vit0000
26.09.2008 14:16:07
Elena_I: Не крыши над балконами, а пол балконов есть сам по себе крышей над Вашей квартирой...
А ну да... на Бажана 12 - это есть! там слой бетонного перекрытия с внутренней изоляцией по бетону именно так как Вы написали суммарной толщиной 30-40 см, а не 20 - как само перекрытие внутри дома между этажами.
А насчет дополнительной платы по первому дому - это Ковальская любит брать за "цветочки"... берет из расчета цены квадратного метра жилья на момент строительства дома. На Бажана,12 где-то в 2-3 раза меньше за кв. м., потому что квартиры тогда стоили в 2-3 раза меньше, чем Гмыри,2. У них вроде бы такой расчет.
Elena_I
26.09.2008 14:17:48
На одной из соседних веток нашла телефоны Державної інспекції по контролю за цінами при Мінєкономики: киевское отделение 516 44 64, отдел быта (занимается ЖЕКами) т. 453 39 12. Может они что посоветуют. А сколько общая сумма в 1 м2 вместе с доп. услугами?
Elena_I
26.09.2008 14:30:32
Здравствуйте, сосед:). Минут 10 назад отзвонила начальнику технадзора, попросила взять на заметку и под личный контроль вопрос по окончанию кровельных работ, в частности на балконах. Сказал: уже на заметке! Делать раньше не могли из-за дождей, сегодня 1 нормальный день, не волнуйтесь, всё сделают. По лифтам сказал, что у нас ТУРЕЦКИЙ ОТИС(?), сейчас в процессе наладки. По дню открытых дверей типа завтра не будет, перенесли, наверное на след. субботу, но что-то мне подсказывает что это не есть правда, но уж если они нас завтра так не ждут, то не пойду.
Из хорошего: вчера у нас на этаже ставили отливы на окнах, правда на одном окне у меня так и не поставили, но процесс, вроде пошёл.
vasia1950
26.09.2008 15:57:10
а шаровые краны на трубах стоят или они до сих пор воду не испытывали?
Elena_I
26.09.2008 16:48:48
Воду вроде как испытывали, а может это только в 1 секции, правда говорили, что после субботней показухи воду Киевводоканал опять отключит. Насчет кранов, то надо смотреть по своим квартирам индивидуально. Я так поняла, что у одних есть, у других ещё нет. Кстати, их воруют уже эти краны.
Yuliya___
29.09.2008 08:44:27
Муж сегодня звонил в офис, сказали, что по третьему дому ключи начнут выдавать в конце октября, начале ноября (акт уже подписан)... Такой вопрос: это везде на кухне нет вывода для водопровода под раковину?
vasia1950
29.09.2008 11:43:16
у нас тоже, только дырка между кухней и туалетом, приводила я мастера, так он сказал, что в тот угол в, который я хочу мойку все равно тянуть через коридор
Pravko
29.09.2008 23:35:42
Мої ґречні шанування форум’янам-інвесторам, що проявляють свою небайдужість, правничу активність у частині ініціювання важливих питань добробуту, благоустрою своїх осель, своїх будинків…
Будучи інвестором об’єкту інвестування в будинку за вул. Гмирі, 4, переді мною також постала низка питань, вирішення яких має важливе значення для добробуту в наших будинках.
