Alex81
30.01.2014 21:17:22
7-ой этаж
Smile87
08.02.2014 15:47:02
Доброго дня шановнi iнвестори ЖК «Смайл» та майбутнi iнвестори, якi будуть спiвпрацювати з паном Осипенком Дмитром! На даному форумi хотiлося б висвiтлити деякi аспекти власної спiвпрацi з даним забудовником, а також отримати об’єктивну оцiнку ситуацiї, що склалася. Вiдразу хочу зазначити, що до минулого тижня жодних проблем з даним забудовником не було (хоча, звичайно, до отримання права власностi ще довго), i тому ображати його особисто чи його компанiю в мене намiрiв не має. Вважаю, що кожен сам для себе зробить висновки як працювати з даним забудовником, i чи працювати взагалi.
Попереднiй договiр з Осипенком Д. з передачею гарантiйних платежiв (тобто договiр, згiдно якого сторони в майбутньому зобов’язуються в визначений термiн укласти основний договiр купiвлi-продажу квартири в ЖК «Смайл») було пiдписано на початку червня 2013р. На той момент в майбутньому будинку було збудовано лише цокольний поверх i в продажi були будь-якi квартири з будь-якими плануваннями. По власним суб’єктивним причинам було прийнято рiшення про купiвлю квартири на 8 поверсi, до того ж i ЦIНА i ПЛОЩА i ПЛАНУВАННЯ були абсолютно однаковими з 1 по 9 поверхи. Минулого тижня, пiд час внесення чергової суми за квартиру було отримано iнформацiю, що площу моєї квартири забудовник в односторонньому порядку збiльшив орiєнтовано на 2,5 кв. м., хоча до пiдписання договору Осипенко Д. запевняв, що вiдхилення по площi не перевищить 1 кв. м. Як виявилося, збiльшення площi вiдбулося у всiх квартирах, якi знаходяться вище 6 поверху. Цiкавий факт, що площа квартир збiльшилася за рахунок ЗМЕНШЕННЯ ТОВЩИНИ СТIН. Тобто за погiршення теплоiзоляцiйних та звукоiзоляцiйних властивостей власної квартири я додатково повинен заплатити ще 2000$. Не потрiбно також забувати i про економiю на будiвельних матерiалах та вартостi робочої сили, яку наш забудовник отримає в пiдсумку. Шляхом не складних математичних пiдрахункiв, початковi данi для яких можна отримати на офiцiйному сайтi компанiї (http://novimetry.com.ua/option,com_metry/task,showitem/id,62/ct,5/Itemid,8.html), бачимо, що на кожному поверсi ЖК «Смайл» з 7 по 9 поверхи площi квартир збiльшилися вiд 1 до 3,5 кв. м. (в пiдсумку близько 35 кв. м. на пверх, або 105 кв. м. на весь будинок). Можна лише уявляти яка економiя вiдбулася на будiвельних матерiалах.
Smile87
08.02.2014 15:49:43
Хоча навiть з цим фактом можна було б змиритися, якби не ставлення Осипенка Д. до даної ситуацiї. На моє прохання пояснити ситуацiю наш забудовник вiдреагував: «Ви будете мене вчити як вести справи? Якщо Вас щось не влаштовує, я поверну Вам кошти навiть без штрафних санкцiй (по договору це -10% тiй сторонi яка є iнiцiатором)». На питання як ми можемо вирiшити дану ситуацiю i якi умови готовi запропонувати компанiя, в свою адресу почув вiдповiдь: «Я не хочу з Вами розмовляти. ». I вiдвернувся до ноутбука… Формат розмови проводився на звичному тонi, ненормативна лексика не застосовувалася (хоча бажання було не аби яке).
Згодом працiвник вiддiлу продажу пояснив, де я допустив ФАТАЛЬНУ ПОМИЛКУ: «Ви купуєте квартиру в будинку Дмитра Осипенка, тому варто було поводитися трохи стриманiше, i ПОПРОСИТИ у Дмитра поблажки». Тобто, я 8 мiсяцiв думаю, що пан Осипенко будує квартиру менi як iнвестору за мої ж кошти та отримує власний прибуток з продажу, а з позицiї забудовника та працiвникiв вiддiлу продажу компанiї «Новi метри» виходить, що насправдi я та решта iнвесторiв фiнансують будiвництво будинку пана Осипенка. Цiкаво. Наскiльки я розумiю, якщо забудовник має достатньо коштiв вiн здiйснює будiвництво власними силами, що дає йому можливiсть пiсля закiнчення будiвництва продати значно дорожче данi квартири. Якщо даних коштiв забудовник не має, вiн звертається до iнвесторiв, якi на власний страх та ризик довiряють йому свої кошти з певною вигодою для себе. Тому як на мене Осипенку Д. варто переглянути позицiю щодо ставлення до iнвесторiв i як мiнiмум бути готовому до дiалогу з ними.
