Ulya_1
23.07.2009 07:00:13
Есть информация, что 24-го августа Юля Тимошенко приедет вручать ордера на квартиры льготникам в нашем доме.
Nemo-one
23.07.2009 07:52:43
Будинок потрапив в досить таки резонансний і популістичний спектакль владного театру абсурду http://www.ugmk.info/news/v-juwenko-priostanovil-dejstvie-pravitelstvennogo-postanovlenija-o-meroprijatijah-po-obespecheniju-zhilem-otdelnyh-kategorij-grazhdan.html
Думаю з здачою і введенням в експлуатацію, отриманням майнових прав проблем бути не має, оскільки будинки виграли конкурсний відбір. А терміни здачі на пряму і цілком і повністю залежать від темпів реального будівництва. Я б не покладався на ресурси державної підтримки.
aquarius
23.07.2009 08:08:52
мда... ну посмотрим, до 24-го августа еще месяц есть.
стройка и так халтурная, а тут еще если и сроки им поставят, то вообще наверное качество работ будет никакое.
кстати как там продвигаются дела? кто был, кто что видел?
aquarius
23.07.2009 08:11:20
хотя чего я парюсь по срокам и по качеству (жалко конечно вложенных денег за халтуру), но хорошо хоть строят, а то как посмотрю на замороженные недострои так вообще грустно становится
Ulya_1
23.07.2009 09:25:54
Да уж, каждый день новости. Но радует, что этот указ Ющенко не отменяет выделение денег на достройку выбранных домов, а только запрещает за деньги ГИУ покупать квартиры для льготников.
GAS
23.07.2009 17:23:38
Стройка никуда не торопится, все перечисленные события вызывают эмоции только у инвесторов и ажитацию у властьимущих. А по поводу качества... советский строитель, он везде строит одинаково.
Проектанты КПМК на Мира вообще в одном из подъездов лифтовую шахту забыли, так народ пешком на 9 и ходит...
Фасад за неделю изменений не притерпел, внутренние работы работаются...
LimoN4ik
23.07.2009 17:54:45
в госипотечном учреждении обьяснили, что не все застройщики непременно получат деньги. им еще предстоит пройти аккредитацию в двух банках - Ощадбанк и Укрсиббанк. У них должны быть в порядке все документы. В ГИУ уже есть 500 млн. грн. Оставшуюся сумму ГИУ получит после того, как Ощадбанк выкупит у него облигации. на это может уйти несколько недель. А получить деньги застройщики смогут после публикации результатов конкурса, а это-еще через месяц. Если, конечно, получат. Так, что быстро сказка сказывается, да не скоро дело делается. Еще знаю, что деньги будут перечислены в банки для того, чтобы кредитовать новых покупателей в домах, на которые выделяют деньги, а непосредственно застройщику денег не дадут.
Nemo-one
30.07.2009 13:49:39
Дзвонив сьогодні в Стокмайстер, запитував як справи з 2-им будинком, чи ведуться роботи. Казали, що все добре, гроші є, роботи ведуться, через місяць будуть здавати, щоб не хвилювався.
Цікаво, як дефакто ведуться будівельні роботи? Інші об"єкти Київщини-житло, зокрема, Стугна, в даний час не будуються, в цьому також темпи не особливо вражаючі. Юля веде боротбу з Ющенком за дерибан б"юджетних коштів і влаштовування шоу з роздачою квартирок пільговикам, відносно обнадіюючи, 24-го змінила статут державної іпотечної установи. Все законно і президент юридично не в змозі дієво протистояти, залишається чекати наступних дій в освоєні живих коштів. Хоча, нацбанк каже, що живих грошей за облігації зараз не дадуть, все невизначено... А ще цікавий факт, що раніше в Київщини житло був розрахунковий рахунок в банку Арма, в якому зараз адміністрація.
Хто був на будівництві останнім часом, що бачив?
LimoN4ik
31.07.2009 14:44:13
Ребята ну неужели ни кто за последнее время там не был? Неужели все тупо сидят дома и читают форум? Может стоить зделать там собрание и пусть покажут что они сделали? Ведь мы же не мажоры которым все равно на количество потраченного лаве...
Надо ехать туда и смотреть всем вместе, кто вкладывал туда деньги. Пока что там еще хоть кто то есть! Задумайтесь..
Nemo-one
31.07.2009 17:50:01
Поїхати можна, збори спробувати організувати також, виступати з побажаннями до Стокмайстра, або Київщини-житло - без проблем. Тільки, навряд, буде певний результат... Роботи ведуться, хоч і не ударними темпами, будинок здадуть, квартирки інвесторам в власність передадуть, з будинком все має бути добре. Питання тільки в тому коли? Думаю, що якби було досить проблемно з фінансуванням - розпродавали б частину квартир по акційних цінах, отримали б ресурси на добудову, впевнений, покупців на квартирки в 2-му будинку по привабливих цінах вистачить. Решту - по відносно вигідних цінах! А так розпродали невелику частину по акційних і тепер тільки по 7500. Тим більше в Стокмайстрі кажуть, що кошти є. А на об"єкті лежать трансформаторні підстанції і встановлена газорозподільна. Тільки от котельні ніде не видно ще і не відомо, що з нею буде... Якби не планували здавати до опалювального, - навряд купували б підстанції, купували б буд матеріали, фінансували б заливку. щикатурку.
Як на мене - тут більше політики. Юля недавно змінила статут ДІУ, а 30-го іпотечна установа розмістила облігації ще на 600 мільйонів. І того в фоді уже 1.1 мільярда грн. Юля звісно з Ющенком воюють, Конституційний суд позов розглядає або тягне час, все невизначено... Інтерес же забудовника, мені здається, в тому, щоб в кризовий час, коли житло, в принципі по реальних цінах не продається *продати його пільговикам* і отримати за це державні кошти. Впарити квартирки державі і отримати за це б"юджетні, але реаліні гроші, які пустити на свої потреби. Того і тормозиться, а не того, що нема коштів чи не хочуть здавати. Якщо ситуація дійсно подібна, - їм аж ніяк не вигідно спішити, краще повільними темпами, але все ж вести будівництво. Темпи форсування залежать напряму від того, коли президент і прим"єр домовляться про формат дерибану і поділять кошти, приймуть закони, постанови. Судячи з того, що 1.1 мільярд живих грошей уже в фонді, - самий головний камінь спотикання пройдено. Щось мені підказує, що облігації ДІУ скупили певні партнери забудовників/зацікавлені в об"єктах і тому подібне, але це уже деталі.
Хвилюватись чи робити певні дії не зовсім доцільно, від інвесторів тут мало що залежить. Наші напряги ще розпочнуться, коли будуть підключати воду, тепло, газ, територію впорядковувати і все тому подібне..!