Tetyana19
06.02.2013 13:44:53
Оксана, как решился вопрос с крышей? Вижу из своих окон неровности крыши Суворова, наверное, тоже протекает.
По поводу ОСББ в нете есть много статей, погуглите. Вот например: http://jkg-portal.com.ua/ua/publication/one/zhek-chi-osbb-shho-obrati-30681
Однозначно я за ОСББ, а ЖЕКи - советский пережиток. Вот станем владельцами квартир, тогда и будем говорить конкретно. По форуму видно, что найдутся у нас для этого толковые люди.
АнатолийЛинский
06.02.2013 14:58:07
Tetyana19. У мене до Вас виникло запитання. Давайте спочатку порахуємо. На площадцi 4 квартири. Множим на 5 i отримуєм 20 квартир на пiд`їзд. Так як в будинку 2 пiд`їзди, то всього 20х2=40 квартир. Допустим, що помiсячна плата до ОСББ складає 100 гривень. Тодi мiсячне надходження в ОСББ складає 40х100=4000гривень. Тепер питання. За цi 4000 гривень Ви збираєтесь найняти на роботу голову ОСББ, бугалтера, електрика, сантехнiка та ще i прибиральника??? Крiм того, не забувайте, що податки також потрiбно буде сплатити до бюджету. А ще маєте намiр з цих надходжень наймати вивезення побутового смiття? А також здiйснювати накопичення на поточний ремонт та пофарбування? А Галочка, крiм всих цих витрат, ще i авто "вишку", вряди годи, має намiр наймати по iнтернету, або яку там iншу технiку спецiального призначення i саме з цих 4000 гривень за мiсяць? I все це, разом взяте, ви плануєте повирiшувати за 4000 гривень?
Tetyana19. Я розумiю, коли органiзовують ОСББ в Києвi на базi багатоповерхiвки, яка мiстить 400 - 500 квартир. Тодi, при рiвних умовах, при тi ж самiй оплатi (100 гривень за мiсяць), надходження до ОСББ складає (400 - 500) х 100 = (40000 - 50000)гривень. Но я не можу собi уявити як Ви збираєтесь фiнансово перективати всi передбачуванi витрати. Невже ви маєте намiр найняти працiвникiв на 100 гривень мiсячної заробiтньої плати? Ви можете хоть з ейфелевої вежi плюватись неа державний ЖЕК, називаючи його анахронiзмом, пережитком минулого i таке iнше, але державний ЖЕК фiнансується, головним чином, державою, а не квартплатами мешканцiв. Це Ви можете зрозумiти?
Я вже Вам усим писав чому хитрячки в верхнiх ешелонах влади придумали ОСББ. Нагадую. Це тому, щоб вiдлучити вiд державного утримання житловий фонд, i при цьому зробити iлюзiю добровiльного рiшення громадян вiдмовитись вiд такої "халяви"
Tetyana19
06.02.2013 15:19:34
Пане Анатолiю, який такий державний ЖЕК видiлить фiнансування? Якщо грошей вам замало з одного будинку, то давайте об"єднаємость всi 4. Пишуть, що ОСББ не сплачує податкiв, тiльки з зарплати працiвникiв.
zireael
06.02.2013 16:28:52
От блин. Хоть и говорил не отвечать, руки чешутся от некоторых некомпетентных людей в определенных ситуациях и их высказываний.
Грубый расчет:
По квартирах: 48 квартир *2 ( 4-е дома) + 24+24= 144 кв.
двушек: 36. в среднем по квадратуре 57 м. кв ( в новых корпусах больше).
однушек: 108. в среднем по квадратуре 37 м. кв
не помню планировки корпусов - возможно двушек больше и т. п.
по квадратуре: 36*57+108*37= 6048 м. кв.
грубо говоря с 1 м. кв платится в ОСББ 3 грн ( не кричите заранее - не помню): 6048*3=18144 грн/мес.
З/п директору и по совместительству бухгалтеру = допустим "Х"
з/п уборщице - тоже "У"
Электрик и всякие т. п. - по совместительству, сдельная или по выполненных работах, выходочасы и т. п. Вам должны быть известны.
