Дарницкий р-н, Позняки-2, Урловская, 38 - стройплощадка 4 (Киевгорстрой)

Greeners

Greeners

15.11.2011 22:48:25

Для alllochka27
Немного законодательной базы:ст.382 Цивiльного Кодексу України передбачила що "власникам квартири у багатоквартирному житловому будинку належать на правi спiльної сумiсної власностi примiщення загального користування, опорнi конструкцiї будинку, механiчне, електричне, сантехнiчне та iнше обладнання за межами або всерединi квартири, яке обслуговує бiльше однiєї квартири, а також споруди, будiвлi, якi призначенi для забезпечення потреб усiх власникiв квартир, а також власникiв нежитлових примiщень, якi розташованi у житловому будинку".
Говорячи простiше, власники квартир у багатоквартирному будинку є СПIВвласниками т. зв. "спiльного майна" в будинку – вже згаданих примiщень загального користування, опорних конструкцiй та обладнання – а вiдповiдно i СПIВвласниками самого будинку.
Це означає, що час вже забути легенду про те, що нiбито "нам належить лише повiтря мiж стiнами, а державi – будинок". Ми – власники квартир – є спiввласниками багатоквартирного будинку.

Як приймати рiшення спiввласникам?
Отже, якщо власники квартир є спiввласниками "спiльного майна", їм необхiдно якось домовлятися щодо того, яким чином володiти, користуватися i розпоряджатися цим спiльним майном.
Стаття 369 ЦКУ передбачає, що "спiввласники майна, що є у спiльнiй сумiснiй власностi, володiють i користуються ним спiльно, якщо iнше не встановлено домовленiстю мiж ними", а "розпоряджання майном, що є у спiльнiй сумiснiй власностi, здiйснюється за згодою всiх спiввласникiв".
Iншими словами, щоб прийняти будь-яке спiльне рiшення щодо спiльного майна, спiввласникам необхiдно досягти 100% згоди.
Зрозумiло, що досягти такої згоди можуть далеко не всi спiввласники, особливо коли їх багато. Саме тому законодавством передбачено альтернативу – можливiсть приймати рiшення в iнтересах правильного утримання та збереження будинку не виключно 100% згодою, а й певною встановленою бiльшiстю голосiв. Для цього спiввласникам необхiдно об`єднатися в ОСББ вiдповiдно до Закону України "Про об`єднання спiввласникiв багатоквартирного будинку".
Саме тому на сьогоднiшнiй день головним завданням, яке вирiшує ОСББ, це – слугувати механiзмом прийняття спiльних рiшень в умовах спiльної власностi при можливiй вiдсутностi 100% згоди мiж спiввласниками.

Хто несе витрати з утримання спiльного майна?
Вiдповiдно до статтi 322 ЦКУ, "власник зобов`язаний утримувати майно, що йому належить, якщо iнше не встановлено договором або законом".
Вiдповiдно, власники квартир - спiввласники спiльного майна в багатоквартирному будинку повиннi спiльно ж i утримувати таке майно.
Знову-таки пiдкреслю, що цей обов`язок в однаковiй мiрi несуть i спiввласники будинку, що об`єдналися в ОСББ, i тi, що уклали договори про утримання з ЖЕКом, i тi, хто не створював ОСББ.
Хто б фiзично не здiйснював утримання спiльного майна в багатоквартирному будинку (ЖЕК, найнятi ОСББ працiвники чи ще хтось) – платити за це повиннi власники цього майна, тобто власники квартир.
I, знову-таки, створення чи не створення ОСББ, членство чи "не-членство" в ньому не звiльняють власника вiд цього обов`язку. Тому навiть з власника, який не вступив в ОСББ i не уклав з ним "угоду про спiвпрацю та дiї в спiльних iнтересах", можна стягнути його частку витрат на утримання будинку – вiдповiдно до ст.322 ЦКУ i ст. ст.1212-1214 ЦКУ ("набуття, збереження майна без достатньої правової пiдстави").

Цитувати

соседкаа

соседкаа

16.11.2011 08:49:18

Сегодня возле 3й секции было ооочень много строителей, наверное, действительно практиканты пришли на помощь! 4-5ю - так же активно утепляют!!!
Соседи, работа кипит, все будет хорошо!!!

