SuperXren
04.04.2014 11:33:21
i ще одне - кидайте сюди будь-ласка проблеми якi є по будинку, що додати до списку.
Дякую
Mik2012
04.04.2014 13:02:02
Вентиляцiя дуже сильно видуває, може так i треба... але сумнiваюсь.
tony
04.04.2014 17:16:29
Забилась каналiзацiя. Зранку все тече по двору....
Tanya-G
04.04.2014 18:55:31
Интересно что туда бросали? Что она так быстро забилась, а дом еще даже незаселился полностью...
Mishelle
08.04.2014 08:31:25
Вобщем, как я вижу все плачевно в нашем так сильно долгожданном домике. Соседи, кто то общался с юристами? мы планируем сделку только с помощью юриста осуществлять, так как как то мяч все в одни ворота бьет, все только так как выгодно Акрополю. Наш юрист сказал, мы имеем право требовать компенсацию за задержку дома на 1 год! Кстати, кто то на прошлой неделе оформлял свою квартиру? Какие там новости? Ато совсем форум замолчал.
Микола_Черкаси
08.04.2014 09:25:53
Хотiлося б отримати пояснення Акрополя з яких пiдстав вони рахують нам в загальну площу балкон з коефiцiєнтом 0,7 i лоджiї - 1,0??? Хоча завжди було 0,3 i 0,5 вiдповiдно. Так, лоджiя у нас засклена, але ж вона не опалюється i товщина стiн там не така як у всiй квартирi. Як можна рахувати ту площу в загальну 1 до 1? Рiзниця в таких пiдрахунках становить бiльше 1м. кв., в грошах це ~ 1 тис. дол.
I ще одне питання. В Черкасах нотарiуси за дог. дарування чи куплi-прод. беруть зазвичай 2 тис. грн. Ми маємо право самостiйно обрати нотарiуса в Iрпенi, який за свої послуги вiзьме менше чим запропонований Акрополем 3,4 тис. грн.
Mishelle
08.04.2014 09:32:17
Именно! Мне этот вопрос тоже очень интересен. Законно ли это? В договорах о коэфициентах балкона ничего не сказано. К кому обращаться по этому вопросу? Раз они к нам с таким отношением, значит и мы будем теперь по другому с ними говорить
Микола_Черкаси
08.04.2014 10:02:22
Зателефонував першому попавшому в iнетi нотарiусу Iрпеня. Пояснили наступне: I дог куп-пр i дарування оформлення коштує однаково - 2,7 тис. грн., якщо новобудова введена в експл. в 2014-му роцi. Навiщо 700грн. переплачувати?
Думаю є й iншi цiни. Кому ближче, сядьте на телефон, проведiть марк дослiдження. :)
matvey
08.04.2014 13:02:16
Не знаю как у Вас, но у меня в договоре четко прописано, что основной договор подписывается в офисе их нотариуса, а не моего... Почитайте, может и у Вас так...
По поводу балкона, то как писалось мной раньше коэффициент на балконы устанавливается БТИ а не застройщиком. Так вот есть четко прописаны цифры:
1) Балкон без остекления - 0,3
2) Остекленный балкон - 0,8
3) Лоджия без остекления - 0,5
4) Остекленная лоджия - 1,0
И нигде в этих нормах толщена стен не прописана. По техпаспорту мой балкон посчитали 1 к 1, что есть не правильно, но доплату (10% которые был должен) я делал с коэффициентом 0,3. Так что доплатить мне нужно было всего 413$.
Микола_Черкаси
08.04.2014 17:27:16
Цiкаво, звiдки такi коефiцiєнти взяло БТI? Яким законодавчим актом це закрiплено? Враховуючи те, що лоджiя не опалюється, то логiчно було б рахувати площу лоджiї в загальну площу квартири як i положено по 0,5 + вартiсть стiклопакета. Але якщо з цього приводу є законодавче регулювання, то нема питань.
А ще потрiбно зясувати що таке балкон i що таке лоджiя. Бо судячи по застосованих коефiцiєнтах, Акрополь вважає, що в нашому будинку немає балконiв, а є лише лоджiї. Адже незасклений балкон (лоджiю?) вони рахують по 0,7 а лоджiю засклену - по 1,0.