифт в режиме «пожар» это то что мы принимаем за грузовой?? И где учет тепла поквартирный?

Цитувати

Alex-VO

Alex-VO

20.06.2014 08:36:45

Шановнi сусiди!
Для того, щоб вирiшити будь-яку проблемну ситуацiю, потрiбно володiти ПОВНОЮ IНФОРМАЦIЄЮ про її ПРЕДМЕТ, а саме ЗНАТИ:
1. Коло осiб - учасникiв проблемної ситуацiї, їх ФIЗИЧНИЙ. ЮРИДИЧНИЙ статус по вiдношенню один до одного.
2. Причини виникнення ПРОБЛЕМНОЇ СИТУАЦIЇ.
3. Якi дiї ВЖЕ ВПРОВАДЖУВАЛИСЬ, або ВПРОВАДЖУЮТЬСЯ НА ДАНИЙ ЧАС для вирiшення ПРОБЛЕМНОЇ СИТУАЦIЇ.
Вiходячi з того, яка iнформацiя була озвучена на вчорашньому зiбраннi, картина за вищезазначеною мною схемою складається така.
1. Всi учасники даної ситуацiї, це:
1.1. Київмiськбуд - надалi КМБ.
1.2. Iнвестор(и) (власник(и) квартир (нежитлових примiщень) - надалi Iнвестори.
1.3. Власник(и) приватного будинку та земельної дiлянки - надалi власники приватного сектору.
Варiанти стосункiв мiж учасниками такi:
- КМБ - Iнвестори - ЮРИДИЧНI СТОСУНКИ (визначенi вiдповiдним договором).
- КМБ - Власники приватного сектору - ЮРИДИЧНI СТОСУНКИ (визначенi вiдповiдним договором, рiшенням).
- Iнвестори - Власники приватного будинку - ФIЗИЧНI СТОСУНКИ (якi НАВЯЗУЮТЬСЯ КМБ Iнвесторам для того, щоб перекласти вирiшення проблемної ситуацiї з КМБ на плечi Iнвесторiв).
2. Причина виникнення ПРОБЛЕМНОЇ СИТУАЦIЇ - 100 % провина КМБ, який, не вирiшивши питання вiдселення власникiв приватного сектору або надання їм вiдповiдної грошової компенсацiї (питання - БАГАТО чи МАЛО захотiв власник приватного сектору, не справа Iнвесторiв, i з їхнього боку ставити таке питання НЕКОРЕКТНО!!!), почав будувати будинок, причому порушуючи будiвельнi норми. Крапка.
3. Власником приватного сектору зiбранi документи, якi свiдчать про порушення КМБ законодавства, i на даний час триває судовий процес мiж Власником приватного сектору та КМБ. В даному випадку закон повинен бути на сторонi Власника приватного сектору, оскiльки було порушено його право приватної власностi. Крапка.
Отже, пiдсумовуючи вищевикладене, бачу, як i iнший учасник форуму - Ukrserg, вiдповiдно до його попереднього коментаря, єдиний вихiд вирiшення даної проблемної ситуацiї - в СУДОВОМУ ПОРЯДКУ. Вiдповiдачем в данiй справi повинен бути тiльки КМБ, а власника приватного сектора можна i необхiдно залучити в якостi свiдка або можливо, як третю сторону, що може надати необхiднi документи, якi пiдтверджують порушення чинного законодавства з боку КМБ. Iншi можливi дiї зi сторони Iнвесторiв, такi, як штучне створення жахливих умов iснування Власнику приватного сектора з метою спонукання його до вимушенного переїзду, є нi що iнше, як реалiзацiя чужого сценарiю (навязаного КМБ), i Є НЕПРИПУСТИМИМ.

Цитувати

Helga01

Helga01

20.06.2014 08:36:45

И вот еще избранное из характеристики нашего дома.
Внешнее освещение - согласно проекта;
- Дороги - асфальтобетонное покрытие;
- Тротуары, дорожки - асфальтобетонные и с ФЭМов;
- Малые формы - согласно проекту.
- Предусмотрены площадки для отдыха, детские, для хозяйственных целей и гостевые для временной парковки автомобилей.

Вниманию инвесторов дома!

1. В процессе строительства экспериментального жилого дома возможны отдельные изменения проектно-технологических решений без ухудшения эксплуатационных, эстетических качеств и санитарных норм. Такие изменения могут вызвать уменьшение или увеличение общей площади объекта проведения соответствующих перерасчетов по заключенным Соглашениям.

Площадки предусмотрены, но могут быть и не построены.. такая скользкая формулировочка. И предусмотрены изменения проектно-технологических условий, правда в нашем случае - с ухудшением санитарных и эстетических норм.
Мы теперь как наш пресловутый частник - вредничаем, хотим дороги к подъездам, детскую площадку.

Цитувати

кнп

кнп

20.06.2014 09:41:49

"... Мы теперь как наш пресловутый частник - вредничаем, хотим дороги к подъездам, детскую площадку."
+ озеленение, но мы не вредничаем, а хотим жить красиво

Цитувати

gpilgrim

gpilgrim

20.06.2014 09:55:54

Alex-VO: Шановнi сусiди!
Iншi можливi дiї зi сторони Iнвесторiв, такi, як штучне створення жахливих умов iснування Власнику приватного сектора з метою спонукання його до вимушенного переїзду, є нi що iнше, як реалiзацiя чужого сценарiю (навязаного КМБ), i Є НЕПРИПУСТИМИМ....

С точки зрения формальных отношений все написано правильно, но...
Кроме формальных отношений есть и общечеловеческие, разумные и моральные понятия. В контексте последних считаю поведение частника обычным шантажом в корысных целях, при этом ему глубоко все равно что будет с нами (жильцами многоэтажного дома). Исходя из такого подхода к окружающим его соседям не стоит расчитывать на снисходительное и/или толерантное к себе отношение.

Цитувати
<< 552 553 554 555 556 ... 565
Архів