Оскільки маю на меті створити окремий форум, що буде присвячений актуальним проблемам будинків 2, 4, 6 за вул. Б. Гмирі, то не вбачаю за необхідне робити це нині у повнім обсязі…
Відзначу, що однією із проблем, над якою працюю – проблема юридичного оформлення надання житлово-комунальних послуг. Скажу, що договір, який пропонують в ТОВ «Ковальська-Житлосервіс», не відповідає вимогам чинного законодавства про ж-к послуги, і кожна поважна особа його не дозволить собі підписати...! Мовився з Генеральним директором ТОВ «Ковальська-Житлосервіс», (якось опишу на форумі чи обов’язково повідаю у приватнім порядку)… Можете лише уявити, якщо особа керується принципом: «закони у нас не виконуються, то й тут їх не треба реалізовувати», самі розумієте… Особливо викликають подив слова про те, що в кошторис не можна вносити зміни (я запитав: чому витрати на тел. зв’язок за кожним будинком 700 грн. на місяць?)… Побачив я також байдужість та незацікавленість в енергоощадних технологіях, зокрема мова йде про 3-тарифні лічильники… Мало хто знає, що енергія в нічний час (23:00 – 7:00) коштує всього 40% від звичайної вартості…
На поприщі боротьби за права у сфері житлово-комунальних послуг маю вже певний досвід і скажу, що правничі важелі примусити ТОВ укласти договори, згідно чинного законодавства, існують… Тут ще багато нюансів… Звертайтесь! Єднаймось! Гуртуймось!
Крім того, важливим питанням є проблема врахування естетико-архітектурних та технологічних вимог при встановленні зовнішніх блоків кондиціонерів, їх комунікацій та супутникових антен. У першу чергу непокоїть схиблена мода, що є проявом начхання, байдужості («моя хата з краю», «після – хоч трава не рости»), ХАОТИЧНО розташовувати зовнішні блоки кондиціонерів на фасаді будинку, зважте, з довжелезними комунікаціями та ще й чорного кольору… Але й це ще не все. Як правило, при встановленні не враховують технологічні вимоги…бо ніхто ж не попередить…. Не треба забувати, що наші будинки мають утеплення. Я мовився з фахівцями, зокрема з головним виконробом мого будинку, з цього приводу, вони сказали, що при встановленні зовнішніх конструкцій на утеплених частинах фасаду будинків необхідно дотримуватись певних технологічних вимог (про це згодом), а нехтування ними може призвести до скорочення строку служби утеплювальних елементів фасаду… Прохання взяти на увагу ці нюанси! Зараз працюю над донесенням цих порад до майбутніх співмешканців мого будинку… Звертайтесь! Єднаймось! Гуртуймось!
Важливим нюансом є огорожа…безпека. ТОВ «Ковальська-Житлосервіс» має на меті встановити куций парканчик, який не забезпечить благоустрою в такій мірі, як висока огорожа… Я гадаю, пояснювати для чого огорожа – немає потреби… Мовився я з Ген. директором з цього приводу, однак не дав він чітких обіцянок…
До речі, щодо однокамерних склопакетів на лоджіях… зараз акурат займаюсь цим питанням…подивимось чи усуне порушення умов договору АТ ХК «Київміськбуд» за моєю заявою… якщо ні – все одно їх дістану… А уявіть собі, якщо згуртуватись інвесторам/власникам…?!
Також, питання створення ОСББ також можна уналежнити до актуальних... Необхідно зауважити, що наявність ОСББ може й не виключати обслуговування з ЖЕО… З цього приводу ближчим часом маю намір стрітись з успішним фахівцем з ОСББ…
Інші питання – згодом…
(продовження в наступнім повідомленні)
Pravko
29.09.2008 23:38:24
(продовження попередньому повідомлення)
Прохання пам’ятати про принцип: «У єдності – сила». Керуючись цим принципом, прошу всіх небайдужих до добробуту своїх осель осіб – інвесторів, за наявності нагоди, поконтактувати зі мною. Це важливо в контексті можливого створення ініціативної групи. Мій контактний тел.: 2 2 9 0 9 2 9 та e-mail: p r a v o m y r AT u k r p r a v o. e u Питайте Правомира.
Прошу також не забувати, що співвласники є господарями свого будинку! І вони мають бути правими, добросовісними, статечними ґаздами! Не здаваймось! Єднаймось! Гуртуймось!
До зв’язку!
Pravko
29.09.2008 23:40:58
*(продовження попереднього повідомлення)