Ирпень, ул. Высокая, 10-а и ул. Суворова, 22-а

gala-la

gala-la

11.02.2013 17:59:50

oksana68, лично я сейчас особо встречаться не вижу смысла. Ждем документов. По благоустройству территории - ждем весны. Про ОСББ и ЖЕК говорили на прошлых двух встречах.. а толку?

Оксана, как ваш потолок? протекшая крыша не навредила ремонту? Как вам живется в доме?
Я была на стройке сегодня - огорчена. На главном фасаде посредине дома уже висит супутниковая тарелка, хотя ее можно было установить на боковые фасады, чтоб не уродовать лицо дома.
Потому обращаюсь к остальным жителям - не вешайте, пожалуйста, на главный фасад блоки от кондиционеров и тарелки. Я, чтоб не портить внешний вид дома, протянула трассы кондиционеров к боковым фасадам. Берите пример))

Еще узнала, что соседи (дом по Суворова) воруют электричество. Непорядочные люди. Вот почему с одной стороны я против ОСББ: одни жители нашего комплекса будут тянуть на себе все, другие - еще и нагадят.

Цитувати

LOptimist

LOptimist

11.02.2013 18:09:57

gala-la : Расскажите каким образом свет воруют? Лампочки, я так понимаю, и подавно будут в опасности !?!?

Цитувати

gala-la

gala-la

11.02.2013 18:17:49

Как? Проводят проводок в квартиру от щитка, запитывают перед счетчиком.
Таким образом, одни платят за электроэнергию всю сумму, а по общему счетчику дома - долг. И за неуплату отключают свет всему жилому комплексу. уже такое было.
Мои убеждения таковы, если человек не порядочный - ворует сейчас, будет воровать и дальше.

Цитувати

LOptimist

LOptimist

11.02.2013 18:36:31

То, что будет воровать, понятно - нужно ловить и выносить на свет. Хотя-бы для безопасности (в т. ч. и финансовой) прочих соседей.

Цитувати

Sanya_SK

Sanya_SK

11.02.2013 19:25:10

Добрий день!!!
Давайте збиратись!!! Ще куча невирiшених питань. Знову профукаєм багато часу (як влiтку)!!! Чому всi такi пасивнi????????????????
Всим все ясно???????????????????????????????????
Хiба тiльки ЖЕК чи ОСББ?!
А вода, свiтло, газ, баки для смiття????????????????
А САМЕ ГОЛОВНЕ: ЧОМУ МИ ТАК I НЕ БАЧИМО НIЯКИХ ЗДВИГIВ ПО ДОКУМЕНТАЦIЇ???
ПРОПОНУЮ ЦI ВИХIДНI!!! Десь на 11:00. Хто ЗА!!!

Цитувати

АнатолийЛинский

АнатолийЛинский

11.02.2013 21:02:43

Так як цей форум не лише для четвiрки завсiгдатаїв, то я пишу для тих, которi лише читають, а не пишуть.
Як на мою думку, то варiант розвитку подiй повинен бути таким:
1. Без ОСББ не обiйтись. Це тому, що на етапi "ОСББ-1" потрiбно отримати у колективну власнiсть земельну дiлянку, на якiй розташований наш будинок. Що це значить? А значить- вирiшити комплекс питань, зв`язаних з отриманням Державних сертифiкатiв на земельну дiлянку.
2. А далi потрiбно всим нашим народом вирiшити питання що в рештi решт робити в подальшому за для обслуговування нашого будинку.
Пройшло тиждень часу. За цей перiод навiть старшокласник без калькулятора пiдрахував би, що обслуговування будинку силами ОСББ - це утопiя. Самим великим практичним дiлом, яким буде, в такому разi, заайматись ОСББ - це збiр плати для того, щоб забезпечити зар. плату головi ОСББ. На бiльше що небудь значне практичне грошей не вистачить.
Якщо спiльнота поставить за мету нав`язати обслуговування нашого будинку державi (державному ЖЕК), то ОСББ повинно вирiшити комплекс питань з передачею земельної дiлянки iз приватної власностi - в державну (у власнiсть Мiськ. Ради н. д.). А Для цього потрiбно, щоб ОСББ замовило Проект змiни цiльового призначення земельної дiлянки. Але спочатку потрiбно взяти в Мiськ. Радi н. д. тех. умови для проєктування (це головне). Якщо такi тех умови ОСББ вiзьме, то все наступне - це лише гра бумаг. I так. Отримавши "на - руки" Проект змiни цiльвого призначення земельної дiлянки, потрiбно звернутись в Земельний вiддiл, який на пiдставi вище вказаного проекту та державних актiв на земельну дiлянку розпочне вирiшувати (в установленому порядку) питання замiни перших державних актiв на земельну дiлянку на другi. Отримавши другi державнi акти на земельну дiлянку, в яких власником землi буде Iрпiнська Мiськ. Рада н. д. потрiбно нашому ОСББ принести новi державнi акти та вище вказаний проект до Земельного вiддiлу, який маючи цю пiдставу внесе змiни до земельного Кадастру. Саме це (внесення змiн до Кадастру) буде пiдставою для подальших дiй, якi абсолютно логiчно будуть випливати iз попереднiх. А це - передача будiвлi нашого будинку, яка розташована на державнiй земельнiй дiлянцi, на баланс Мiськ. Ради н. д. (на баланс в державний ЖЕК). Якщо земельна дiлянка стане державною, то передача будiвлi на баласнс в Мiськ. Раду н. д. буде вiдбуватись машинально. На цьому етапi портiбно буде нашому ОСББ займатись лише документальним оформленням. Як тiльки передача з балансу на баланс вiдбудеться, то виникне пiдстава для того, щоб персонально кожному власнику квартири укласти договiр на обслуговування з державним ЖЕКом.
При цьому вiдпадає всяка необхiднiсть закупляти за власнi кошти баки для смiття (в т. ч. сучасної конструкцiї баки щоб окремо збирати пластик, папiр та скло. Вiдпадає необхiднiсть наймати на роботу обслуговуючий персонал (електрика, сантехнiка, прибиральника та двiрника, а также голову ОСББ та бухгалтера ОСББ. Зарплати буде платити держава. Крiм того, у випадку стихiйного лиха, а також у випадку винекнення аврарiйного стану будинку держава ЗОБОВ`ЯЗАНА переселити жильцiв на перiод кап. ремонту в iншi рiвноцiннi квартири.
На перший погляд вся ця процедура складна та заплутана. Але iз власного досвiду можу проiнформувати, що це реально. Менi доводилось виконувати на багато складнiше завдання - виводити iз Земельного Кадастру земельну дiлянку, яка числились як земельна дiлянка побутового призначення в земельну дiлянку для комерцiйного призначення. А це обмеження СЕС та Екологiчної iнспекцiї, якi виражались в мiнiмально допустимiй вiддалi виробничих площ вiд житлових будiвель. Але, не дивлячись на це у мене на все i про все затратилось трошки менше року.

