Happy
19.10.2012 06:52:35
В пятницу и субботу мне кажется не целесообразно проводить собрание -конец недели и выходной, очень трудно будет собрать людей, надо об"явление повесить заранее напр. на понедельник и огромными буквами и на дверях и в лифтах, т. к. все пробегают мимо и никто не читает.
Сегодня утром мастер принесла об"явление, что нас, согласно нового закона передают конторе Эпос, кажется -как гуртожитки и комунальну власнiсть - это рассчитано вероятно на убогость нашего народа так понимаю, какое мы имеем отношение к гортожиткам и комунальной власностi??
Alex_Nem
19.10.2012 13:10:38
Мой моб. 0677970243.
Если еще кто-то с других домов подпишет такие письма - я не против. Готов даже отнести в прокуратуру.
Я только за чтобы все дома нашего микрорайона собрались и оформили коллективное решение: мы против обслуживания наших домов ТОВом; у нас есть все правовые основания не оплачивать счета за содержание домов и предоставленные комуслуги и т. д.
Happy
19.10.2012 13:51:32
может стоит поднять общественность наших соседних домов и собрать общее собрание, собрать подписи, в т. ч. поднять вопрос ОСББ
Alex_Nem
21.10.2012 17:23:59
ШАНОВНI СУСIДИ!
20 жовтня 2012 року на загальних зборах було створено iнiцiативну групу з представникiв будинкiв нашого мiкрорайону щодо можливостi створення ОСББ в зв’язку iз тим, що ЖУ "Лiвобережне" повiдомило нас про припинення здiйснення з обслуговування наших будинкiв.
За отриманою iнформацiєю, ТОВ "Перший український експортний центр", якому без нашої згоди нiби-то передано для обслуговування наш будинок, зареєстроване в Печерському районi м. Києва та нiколи не здiйснював дiяльностi по обслуговуванню житлових будинкiв, про що, власне, i свiдчить його назва.
На зборах мешканцiв будинкiв мiкрорайону було ОДНОГОЛОСНО прийнято рiшення не пiдписувати з ТОВ "Перший український експортний центр" жодних договорiв та не проводити йому жодних проплат у випадку надходження вiдповiдних квитанцiй починаючи з жовтня 2012 року.
Разом з тим, було прийнято рiшення iнiцiювати створення ОСББ у кожному будинку.
Створити ОСББ в нашому будинку можемо й ми.
Згiдно Закону, об`єднання спiввласникiв багатоквартирного будинку (ОСББ) - юридична особа, створена спiввласниками багатоквартирного будинку для власного управлiння будинком та спiльного майна. Тобто ми самi здiйснюємо управлiнням нашим будинком.
ЧОМУ НАМ ВИГIДНО СТВОРИТИ ОСББ
ОСББ є неприбутковою органiзацiєю, яка не сплачує податкiв (вартiсть тарифiв можна вже знизити на 25-30%)
ОСББ не має "роздутого" штату працiвникiв: директора, його заступникiв, головного iнженера, майстрiв, бухгалтерiв, оплату працi яких здiйснюємо ми з вами
Тариф на утримання будинку встановлюємо ми з вами самостiйно. За опалення, водопостачання i водовiдведення та свiтло сплачуємо вiдповiдним поставщикам послуг.
В ОСББ мешканцi, якi мають пiльги, продовжують ними користуватися. Компенсацiю ОСББ отримує вiд управлiння соцiального захисту населення
За кошти на утримання будинку можна дiйсно його утримувати в належному станi, а не чекати десятилiттями, коли ЖЕК пофарбує дверi чи замiнить лампочку
Для створення ОСББ необхiдна вiдповiдна iнформацiя:
-№ квартири,
-прiзвище, iм’я та по батьковi власника(iв), згiдно свiдоцтва про право власностi чи iншого документу (договiр купiвлi-продажу)
-площа квартири, кв. м.
-контактний телефон
В разi згоди, прохання ТЕРМIНОВО залишити цю iнформацiю (заповнити форму) у консьєржа 3 парадного для Немцова Олександра Анатолiйовича.
Консультацiю щодо створення та функцiонування ОСББ можна у члена iнiцiативної групи нашого будинку – Немцова Олександра за телефонами: (067)797-02-43
Andre_2012
22.10.2012 10:43:15
Надо с жильцами провести беседу, лично все разъяснить какие выгоды получаются при ОСББ и как важно сейчас не быть пассивными. На собрании 20 числа были записаны активисты каждого поъезда, желающие оказать информационную поддержку по своим подъездам. Ждем дальнейших решений организаторов.
Happy
22.10.2012 11:25:23
я со второго под"езда и на собрании не была, т. к. не смотря на просьбу не устраивать собрание в пятницу и субботу, вы его организовали в субботу, причем об"явление я уже увидела в воскресенье. С нашего под"езда вроде было 4 человека, причем у нас инициативная группа есть с начала постройки дома и мы оба не были на собрании, а вы кого-то записали в инициативную группу. Кто так делает?и скажите кто будет раз"яснять жильцам о пользе ОСББ? Для этого нужно напечатать листовку, размножить ее -что могут сделать уже именно инициативная группа и тогда собирать подписи для кворума. Для этого, повторяюсь, нужно сделать листовку и передать ее в электронном виде для размножения. Собирать людей и об"яснять должен профессионал, а инициативная группа -это общественники, но не специалисты в этой области.
