Elena_I
04.10.2008 20:39:39
Дякую, запит вже відправлено, чекаю на відповідь.
Стосовно 2,4 грн за 1м2 - це рівно удвічі завищений тариф проти реальних витрат на обслуговування такого будинку, приблизно 200 квартир, якщо не помиляюся (обслуговування ліфтів, прибирання території, вивіз сміття, технічне обслуговування тепломереж, оплата праці обслуговуючого персоналу і т. п.). Ну, щоб не жатися и щоб не було "впритик" думаю 1,4 - 1,5 грн. вистачило б з головою, решта прибуток ЖЕКу. Непогана рентабельність у них виходить.
vit0000
05.10.2008 09:47:50
vit0000:
в гости... это еще рановато, разве что на воздушном шаре :)
А вот через...
Yuliya___: Всем привет! Сегодня приобрела 2к квартирку: кв.95, этаж 12. Заходите в гости!!!...
-------------------------------------------------------------------------------
в гости... это еще рановато, разве что на воздушном шаре :)
А вот через годик... Классно было бы ровно через год, на свое 35-летие :), оказатся в собственной квартире. Хотя по моим расчетам, пока это выглядит мало реально, несмотря на заявленные сроки сдачи под заселение.
===========
Таки, как я предполагал ровно год назад, что то чего хотелось бы - не всегда получается. так оно и оказалось...
Pravko
05.10.2008 12:54:24
Elena_I: Дякую, запит вже відправлено, чекаю на відповідь.
Стосовно 2,4 грн за 1м2 - це...
На запит відповів... ;) А рентабельність направду непогана, навіть дуже непогана :)))
Pravko
05.10.2008 13:00:02
До речі, тут я дивлюсь, що Київміськбуд не встановив нам в квартирах лічильники теплової енергії... А законодавство про ж-к послуги покладає на них такий обов`язок. Я про ті, що гігакалорії, мегаджоулі та ін. спожитої теплової енергії вимірюють, самі ж розумієте, що так би було дешевше, аніж обігрівати метри квадратні, керуючись радянським баченням... Треба реагувати на таке неподобство, чи не так? :)
Elena_I
05.10.2008 15:09:31
Дякую, почитала. Але знову виникли питання, то якаж все-такі вартість: 3,5грн. з 1 м2 + додатково 2,4 грн = 5,9 грн з 1м2, чи все-таки 2,4 всього, а що це за знижка 1,1 тоді? Чи входить в цю суму оплата праці консьержів?
Щодо лічильників на теплову енергію, то по-перше, проблема не стільки в Київміськуді, скільки в Киевєнерго, які не бажають мати окремі договори по опаленню з кожною квартирою. Їх можна зрозуміти, адже домогтися сплати боргів з юридичної особи (ЖЕКу чи ОСББ) простіше та реальніше, ніж з фізосіб. Та і технічна можливість відключити від опалення окрему квартиру-боржника, як правило, відсутня, а будинок теоретично можна.
Однак, особливої проблеми в цьому не бачу, загальнобудинковий лічильник буде встановлено. Адже нам необхідно врахувати, що в будинку мають опалюватись не лише квартири, а й приміщення загального користування, і оплачувати опалення цих примішеннь також наш обов"язок - будинок наша сумісна приватна власність. Нажаль не всі це розуміють, виходячи за межі власної квартири(:.
Elena_I
05.10.2008 15:23:35
Якщо загальна сума 2,4 грн. з 1м2 і ця сума включає оплату консьержів (а це дороге задоволення, адже їх потрібно 12, по 4 на кожен під"їзд, з урахуванням графіку - доба-робота, три доби - відпочинок, плюс податки на фонд оплати праці майже 40% від зарплати + прибутковий податок 15%), то реальні витрати будуть в межах 1,8 - 2 грн. з 1м2, а решта прибуток ЖЕКу. З чим ще можна погодитись. А якщо загальна сума 3,5 грн чи 5,9, то це вже занадто нахабно. Я особисто платити по майже по 6 грн з м2 не збираюсь.
Pravko
05.10.2008 15:28:02
"Дякую, почитала. Але знову виникли питання, то якаж все-такі вартість: 3,5грн. з 1 м2 + додатково 2,4 грн = 5,9 грн з 1м2, чи все-таки 2,4 всього, а що це за знижка 1,1 тоді? Чи входить в цю суму оплата праці консьержів?
Щодо лічильників на теплову енергію, то по-перше, проблема не стільки в Київміськуді, скільки в Киевєнерго, які не бажають мати окремі договори по опаленню з кожною квартирою."
Ви праві... однак нині вже є "прецедент" :) укладання договорів на пряму... Ось якраз маю стрітись з однією жіночкою з цього приводу, аби вона повідала мені про свій правничий досвід :)
Водночас, Київміськбуд повинен був встановити такі лічильники - це вимога декількох ПКМУ. Але нічого, я збираюсь за власний кошт встановити такий лічильник... і оплачувати тепло, яке мені реально було надано... це все одно заощадження значне. Це справедливо сплачувати за те, що було фактично надано!
"... оплачувати опалення цих примішеннь також наш обов"язок - будинок наша сумісна приватна власність"
Згода, і для цього є свої алгоритми...
Pravko
05.10.2008 15:32:20
Elena_I: Якщо загальна сума 2,4 грн. з 1м2 і ця сума включає оплату консьержів (а це дороге...
Згідно ПКМУ 560 від 12 липня 2005 року... (витяг))
2. Розмір тарифів (нормативних витрат, пов`язаних з утриманням будинків і споруд та прибудинкових територій) визначається по кожному будинку окремо залежно від кількісних показників фактичного надання послуг з урахуванням забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану будинків і споруд та прибудинкових територій згідно з типовим переліком послуг (додаток).
3. Під час формування тарифу на послуги повинна забезпечуватися прозорість усіх його складових з визначенням вартості кожної з них з розрахунку на 1 кв. метр загальної площі квартири.
4. У разі зміни розміру складових до тарифу на послуги вносяться відповідні зміни.
Розрахунок нормативних витрат
5. Калькуляційною одиницею є 1 кв. метр загальної площі квартир будинку.
6. Під час розрахунку нормативних витрат враховуються:
середньомісячні витрати на оплату праці (далі - заробітна плата) та середньомісячні матеріальні витрати за рік окремо за статтями експлуатаційних витрат;
плановані трудовитрати, що не можуть перевищувати розміру, передбаченого нормами часу та нормами обслуговування для робітників і виробничого персоналу, встановленими центральним органом виконавчої влади з питань житлово-комунального господарства.
Щодо тієї "знижки", треба запитати... я не сильно вдавався у розрахунки.
Pravko
05.10.2008 15:33:32
мені видається, що фактичністю вже нехтують, коли заявляють, що кошторис складають на рік...
Pravko
05.10.2008 15:37:22
без можливості змін...