Цитувати

metronom

metronom

12.02.2013 04:49:59

Уважаемые специалисты нашей ветки форума АнатолийЛинский и zirael! Судя по Вашим изречениям на форуме то каждый из Вас знает о чём пишет. Так может чтобы не было в дальнейшем вопросов "что делать?" возглавите созданый на базе наших с Вами домов ОССБ? Отвечу почему именно на Вас пал мой выбор. 1 - Вы оба имеете технические (судя по используемому техническому сленгу) образования. 2 - Не по наслышке знаете тех требования ко всем вопросам с которыми нам с Вами придётся столкнуться на этапе сдачи и дальнейшему обслуживанию домов. 3 - А если окажется что Вы ко всему прочему еще и местные, то на мой взгляд Вам и карты в руки. Я еще раз Вам предлагаю встретиться с застройщицами и задать им все вопросы относительно окончания эпопеи со строительством наших домов. Спасибо за понимание.

Цитувати

oksana68

oksana68

12.02.2013 05:48:33

Какой АнатолийЛинский, он здесь в гостях. Купил детям по квартире. Я понимаю тянуть руку за zirael, это действительно человек дела.Gala я также поддержу.А по поводу крыши что можно сказать.Видела крышников,сказали пока крыша мокрая никто никуда не полезут ремонтировать.Кстати,а почему АнатолийЛинский не рвет гланды за крышу.Купленная им 21-я квартира также с потолка протекает.

Цитувати

zireael

zireael

12.02.2013 05:56:05

Оксана, спасибо за доверие. Как есть так уж и есть.
Простите, но я пасс. Я не хочу быть головой ОСББ или какой-либо другой структуры.
1. Специфика моей работы ( своя компания + производства и продажи) и количество времени в сутках не позволяет еще и ОСББ заниматься.
2. Достаточно частые командировки - соответственно отсутствие в Киеве, Украине.
3. Ввиду достаточной импульсивности не хочу тратить свои нервы еще и на ОСББ ( или я получу от кого-то или сам дам :) ).

Главой ОСББ должен быть местный и у которого достаточно много времени этим заниматься, не буду показывать пальцем на кого думаю ;)

Цитувати

АнатолийЛинский

АнатолийЛинский

12.02.2013 07:36:06

1. В моєму мiстi крiм державних, маються ще i кооперативнi будинки. Так як 60 -80 квартир недостатньо, щоб на зiбранi кошти утримувати будинок власною експлуатацiйною структурою, то мешканцi пiшли таким шляхом:
Щороку вибирають нового голову та бухгалтера кооперативу, якi цiлий рiк працюють безплатно (на добровiльних началах). Вибирати голову розпочали з квартири №1. На наступний рiк головування передається квартирi №2, на наступний рiк - квартирi №3 i так далi. Хочеш - не - хочеш, а працюй.
Наш будинок також малий, навiть якщо об`эднати весь комплекс буд. площадки. Тому позволити собi утримувати фахiвцiв в штатному порядку ми не можемо. Тодi чому б не почерпнути досвiд кооперативних будинкiв мого мiста?
2. oksana68. Анатолий Лiнський взагалi не"рве гланди" нiколи. Вiн завжди прагматично вирiшує питання по мiрi надходження потреби в вирiшеннi питань. На сьогоднi пiднiмати питання про покрiвлю ще не наступив час. Нiхто зараз не загонить людей на покрiвлю так як покрiвля покрита мокрим снiгом та дощем. Можна навiть об капот свою голову розбити, вимагаючи негайного ремонту, але прораб не загонить ремонтникiв на покрiвлю в таку погоду, а буде чекати належної погоди. На прорабовi лежить вiдповiдальнiсть за охорону працi своїх пiдлеглих.

Цитувати
<< 215 216 217 218 219 ... 247
Архів