мусорка и т. п. - еще затраты.
с 18144 грн. я думаю ежемесячно будет оставаться немножко денег на "завтра".
Дальше по налогах: - налоги только на з. п. будут, т. к. ОСББ не є прибутковою органiзацiєю!
Поэтому, поверьте мне, и Галочка и Я за отложенные деньги найду и по интернету и на трассе с вытянутой рукой и вышку и все остальное - главное было б желание сделать. П. С. хотя, если дом начнет рушиться сразу после вселения - то придется изначально "помогать" ОСББ на текущие нужды, пока не создастся "денежный резерв".
Если не ошибаюсь, а я не ошибаюсь, была хорошая как на мой взгляд идея присоединения к частному ЖЭКу - вопросы снимаются сами по себе и все молча платят по тарифах и вызывают ремонт если нужно. К государственной структуре я категорически против.
По поводу финансирования государственного ЖЭКа и т. п. уже откровенно надоело читать - не пишите это пожалуйста больше, или Вы не видите в каком состоянии все движимое и не движимое в ЖЭКах Киева и области ?
Я вот зиму докатываюсь и очень дорогой полный ремонт ходовой моего авто сделают ОБЛавтодор, КиевАвтодор и все остальные ремонтники вместе с премьером и его дырочками, трещинками и растаяло/затаяло. - их же государство финансирует и дороги у нас супер, и обслуживание супер, и выполнение работ и в срок и качественно - по технологии. Пока петух куда-то не клюнет - фиг кто с места сдвинется - аналогично везде в Гос структурах. Зайти в местный ЖЭК и спросить баланс работаюего оборудования и техники ? :) - наверное не дадут. Молоток думаю и разводной ключ не пропили или не сломали ;) - а вышки уже в частных руках а с баланса списана как металлолом, б/у или не подлежит восстановлению.
Может у Вас, в Богулаве, ЖЭКи по другому работают, или мэр ( что немаловажно) следит за всем напрямую - жестокие реалии в Киеве и области кардинально тогда отличаются.
Можете не тратить буквы на написание ответа.
Спасибо. Я высказался.
Ukka
06.02.2013 17:02:49
На одном из собраний Денис говорил о создании ЖЭКа пр "Партнере" и вроде бы обещал узнать возьмутся ли они за наши дома.
Мое мнение создать ОСББ(хотя бы для получения в собственность земли, на которой стоят наши дома), а уж правление заключит договор на обслуживание с Частным или каким то другим по собственности ЖЭКом или присоединится к другим ОСББ(благо новостроек в Ирпене много). Но первое и основное, что меня сегодня волнует это подписание основного договора, хотя узнав от "АнатолийЛинский" о всех "+" нашего дома задумываюсь, а стоит ли подписывать договор до устранения хотя бы основных проблем.
Tetyana19
06.02.2013 17:22:02
Ukka, не буду подписывать, пока не будут устранены неполадки. Вот мой список:
- замок на парадном
- крыша (со слов форумчан)
- снегодержатели, дождевые сливы
- стук в дымоходе (у меня перепланировка, из кухни сделали комнату, и в дымоходе, когда работает котел у соседей внизу, стучит так, что невозможно спать)
Сомневаюсь, что нужно включать сюда замену чердачных перекрытий. Обычно у нас строят с деревянными перекрытиями. Если жители собираются приватизировать чердаки, то пускай сами и ремонтируют.
