ЖК "Киевский", Ирпень, ул. Карла Марса, 2/1 (Гарант-Житло)

Fedya

Fedya

06.04.2012 18:40:11

Попереднiй договiр купiвлi-продажу нерухомостi укладається у тiй формi, яка передбачена для договору купiвлi-продажу нерухомостi, тобто форма попереднього договору - письмова i нотарiальна. У разi недотримання цього правила такий попереднiй договiр є нiкчемним i не несе жодних юридичних наслiдкiв для сторiн. Забудовник не зобов`язаний його виконувати. В той же час покупець за таким попереднiм договором має право вимагати повернення коштiв в судовому порядку.

Цитувати

Handy

Handy

07.04.2012 07:20:00

тема обязательности нот. удостоверения предв-го договора тут уже обсуждалась - поищите в ветках по объектам ГЖ. предв. договор не требует нотариального заверения. обоснование - не существует такой ФОРМЫ договора, как нотариальная, есть только устная форма и письменная.

Цитувати

Fedya

Fedya

07.04.2012 11:45:27

Поняття "нотарiальна форма" мiститься в законi про нотарiат.
Стаття 54. Угоди, що посвiдчуються у нотарiальному порядку
Нотарiуси та посадовi особи органiв мiсцевого самоврядування,
якi вчиняють нотарiальнi дiї, посвiдчують угоди, щодо яких
законодавством встановлено обов`язкову нотарiальну форму, а також
за бажанням сторiн й iншi угоди.
Судова практика: http://reyestr.court.gov.ua/Review/2590833
"Договiр купiвлi-продажу земельної дiлянки у вiдповiдностi до вимог ст.657 ЦК України має бути укладений у письмовiй формi i пiдлягає нотарiальному посвiдченню та державнiй реєстрацiї. Вiдповiдно, i попереднiй договiр купiвлi-продажу земельної дiлянки має бути нотарiально посвiдчений."

Цитувати

Handy

Handy

07.04.2012 12:42:06

пол часа искал - нашел.
http://realt.ua/Forum/0.php?IDF=5&IDT=7035&cpg=53
почитайте.. ну а закон у нас как дышло))) и можно найти массу прямо противоречащих друг другу решений с абсолютно идентичными исками.

Цитувати

Handy

Handy

07.04.2012 12:55:36

поделюсь своими размышлениями на эту тему, может кому будет полезно.
я тоже хотел нотариально заверить договор, но, учитывая то, что выяснил (выше) передумал. кроме того что выше рассуждения следующие.
1. Если будут проблемы с выполнением обязательств застройщиком:
- если договор таки никчемный, то деньги, уплаченные мной все равно обязаны вернуть, ко всему я плачу банковским переводом на т/с юр лица, и договор, соотв. с юр лицом
- если я разрываю Договор, т. к. застройщик не выполнил обязательства (сроки), то также мне должны деньги вернуть без штрафов - так в договоре
2. если застройщик исчезнет, обанкротится и т. д. то договор нот. или нет - своих денег я не увижу.
3. независимо от того, предв. договор нот или нет, никто не заставит одну из сторон заключить основной договор:
"А потому решения, обязующие заключить договор неправомерны. И это не мои суждения. Это решение ВСУ ("Закон & Бiзнес", N 33, 18 - 23 серпня 2007 р. - ознакомитесь, если будет желание)."
вот вопрос для меня и сформулировался - зачем тратить доп. деньги на нот удостоверение договора, даже если этот предв-й договор никчемный, если нот удостоверение абсолютно ничего для меня не меняет в случае не выполнения застройщиком обязательств.
я для себя решил не тратить лишних денег

Цитувати

Fedya

Fedya

07.04.2012 16:00:39

Є невiдповiднiсть мiж Цивiльним кодексом i законом про нотарiат у термiнах. Закон про нотарiат розширює Цивiльний кодекс, встановивши поняття нотарiальна форма. Єдино вiрне тлумачення закону - судова практика найвищої судової iнстанцiї. Було б цiкаво знайти рiшення Верховного суду України, яке протирiчить тому, що я вказав вище. Стосовно неможливостi зобовязати забудовника за рiшенням суду укласти договiр купiвлi-продажу з Вами не погоджуюсь. Далi буде)

Цитувати

Handy

Handy

08.04.2012 06:19:41

коллизия в законах есть, но:
"Стаття 54... щодо яких законодавством встановлено обов`язкову нотарiальну форму", а законом не установлена обязательная нотариальная ФОРМА.

Цитувати

Батерфляй

Батерфляй

08.04.2012 11:56:10

Были на обьекте. Фотографии от 08.04.2012.

Цитувати

Батерфляй

Батерфляй

08.04.2012 11:58:28

Еще фото

Цитувати

Батерфляй

Батерфляй

08.04.2012 11:59:01

и еще фото

Цитувати
<< 6 7 8 9 10 ... 124