serg54
24.07.2013 20:21:36
слежу за стройкой по камере - все работают каждый день с выходными с 9 до 21.00. уже 12й этаж залили. мне идея с бассейном в доме нравится и расположение отличное. выбирал с КВБ на Дмитриевской - там муравейник и дороже...
Slammer
29.07.2013 10:09:55
Купили з дружиною 2-к квартиру на 7 поверсi! Шукаємо сусiдiв - хто є вiдгукнiться.
В "Срiбнiй вежi" базова цiна для 2-к - 13840 грн/м. кв., 14080 грн для 1-к i 13600 для 3-к. За поверхи цiна зростає: там навколо майже всi будинки - це п*ятиповерхiвки. Iнфа з прайсу, який дають у вiддiлi продажу.
Розглядали ще варiанти на дружби народiв: Новопечерський Двiр, Липки, Авеню. Там район порiвняно з Вежою програє: навколо купа висотних будинкiв, тiльки окремим щасливчикам буде видно щось окрiм сусiдньої вишки; там цiлий квартал будується, i триватиме це ще кiлька рокiв мiнiмум, постiйне будiвництво; близько немає ринку та супермаркету.
Район Лук*янiвки нам дуже сподобався. До метро пiшки спокiйним кроком близько 7 хв. Ринок потужний, Сiльпо, через дорогу невеличкий парк iз гарною дитячою площадкою (з двох бокiв парку йдуть досить загруженi дороги, але це не заважає), багато зеленi, близько райвiддiлок i госпiталь МВС (не знаю як там з простими смертними). Близько є двi (тi що я знаю) школи, музична школа i купа шкiл танцю. Бiля парку бювет.
У вереснi обiцяли шоу-рум зробити.
Дозволи є, ТУ на пiдключення комунiкацiй також є. Їм щоб пiдключити комунiкацiї, треба було новi каналiзацiйнi труби класти в мiкрорайонi i мають ще ремонт зробити на пiдстанцiях. Обслуговувати буде та ж компанiя, що й на Урицького; тариф 4.50 грн за м. кв. Приємний момент, що в кiнцi, рiзниця мiж фактичною i плановою квадратурою квартири оплачується за цiною в договорi. Н. п. ми отримали знижку i пiсля отримання сертифiкату БТI будемо платити/отримувати по 13213 грн/кв. м.
Сама схема продажу - через облiгацiї. Вони забезпеченi, тобто якщо Гранiт не зможе виконати свої зобов*язання, то є поручитель який зробить це замiсть нього, правда забезпечується тiльки номiнальна вартiсть облiгацiй - близько 60% вiд реальної вартостi. I то добре =)
Будують активно, можете побачити на сайтi.
Сподiваюсь цей опис був корисним.
antiga
29.07.2013 19:09:14
Тоже присматриваюсь к данному проекту, планирую покупку. Был на стройке, строят вроде нормальным темпом.
По проекту:
Из плюсов:
-месторасположение возле метро (район Лукьяновка мне нравится)
-бассейн и тренажерный зал в доме (один из важных критереев для меня, других таких проектов пока не встречал)
- известный застройщик с историей хороших красивых домов (как я понял, Гранит здесь впервые сам выступает заказчиком строительства, до этого был генподрядчиком в других проектах)
- большая придомовая территория с гостевым паркингом на 50 мест
- один дом - отсутсвие муравейника в будущем.
- по слухам - своих денег для строительства хватит (судя по сайту Гранит на данный момент ведет только этот один проект)
- цена фиксированная на весь период строительства
Из минусов:
- по телефону консультант сказал, что по плану строительства строительство дома завершат летом 2014 года, ввести в эксплуатацию планируют до конца 2014 года, т. е. заложили полгода на ввод в эксплуатацию. Не много ли? Понимаю, что ввод в эксплуатацию один из самых сложных этапов, но все же. Или просто так честно говорят, как есть?
- тариф на коммунальные озвучили на уровне 4-4,5 грн. У меня большие сомнения в этом тарифе для такого проекта. Хотя могу ошибаться.
- в паркинге предусмотрено только 122 паркомест. Мало для такого дома, не смотря на стоянку на улице на 50 мест. Цену на паркинг пока не озвучили.
Кто что еще думает по проекту? СтОит?
Slammer
30.07.2013 07:56:52
Я теж цiкавився паркiнгом, сказали, що поки не продають, але можу сказати, що цiна точно не нижча 250 тис. грн. буде. Така номiнальна вартiсть облiгацiї за паркомiсце (проспект емiсiї).
Щодо введення в експлуатацiю, то думаю реально. Взагалi у вiддiлi продажiв приємнi люди сидять. Маю друзiв, що купили нещодавно квартиру (Столiца). Пiсля їхнiх розповiдей готувався до гiршого: впарювання дорожчого, брехня i т. д. А тут був здивований, нiчого зайвого, вiдповiдають на питання, не заговорюють зуби, i йдуть на зустрiч, навiть дещо в договорi змiнили на моє прохання.