Happy
22.10.2012 12:54:44
Приходила сегодня наша мастер и претензионно заявила, что из-за нас т. е. жильцов, новая фирма не приняла наших дворников, что вот жильцы жаловались, теперь пусть сами ищут дворников себе, потому что этих новая фирма уволила. Ситуация просто красивая -новая фирма еще не заключила с нами договора, а уже сама решила когда кого уволить, поднять тарифы, то ли еще будет !Нам конечно такие дворники не нужны -наглые и нерадивые, но вопрос открыт - значит нам сейчас перекроют кислород- не будут убирать, не будут мусор вывозить
Mi77
22.10.2012 16:26:13
Alex_Nem: ШАНОВНI СУСIДИ!
20 жовтня 2012 року на загальних зборах було створено iнiцiативну...
Алекс, можно информацию по квартире сбросить на вас на электронный адрес?
Alex_Nem
22.10.2012 16:47:34
Можно (моя почта - onemtsov@gmail.com). А насчет увольнений - то я бы в первую очередь уволил мастера дома - они все равно ничего не делала, а только орала. И я лично буду добиваться чтобы они к нашему дома никакого отношения не имела. А насчет вывоза мусора и уборки скажу следующее. В тарифах за эти услуги мы платим, и в случае их не выполнения можно смело писать жалобу.
ArturKing
22.10.2012 18:51:12
Добрий вечiр!Зараз не час сваритися та з`ясовувати стосунки!Накатав таку листiвку. Завтра роздрукую та роздам консьєржам, щоб видавали всiм мешканцям квартир. У кого є бажання може сам роздрукувати декiлька десяткiв примiрникiв та розповсюдити по своїх пiд`їздах. Правки приймаються.
ШАНОВНI ВЛАСНИКИ КВАРТИР !!!!
Звертаємося до Вас вiд iменi iнiцiативної групи, яку утворили 20 жовтня 2012 року на загальних зборах мiкрорайону Троєщина – 10 з представникiв будинкiв нашого мiкрорайону. На даний момент у нашому будинку (вул.. Цвєтаєвой, 9) та iнших по житловому масиву склалася дуже непроста та тривожна ситуацiя.
Всiм добре вiдомо, що наша обслуговуюча органiзацiя ЖУ Лiвобережне ДП ЕКОС повiдомило нас про припинення здiйснення з обслуговування наших будинкiв. На її мiсце за отриманою iнформацiєю приходить ТОВ "Перший український експортний центр", якому без нашої згоди нiбито передано для обслуговування наш будинок, зареєстроване в Печерському районi м. Києва, вул.. Л. Українки, 26 (фiз. адреса 01042, м. Київ, Печерський район, ВУЛИЦЯ ПАТРIСА ЛУМУМБИ, будинок 11
ПIБ керiвника юридичної особи ПАПУША IРИНА ДМИТРIВНА
Iнформацiя про здiйснення зв’язку з юридичною особою тел. 0676565687) нiколи не здiйснював дiяльностi по обслуговуванню житлових будинкiв, про що, власне, i свiдчить його назва.
Чим це для нас може обернутися.
1. Дана органiзацiя є платником ПДВ – вiдповiдно всi тарифи будуть облакдатися 20% податком.
2. Вона є прибутковою органiзацiєю – сплачують податок на прибуток.
3. Засновники мають отримувати дивиденти.
4. На даний момент представники даного ТОВ ходять по будинках розказують, що будуть здавати в оренду (без узгодження з власниками квартир).
5. По чуткам на вул.. Урловська, де дане ТОВ також хоче прибрати до рук новi будинки, була озвучена кв. плата на рiвнi 6 грн. за кв. м.(iнформацiя з iнтернету).
Договори з нами нiхто до сих пiр не пiдписав, сьогоднi вже 23.10, представникiв ми не бачили.
6. Хто дасть гарантiю, що дане ТОВ не зникне, як ЖУ Лiвобережне через декiлька рокiв з нашими коштами ???
7. ХТО ВЛАСНИК ТОВ ???
Шановнi власники квартир! Звертаємось до ВАС, як до людей, яким не байдужа доля нашого будинку!!!
Наш будинок та будинки нашого мiкрорайону опинилися у скрутнiй ситуацiї (зима, ЖУ Лiвобережне самоусунулось, хоча договори до 31.12.2012, органи влади заплющили очi на все), але ми не повиннi здаватися.
Один з виходiв з ситуацiї це створення ОСББ – органу, який буде сам управляти нашим будинком. Не мало знайдеться скептикiв на рахунок ОСББ. Так це дуже важка та кропiтка робота (можна почитати блог Т. Монтян на Українськiй правдi про їх вiйну з ТОВ ), але на даний момент у нас не має iншого виходу. ОСББ нам потрiбно як орган, який може представляти iнтереси мешканцiв будинку у будь - якiй органiзацiї на даному етапi. Поки ми не маємо своєї органiзацiї – ми безсильнi перед будь ким.