AD_2008
01.02.2011 11:05:35
"zomka : ЗЫ-2 На этой печальной ноте я пожалуй прекращу обсасывать тему с доплатами за кв. м"
Здався... Швидко.... Ще до початку боротьби...
zomka
01.02.2011 11:15:36
Почему сразу "здався"? я не рвал на себе тельняжку. В моем случае возможные затраты на юриста по сравнению с оплатой доп. метров соизмеримы, и к тому же вариант с юристом не даст 100% выиграша, а это означает дополнительные расходы. "Навiщо платити бiльше"? Повторяю... я пишу о конкретном моем случае.
zomka
01.02.2011 11:23:33
AD_2008: "zomka : ЗЫ-2 На этой печальной ноте я пожалуй прекращу обсасывать тему с доплатами...
Не.. не могу промолчать.. Уж извините.
О каком начале борьбы вы говорите? Вы предложили встретиться инвесторам? Ну, чтоб объединиться, обсудить "подаренные" квадраты? Не так давно "кто-то боролся" с ускорением строительства дома. Какие результаты борьбы? А ведь не было борьбы.. :(
ЗЫ.. Прошу не принимать близко к сердцу. Просто мне по-душе когда слова не расходятся с делом. Борьба, так борьба. :(
AD_2008
01.02.2011 11:37:06
Вiдносно боротьби - вiдповiдаю. Для тих, хто не здогадався.
Мої воплi про боротьбу на цьому форумi i є боротьба. Безкровна. Це демонстрацiя КМБ та банкiрам наших потенцiйних можливостей. Це залякування супротивника з метою змусити його вiдмовитись вiд боротьби.
Грошовi мiшки - розумнi люди. Навiщо їм вiдкрито конфлiктувати з однiєю групою iнвесторiв, якщо можна спокiйно дурити сотнi iнших?
Вони могли затягувати будiвництво беcкiнченно, але в даному випадку цього не роблять, щоб зберегти "iмя" - воно цiннiше.
Щодо питання з "метрами" - я впевнений, вони будуть повертати грошi тим, хто буде цього вимагати. Якщо менi доведеться судитись, то я буду вести про цю тему блог в iнтернетi - щоб всi бачили КМБудiвську "гримасу капiталiзму".
zomka
01.02.2011 14:42:38
AD_2008: Адмiнiстратор менi пiдтвердив, що придурка АРКАДА лiквiдовано. Дякую.
Також,...
AD_2008.. А вы попросите, чтоб админы еще и "нашего форумчанина" заблокировали :) И ведь этот форумчанен будет жить в нашем доме :)
Сосед! Ты не против? :)
руська1982
02.02.2011 16:29:35
Всем привет!
Я вот тоже сижу и грущу-18тыс. грн предложили доплатить, а не хочется...(((
Так вот какая мысль меня посетила-у кого есть договор поблизости, в нем нет пункта про уплату неустойки застройщиком за не вовремя введеное в эксплуатацию жилье? Может взаимозачет?
AD_2008
02.02.2011 16:32:08
Идея суперская :) Але такого пункту там звичайно нема. Я ж кажу, що це не нормальна угода - а текст ультиматуму вiд будiвельної мафiї простим людям.
Сосед
02.02.2011 16:55:33
Мафия - победит!
AD_2008
03.02.2011 08:04:26
Всiм привiт, продовжую тему про зайвi метри – кому не цiкаво, не читайте.
Вчора копався в технiчних документах та читав договiр Аркади. Ось що знайшов.
Є будiвельнi норми допустимих вiдхилень вiд проекту. Це ГОСТ 21779-82 «Технологiчнi допуски», вiн та iншi є на у вiдкритому доступi на сайтi vsesnip.com). (Перестав дiяти 24.12.2009 – але дiяв протягом перiоду будiвництва будинку).
Документ складний, треба читати з iнженером. Там в таблицi 1 є максимально допустимi вiдхилення вiдповiдно до класу точностi. Мiй знайомий iнженер каже, що в будiвництвi використовують 5-6 клас точностi.
Тобто, виходить, що на довжинi в 10 метрiв максимальне вiдхилення має бути 1-2 см.
Це означає, що на площi квартири в 100 кв м вiдхилення повино бути не бiльше 0.40 кв м (0.4%). В нашому випадку вiдхилення – 2-3%, що часом в 7 разiв бiльше допустимого. Така рiзниця в метражi означає, що будiвельники в своїй роботi порушили вимоги проектної документацiї.
В будiвництвi є поточний контроль. I якщо вiн виявляє вiдхилення, то треба або переробляти, або перезатверджувати всю проектну документацiю. Нiхто цього, звiсно не робить, бо крайнiй (в даному випадку, iнвестор) платить за все мовчки. Вiрнiше, платив. До кризи.
Разом з тим, суттєве вiдхилення будiвництва вiд проекту порушує питання безпеки такої споруди. Тут вже пахне кримiнальною вiдповiдальнiстю (як будiвельникiв, так i контролерiв). Втiм, ми це питання в судi, мабуть, не пiднiматимемо. Зрештою, майже 100% будинкiв в Українi будуються з суттєвими вiдхиленнями вiд проекту.
Далi дивимось договiр з Аркадою.
Всi читали пункт 9.5, де йдеться про доплату, якщо фактична площа перевищує проектну на бiльше, нiж 0.5 м. Звертаю увагу, що 0.5 м це приблизно 0.4% для квартири максимального метражу в нашому будинку. Цю цифру ми вже бачили вище. Яке спiвпадiння!!!
Але мало хто звертає увагу на пункт 2.1.1.(8a), де йдеться про обовязок банку повiдомляти нас при змiнi технiчної характристики об’єкта. Звичайно, це робиться тiльки пiсля вiдповiдного повiдомлення банку забудовником. Нас про технiчнi змiни не повiдомляли. Значить, їх i не було.
Таким чином, договiр має певну логiку: якщо вiдбувається змiна технiчних характеристик будинку (з переузгодженням всiх документiв), то забудовник повiдомляє про це банк, а той – нас. Далi, якщо така технiчна змiна вiдбулась, то площа квартири змiнюється суттєво (бiльше нiж на 0.5м) i в цьому випадку проводяться додатковi розрахунки згiдно пункту 9.5.
Отже, пункт 9.5 про 0.5м вiдхилення слiд розумiти так, що вказане вiдхилення є нормою при вiдсутностi змiни проекту. Проте, вiдхилення понад 0.5м можливе при змiнi первинного проекту будинку, про що нас повиннi були повiдомити.
SInnka
03.02.2011 09:58:18
Звучит красиво)) а вот фактически можно ли этими данными аперироть в отношениях с КГС. У них на все эти фразы заготовлено уйму аргументов против которых нам идти практически не реально((( У них сидит небойсь целый отдел юристов, который уже всё давным давно предусмотрел, что, собственно, ещё печальней:(