AL1974
27.11.2009 12:17:36
До речі, знайшов дуже цікавий план забудови цього мікрорайону в найближчому майбутньому (я так розумію, повинно було бути виконано до 2012 року, але підступна криза застукала усіх зненацька... :-))). На плані видно, що абсолютно усі старі забудови в межах кварталу, що вулиць Попудренка, Мініна, Червоноткацької та Червоногвардійської (це ті, так звані "німецькі будиночки")будуть знесені. На їх місці буде побудовано до десятка житлових висоток, а головне - школу (невисока будівля в середині кварталу житлових будинків, поруч з тими будинками, які зараз обговорюються на форумі). Крім того, для автомобілістів: як повідомили в самому Житло-Інвесті, всередині подвір`я - колодязя житлових будинків передбачений підземний паркінг для жильців цього мікрорайону (як правило, Житлоінвест-Буд так і робить, подивіться на їх пропозиції по паркінгам на цьому сайті).
AL1974
27.11.2009 12:26:01
І ще трохи думок вголос:
Стосовно інфраструктури, на мій погляд дуже спірне питання про її недостатність (дивіться самі по карті Києва):
1. 400 метрів до станції метро Чернігівська, в якій, до речі, на відміну від багатьох інших станцій в час пік можна ще відносно спокійно сісти на потяг метро (хто їздить в метро, той знає проблеми з посадкою на Лівобережній, Позняках тощо).
2. Транспортна розв`язка: місце знаходиться рівновіддалено від усіх чотирьох мостів - по Броварському (500 м) - на мост Метро, через Ленінградку (1600 м)- на мост Патона, через Братіславську на пр-т Ватутіна (4750 м) - на Московський, Південний міст безпосередньо (через Березняки і Дніпровську набережну) - близько 8 км. При цьому, в будь-якому напрямку - по прямій, по широким вулицям, світлофори та пробки - не враховуються (бо вони в Києві - всюди!!!) Для тих, хто надає перевагу маршруткам, з цього місця, або з місць, що неподалік (наприклад, з Ленінградки) ходять автобуси майже в усіх напрямках Києва (ВДНГ, Святошино, Харківський, Троєщина, Оболонь, Петрівка, центр...)
3. Школи та садочки - безліч: подивіться тільки на сайті про дошкільні та шкільні заклади Дніпровського району: їх локалізація в Соцмістечку досить висока була завжди.
4. Магазини та супермаркети: 1300 м - Епіцентр на Віскозній, 1800 м - ринок Юність (це на час ремонту :-)), для жіночок - 1000 м - Даринок (для тих, що попростіше), 1600 м - універмаг Дарниця (для тих, що поскладніше :-)), якийсь суперпупермаркет вже почали будувати прямо навпроти цих будинків (поруч з АЗС), Велика кишеня в універмазі Дарниця (1600 м), Сільпо - на Карельському провулку (500 м), безліч різних Фор в районі Червоноткацької, БВС та Будівельників.
5. Для дітей (і не тільки...): ляльковий театр на Миропільській (800 м), кінотеатр Ленінград (1200 м), Палац підводного плавання на Ленінградці (1600 м) і, звичайно ж, Дитячий світ (одна станція метро, або 2000 м пішки)+ бонус: здається сьогодні біля метро Дарниця відкривається боулінг-клуб "Космікс" (ті ж 2000 м)!
Довідково: середньостатистична людина проходить 1000 метрів за 15 хвилин
AtomicUA
27.11.2009 12:55:27
AL1974
Я вважаю, що 1км це, все таки, не зовсім маленька відстань як для того, щоб сходити в магазин за продуктами. Мене більше цікавлять, що то за 3 труби на які відкривається "чудовий" вид з будинків? звичайно, якщо ви знаєте. Читав ще, що поруч, завод хімволокно. Запитував у житло-інвесті на рахунок забудови мікрорайону і паркінга - паркінг не передбачається (в найближчому майбутньому). На рахунок забудови райнону, не раніше чим через 5 років, вони ж, навіть, третій будинок не почали будувати через відсутність коштів, що вже говорити про мікрорайон.
Elen_buh
27.11.2009 13:35:31
За экологию не в курсе, но вот мой пример из жизни. 10 лет назад я жила возле Расановки (м. Левобережная 5 минут) ул. Туманяна 8, через дорогу киностудия УТ-2 а бок о бок с ней молокозавод (Галактон)! Представляете выхлопы компонентов из которых делают наше молоко! Как не отравишся газом, так напьёшся такой продукции. Окна у меня выходили на Русановкий канал, но запах по ночам просто "умопомрачительный". Как там будут жить те кто покупает на Туманяна 15. Их дом в тылу молокозавода. Один плюс для меня лично был, это Гидропарк справа не только видно, но и слышно "гуцалки" летом. Веселое было время. С собакой было где гулять (набережная Днепра).
