Realt.ua - Main

KAN відкрив 15-й навчальний заклад освітньої мережі А+

2 вересня 2024 відбулося офіційне відкриття нового навчального закладу освітньої мережі від KAN Development - архітектурно-інженерного колегіуму А+.

На заході були присутні: засновник KAN Ігор Ніконов, засновниця освітньої мережі А+ Іванна Ніконова, генеральний директор освітньої мережі А+ Тетяна Шаповалова, а також засновник Архіматики Дмитро Васильєв.


Архітектурно-інженерний колегіум А+ - це концептуальний навчально-виховний комплекс, що об'єднує дитячий садок, початкову, середню школу, профільний ліцей і позашкільні заняття за напрямками інженерії, ІТ та архітектури.


Концепція ранньої профілізації дозволить педагогам краще познайомити студентів з професією, підготувати до вступу у профільні виші та в цілому виховати відповідальних містян. Тоді як спеціалізація в архітектурі, яка знаходиться на перетині багатьох процесів і сфер людської життєдіяльності, навчить бачити світ комплексно.


Колегіум розрахований на 680 учнів і  вихованців, розташований на території живого кварталу “Файна Таун” за адресою Київ, вулиця Мрії, 14. Площа будівлі закладу сягає 13 112 квадратних метри, загальна площа навчального центру складає 3,30 гектарів, з яких 4 028 квадратних метрів - зона укриття. Система безпеки АІК+ включає відеонагляд, контроль доступу, охоронну сигналізацію, сучасні протипожежні системи та геотермальне опалення. Укриття комплексу вміщує всіх дітей та персонал, забезпечуючи захист до 48 годин. Будівництво кожного шкільного укриття коштує компанії близько 65 мільйонів гривень, однак це не зупиняє KAN від інвестицій, тому що безпека дітей - ключова цінність для команди.


У перші місяці війни KAN безкоштовно надав доступ до системи навчання А+ більш ніж 60 тисячам дітей, оскільки мережа А+ набагато оперативніше адаптувалася до поточної ситуації і була готова не зупиняти освіту дітей навіть в таких умовах.


АІК+ став 15-м навчальним закладом найбільшої мережі приватних шкіл України А+, в якій у форматі повного дня навчаються 3000 дітей та викладають 700 педагогів. Діяльність А+ розпочалася у 2005 році з ініціативи Іванни Ніконової. Сьогодні освітня мережа А+ - це 3 початкові школи, 2 середні школи, 4 дитсадки, 3 дитячі клуби, центр дистанційної освіти, спортивна та музична школи, великий спектр позашкільних студій.


Ігор Ніконов вважає, що задача українців під час війни - навчатись та рости, з цих причин він продовжує розвивати освітній напрямок в Україні. Станом на сьогодні, KAN Development інвестував понад 100 мільйонів доларів. Попри війну компанія продовжує будувати і створювати нові навчальні заклади.


У 2027 році KAN Development планує відкрити перший вищий навчальний заклад мережі А+ в Україні, де викладатимуть топові педагоги світу. Тут не буде традиційної для українських вишів усталеної програми, яку викладають з року в рік. Навчання проводитиметься за характерною для провідних вишів світу плаваючою програмою, де навчання йде шеститижневими курсами з запрошеними лекторами, практиками різних сфер. Так студенти виходитимуть з університетів зі знаннями реального ринку, а не теорією, яку часто важко застосувати в роботі. Наразі компанія веде переговори з іноземними університетами, серед яких - Барселонський, а також Українським католицьким університетом, Політехом та Могилянкою. KAN Development бачить свою місію у створенні умов за яких якомога більше талановитих людей будуть здобувати освіту в Україні, залишалися тут і працювали на благо нашої держави. 

 

Дата: 09.09.2024
Джерело: KAN