Цитувати

alllochka27

alllochka27

16.11.2011 09:28:01

yasarova: (alllochka27 ) По поводу фасадов как то я пропустила, можете описать какие с ним...

я не знаю какие проблемы могут быть в этом доме с фасадом! на данный момент живу в 25эт. свечке (КГС), квартиры у нас в виде ромашки, т. е. в каждой квартире есть стена которая полностью выходит на улицу! живу уже 1,5 года, в квартире тепло. пока что ничего не течет, не отваливается и не промерзает!

Цитувати

borisovich

borisovich

16.11.2011 09:37:06

Доброе утро соседи. 2-я секция 6 этаж.

Цитувати

alllochka27

alllochka27

16.11.2011 09:39:13

Greeners: Для alllochka27
Немного законодательной базы:ст.382 Цивiльного Кодексу України...

1- мы еще не власники квартир;
2- дом не сдан, а заселен будет тогда, когда примет его комисия и говорить о создании ОСББ имея около 70 квартир из 400 пока еще рано, лично я против ОСББ, имея опыт скажу, что руководитель ОСББ не справится со всеми недоделками;
3- у меня нет ни времени, ни желания лазить по чердакам, подвалам! если так заморачиваться на каждой мелочи нервов и времени не хватит, а жизнь такая короткая...
поэтому если у вас есть такое рвение, буду только рада.....

Цитувати

LenaD

LenaD

16.11.2011 10:05:14

borisovich: Доброе утро соседи. 2-я секция 6 этаж.

У нас пополнение!!! Рады приветствовать!!!

Цитувати

borisovich

borisovich

16.11.2011 10:08:35

Спасибо, нам еще осмотровых актов не дали

Цитувати

Yaroslav2010

Yaroslav2010

16.11.2011 12:06:29

Знаете, soladzur, читая вас: "Я нахожу время, подъезжаю, принимаю работу плачу 100 грн и всё. Я не трачу нервов. Я не трачу времени. Я получил качественно сделанную работу. Я сохранил хорошее на строение и расположение духа. Сплошные плюсы." создается такое впечатление, что вы такой себе прогрессивный и современный человек... таким знаете западным мышлением...

Но если посмотреть на это с другой стороны, то сам по себе подход на 100 % совковый, и в корне не правильный. И совершенно не западный.

Смотрел видео - http://www.ex.ua/view/2197545 так там в одной истории немцы выступали прорабами при строительстве дома. Так там произошел такой казус. Рассказывает хозяин, что плиточники уложили плитку и когда прораб принимал работу, то сказал сорвать все на фиг. Знаете почему? Потому что там было отклонение на 1 мм, и он НЕ МОЖЕТ позволить себе сдавать такую работу... потому что ему стыдно. Вы представляете, прорабу СТЫДНО.

Ваш подход, очень хорош. Но он очень субъективен. Такие люди, как alanjis и Skif хоть как то пытаются быть объективными, так как они не хотят мирится с совковым подходом, даже если им это стоит нервов, времени и сил. Под объективностью понимаю подход, который затрагивает интересы общества, а не личные.

К своему стыду скажу, я поступаю, также как и вы. Замазал всех рабочих, со всеми договорился, все держу под контролем. Но считаю, что этот подход, по своей сути - НЕ ПРАВИЛЬНЫЙ. Так как он не объективен.

Да, soladzur, это Украина. И из за таких как мы, в ней ничего изменяться никогда не будет, так как совковый подход искоренять нужно прежде из себя.

Я буду очень рад, если Skif сможет добиться хотя бы каких то побед у КГС за обман с фасадом, как он говорил, что после сдачи будет делать какие то попытки на возмещение денег. Не сомневаюсь, что на это нужно будет потратить время и силы.

И еще, кто то там сказал о мудрости... Одно из проявлений мудрости, это умение найти баланс между двумя противоположностями. Чего и нам всем желаю, в отношении нашего Чудо домика, строительства и нашей любимой Украины!

Цитувати

vovka_7

vovka_7

16.11.2011 12:34:11

Привiт сусiдам зверху. У вас яка квартира?

Цитувати

Andys

Andys

16.11.2011 12:57:27

Привет соседям от 4 этажа 2 секции

Цитувати
<< 307 308 309 310 311 ... 1149
Архів