АнатолийЛинский
06.02.2013 18:20:27
zireael. Немає сумнiвiв, що Ви унiкальна людина. Дiйсно, бути таким оптимiстом, та одержимим ОСББ далеко не кожному дано. Допустим, що Ви переконаєте народ та об`єднаєте всi чотири будинки на нашiй площадцi в єдине ОСББ. Допустим, що доб`єтесь 100-вiдсоткової проплати (Iз практики роботи головним iнженером пiдприємства теплових мереж скажу, що такий вiдсоток проплати майже не реальний. Завжди знаходяться той кривий, той слабий, а той просто хитрий). Допустим, що зберете Ви з чотирьох будинкiв 18144 гривнi щомiсяця. Ну i що? А Ви знаєте який середнiй розмiр зарплати керiвникiв вищої ланки середнього пiдприємства зараз на Українi? Директор в середньому отримує 10000 - 12000 гривень, головний iнженер (перший зам. директора) отримує 7000 - 10000 гривень. Головний бухгалтер також отримує не на багато менш, нiж головний iнженер. Невже Ви думаєте, що фахiвцi такого рангу позаряться на зарплату, яка дорiвнює зарплатi продавщицi мороженого?
В приклад приведу самого себе. Пропрацювавши 8 рокiв головним iнженером в тепломережi я за власною iнiцiативою залишив посаду разом iз "золотими погонами" за для того, щоб зайнятись приватним пiдприємництвом. А чому? А тому, що зар. плата головного iнженера перестала мене влаштовувати.
АнатолийЛинский
06.02.2013 18:32:17
Ukka. В Вашому висловлюваннi я вбачаю рацiональний пiдхiд.
Я маю на увазi ось це "...Мое мнение создать ОСББ(хотя бы для получения в собственность земли, на которой стоят наши дома), а уж правление заключит договор на обслуживание с Частным или каким то другим по собственности ЖЭКом или присоединится к другим ОСББ(благо новостроек в Ирпене много). ..."
zireael
06.02.2013 19:52:19
Анатолий, уж поверьте, я знаю не по наслышке оплату времени ТОП-менеджмента :)
Как на меня - моя одержимость сродни аналогична одержимости одного форумчанина "отдаться гос. ЖЭКу" ;).
ах да, за то, что я убеждаю я деньги получаю ( составляющая работы ) - а тут я никого не убеждаю и каждый как хочет и думает. Для примера я принесу на собрание листочек с графами всех квартир:
/гос ЖЭК / приват. ЖЭК/ ОСББ создать / ОСББ вступить/
и вот где будет больше подписей - того и взяла.
Ну ничего Вы не понимаете в коммерции и в оплате труда и как можно платить и как не платить. Надеюсь с такими познаниями у Вас дебет с кредитом не стремятся к равенству.
О, пререкания пререканиями, может наши компании могут быть друг другу полезны ?
Maryna_SK
06.02.2013 21:24:38
Шановний, АнатолийЛинский!!! У мене таке враження, що Ви не з Богуслава Київської обл., а з iншої планети. Я вже навiть не знаю, як ще Вам можна пояснити, що державний ЖЕК нас не вiзьме (i обслуговує вiн в Iрпенi погано). В м. Iрпiнь всi новобудови пiдпорядковуються приватному ЖЕКу або ОСББ i давайте на цьому поставимо крапку, бо переливаєте з пустого в порожнє. Денис пропонував приватний ЖЕК, нехай приїде i розповiсть, що вiн узнав з цього приводу, якщо нiчого то звернимось в iнший давно дiючий приватний ЖЕК, або ж вирiшити за ОСББ. Просто у нас склалася така ситуацiя, що немає бажаючого його очолити, тому або шукаємо активiста, або пряма дорога в приватний ЖЕК.
Я думаю, що вже досить тут мемуари писати, треба дiяти. Пропоную органiзувати у суботу об 11:00 годинi збори. На порядку денному: 1. ОСББ або приватний ЖЕК (поки ми не вступимо в одну або iншу органiзацiю за електроенергiю будемо платити не 0,97 коп. а 1 а може i бiльшегрн, тому що свiтло горить у пiдїздi i воду качає електронасос, а для тих хто робе ремонт або планує його починати електрика в копiйочку влетить). 2. Сплата комунальних платежiв (для уникнення подвiйної сплати).
Прошу серйозно вiдреагувати на збори i приїхати з реальними пропозицiями, а не просто поговорити, це все в наших iнтересах.
P.S. Показники лiчильникiв уже переписали, тому будьте готовi до сплати рахункiв.