Пишучи даний текст, я чудово розумiю що незадоволенi на даний момент можуть бути лише iнвестори, квартири яких знаходяться вище 6 поверху, та й то лише тi, якi пiдписали договiр по старим площам. Але хотiв би звернутися до всiх iнвесторiв ЖК «Смайл» з питанням: «Товщина стiн у Ваших квартирах не зменшена, тому що:
- забудовнику достатньо отримати додатковий дохiд (чи покрити додатковi витрати) лише за рахунок iнвесторiв 3 останнiх поверхiв та економiї на будiвельних матерiалах;
- якби товщина стiн була зменшена по всьому будинку незадоволених було б значно бiльше;
- розбирати побудованi стiни 6 поверхового будинку значно затратнiше :)?»
Хоч дана гiлка форуму не дуже активна, все ж таки вiд учасникiв форуму очiкую обговорення даної ситуацiї та пропозицiй щодо її вирiшення. Зi своєї сторони гарантую проiнформувати тих людей, кому це цiкаво, чим даний конфлiкт закiнчився.
P.S. Дякую тим, хто дочитав до кiнця!
maxxxl
08.02.2014 17:49:14
Блин. Аж огорчился я.
Расскажите чем все кончилось?
nik83
08.02.2014 18:33:53
Smile87: Хоча навiть з цим фактом можна було б змиритися, якби не ставлення Осипенка Д. до...
мы также являемся инвесторами квартиры на 7 этаже и недавно услышали об увеличении кв. м. на верхних этажах.
На счет господина Осипенко, то при заключении договора (при встрече) нам также не очень искренне отвечал на вопросы, что не совсем понравилось, но уже окончательно приняли решение инвестировать в Смайл.
На данный момент можно только обсудить или осудить тот факт что такое увеличение квадратуры не было указано изначально. Ведь застройщик об этом знал, а нас инвесторов заверяли что будет "возможное увеличение/уменьшение" кв. м. У вас квартира 2шка? т. к. на сайте НМ разница в 2,5-3кв. м указана на2шки, а на 1к.- на 1,5кв. м
У вас есть информация на сколько меньше будет толщина стен?
Сейчас более важным вопросом для всех инвесторов является своевременность сдачи дома в эксплуатацию.
Smile87
08.02.2014 18:53:58
maxxxl: Блин. Аж огорчился я.
Расскажите чем все кончилось?
Обов`язково.
Smile87
08.02.2014 19:11:12
Офiцiйних даних про зменшення товщини стiн немає. В нас також 2-кiмнатна, але на 8 поверсi. Враховуючи досвiд забудовника, i темпи будiвництва нашого комплексу, я не думаю що будуть проблеми з здачею. Тако ж висновку можна дiйти проаналiзувавши занадто самовпевнену поведiнку Осипенка Д.
Але хочетяся як мiнiмум нормального вiдношення до себе як до iнвестора. До того ж, я впевнений, що немає питань, якi не можна вирiшити, якщо звичайно пан Осипенко в цьому зацiкавлений. А то пiсля спiлкування з ним вникає таке враження, наче вiн як мiнiмум подарував тобi твою квартиру.
maxxxl
08.02.2014 20:34:15
У меня есть план с размерами нашей квартиры. Насколько я понял то толщина уменьшилась на 1 кирпич.
Мне в этом месяце платить очередной взнос.
Так мало того что квартира больше-дороже, так еще и курс 8.70
HAARP
08.02.2014 20:50:19
Ситуация конечно не приятная, но тем не менее не катастрофическая.
Строго говоря, в договоре указано, что площадь квартиры может отличаться от первоначальной. Поэтому если отбросить эмоции, то варианта два - согласиться с новыми условиями и доплатить или разорвать договор и забрать деньги.
Лично я бы выбрал первый вариант.
Frenki
09.02.2014 07:31:15
Сейчас очень сложная ситуация в стране, курс растет, непонятно что будет дальше. Все на нервах. Наверняка у Дмитрия своих проблем хватает с поставщиками оборудования, строй материалов и т. д. Я бы советовал Вам все таки закрыть глаза на не совсем корректное поведение застройщика, смирится с тем что квартира подорожала, и все таки довести начатое до конца, тем более что дом то уже почти достроен. А если сейчас поддаться эмоциям, разорвать договор а дальше что? Снова инвестировать в новострой и ждать непонятно сколько, переживать, достроят или нет, и никто не даст гарантий что с новым застройщиком не возникнет таких или подобного рода проблем. Я когда инвестировал деньги в этот проект понимал, что путь этот будет долог и тернист, но дорогу осилит идущий. Удачи Вам и всем нам.