П. С. Можу деякi документи вислати, що залишились.
antiga
30.07.2013 08:42:20
Slammer, а что из себя представляет договор? Я просто еще не дошел к ознакомлению. И что Вам поменяли в договоре?
Slammer
30.07.2013 10:24:24
Напишiть в приват свою пошту, я вам вiдправлю їхнiй зразок.
В ньому є пару опечаток, якi пiдправили.
В основному мої прохання стосувались перелiку робiт в квартирi (оформлюється як додаток). Менi н. п. говорили про цеглянi стiни в санвузлах, а в перелiку їх не було, лiчильники тепла на кожну квартиру теж вiдсутнi в перелiку. От я й попросив це врахувати, i без проблем.
Також я платив 100%, але менi потрiбен був час, щоб з депозитами розiбратись. Менi дозволили протягом 20 днiв платити без втрати 5% знижки.
До речi, планування квартири iнвестор сам вибирає, тi що на сайтi - стандарт, але на ваш запит можна змiнити.
Договiр досить гарно написаний (у мене сестра юрист, правда не в цiй сферi, але сказала, що договiр чiткий i без "приколiв"). Серед плюсiв:
- цiна квадрату фiксується, навiть для розрахункiв за змiну фактичної площi;
- штрафнi санкцiї за порушення строкiв розрахункiв у обох сторiн;
- якщо будiвництво зупиняється з вини Гранiту, ВСЯ сума повертається;
- в будь-який момент можна повернути назад облiгацiї i отримати номiнальну вартiсть;
Мiнуси:
- за зривання строкiв введення в експлуатацiю немає вiдповiдальностi (але з цим проблем не очiкується, Гранiт ремонтує каналiзацiю i електропiдстанцiї всього мiкрорайону, тому держоргани i комунальщики мають бути на їхнiй сторонi);
- за продаж облiгацiй до обмiну їх на квартиру - штраф 10 тис. дол.;
- за умовами договору - краще ремонт не робити до отримання сертифiкату БТI, бо тодi змiна площi не оплачується. Воно логiчно, бо навiть шпалери з*їдають простiр.
antiga
30.07.2013 13:38:15
Slammer, спасибо за инфо. Если несложно вышлите мне договор и приложении к нему (я так понимаю там указан перечень работ в квартире). Имейл отправил в личку.
Теперь по счетчикам теплоэнергии: что Вам говорили? Оплата по счетчику? Где устанавливается? Это то, что я ищу - оплата по индивидуальному квартирному счетчику, а не общий счетчик с разбивкой на жилплощадь.
Понимаю, что можно напрямую позвонить и узнать, просто интересно, что Вам уже сказали.
antiga
30.07.2013 13:44:24
Slammer: Напишiть в приват свою пошту, я вам вiдправлю їхнiй зразок.
В ньому є пару опечаток,...
Slammer, Вы пишете, что в договоре указано, что если строительство останавливается по вине Граните, то вся сумма возвращается покупателю. В договоре прописан график строительства? Как юридически можно установить, что нарушены сроки строительства или строительство остановлено?
Slammer
30.07.2013 14:41:15
Я не юрист, тому квалiфiковано вiдповiсти не можу. Було ранiше, що Гранiт побудував фундамент, i все. А от на вул. Урицького будували. В такiй ситуацiї думаю можна сказати, що Гранiт навмисно не будував.
В договорi є пункт, що здача в експлуатацiї - не пiзнiше 4 кварталу 2014 року.
Якщо Гранiт перестає будувати, то повертає всi грошi протягом 90 днiв iз 3% штрафних i iнфляцiйнi.
Щодо тепла, то лiчильники будуть на кожну квартиру, як Ви й шукали. Встановленi будуть на площадцi, разом з лiчильником електрики. Оплата вiдповiдно по лiчильнику.
П. С. Забув ще один мiнус: обов*язкове пiдписання договору з ЖЕКом при прийому квартири. Але я думаю, що до ОСББ буде не далеко.
serg54
01.08.2013 13:45:24
про ЖЕК - есть плюсы и есть минусы. на начальном этапе - это необходимо для эксплуатации дома.. ну а если не выполняют обязанности - то ОСББ организуем. это не есть большая проблема. есть опыт организации. в договоре написано правильно т. к. всегда есть мертвые души, что покупают метры для инвестиций и плевали они на кварплату. меня больше интересует месячная плата за паркинг и его стоимость. в отличие от кв-ры паркинги выгоднее арендовать т. к. цена квадрата завышена.. плюс куча места не только на гостевой парковке будет но и вокруг дома на улицах.. буду думать.. может Гранит предложит приемлемое решение
тоже купил кв-ру - будем знакомится со временем. бассейн и тренажерка однозначно привлекли, район хороший, если ближе к метро - там дурдом, а так - самый раз. инфраструктура на 5+ (помимо сильпо на метро есть отличны фуршет в променаде) вид с верхних этажей отличный - рядом много пространства. денег вроде у Гранита хватает плюс открыта кредитная линия. до зимы должны секцию А выгнать полностью.