А про снос 5 этажек я пока не знаю. А куда ж всех жильцов? Найдутся всегда патриоты, которые не заходят переселяться.
AL1974
27.11.2009 15:04:40
AtomicUA: AL1974
Я вважаю, що 1км це, все таки, не зовсім маленька відстань як для того,...
Шановний, але з іншого боку, погодтесь, що в будь-якому випадку в нашому житті біля такого великого кварталу нової забудови по-любому знайдеться багато бажаючих підприємців увіткнути свій невеличкий магазин (типу "Фори"), в якому ви зможете скупитись, що називається "у капцях". Крім того, якщо я не помиляюсь, то перші 2 поверхи у цих будинках віддаються під нежитлові приміщення. Отже, як мінімум на перукарню або лавку типу "хліб. молоко. пиво" можна буде розраховувати :-)))
Що ж стосується тих 3 труб, повідомлю наступне: це славнозвісна Даринцька ТЕЦ - та сама, що "дарує тепло киянам". Працює вона на газу, а не на вугіллі, тому сильно лякатись вихлопу резону немає - від машин під вікнами отрути більше. З іншого боку, якщо сусіди з Півночі "допоможуть", то вихлопу з цієї ТЕЦ буде значно менше :-))))
Стосовно ж заводу "Хімволокно", так тут взагалі все-просто: його вже як такого не існує. Усі цеха в районі вулиць Магнітогорської, Віскозної, Червоногвардійського провулку стоять або розтрощені, занедбані (Сталкер-2 :-)), або розібрані під офіси, СТО, невеликі підприємства, склади тощо.
А що ж стосується забудови мікрорайону, то я згоден, що жити поруч з забудівлею - не кайф. Але ж забудівля тих самих Позняків та Осокорків - це те ж саме сусідство вже відбудованого з таким, що ще будується. А пройде цих 3-5 років, і це все забудеться, а новий, "з нуля", квартал залишиться. Чи я не правий?
AtomicUA
27.11.2009 15:22:28
AL1974
Я бачу робота по аналізу мікрорайону проведена вдало ;-) вдячний вам за відповіді на запитання. На рахунок "нового" кварталу це буде не в найближчому майбутньому.
AL1974
27.11.2009 16:20:33
Elen_buh: За экологию не в курсе, но вот мой пример из жизни. 10 лет назад я жила возле Расановки...
Стосовно зносу "хрущовок" в тому районі поки ще питання не стоїть. Наразі там під знос пішли майже усі "німецькі" будиночки (дво-, триповерхові, кожний зі свою архітектурою, досить прикольні, якби не такі вбиті). Наскільки я зрозумів текст розпорядження №850 від 24.05.2004 р. (ще правда, від Омелі..., ось, до речі, його текст: http://www.uazakon.com/document/fpart71/idx71516.htm), квартал, що підлягає реконструкції - досить локальний. І якщо Ви там бували, то могли побачити, що там "хрущівок" немає: вони починаються по Червоноткацькій, Краківській і Попудренка вже після вулиці Мініна.
Отже, "головняка" з відселенням людей в такому масовому масштабі бути не повинно. Адже людей з вже знесених будинків і з тих що будуть зноситись (а це, знову ж нагадаю, невеликі будівлі, у порівнні навіть з "хрущобами") пустили на розселення. Для цього спеціально збудували 3 будинки по вулиці Краківській,13 (якщо були там - зверніть увагу: вже стоять 3 близнюки, щоправда один ще незавершений).
А, беручи до уваги те, що забудівля ведеться в рамках розпорядження КМДА, то навряд чи хтось зможе підняти свій голос проти: сили мабуть не вистачить.
Що ж стосується екології, то здається мені, що в нашому місті її досить обмаль залишилось взагалі...
AtomicUA
28.11.2009 16:49:25
Всеж таки паркінг таки будуть будувати, офіційна інформація від Житло-інвест.
Elen_buh
28.11.2009 18:09:58
Сегодня узнала что гдето рядом (в пару минут пешком) нариков лечат, вроде диспансер там. Это ужасно. Жить рядом с этими зомби? Это же не люди а просто существа. На необитаемый остров всех, таким не место в приличном квартале.
ТомСАТ
29.11.2009 17:33:41
Прямо напротив этого дома - 129 школа с углублённым изучением английского языка и отдельным помещением для начальной школы, чуть дальше по Гагарина (в первых 2х классах дети спят и у них ещё специальная столовая). Про наркодиспансер: он находиться в конце Красноткатской, прямо возле ворот депо метро, это километра 3 от этого квартала. Место хорошее, за исключением дороги под домом ;)