Alexandr1985
24.03.2014 10:28:50
Если Вам не сложно организуйте пожалуйста жителей Вашей секции для сдачи денег. По 5-10 гривен, думаю не проблема сдать. Можете консьерж 1 секции сдавать. Будем действовать!
Alexandr1985
26.03.2014 07:13:00
Уважаемые соседи, сбор денег на аварийное вскрытие и замену замков в вспомогательных помещениях оставляет желать лучшего, сдало всего несколько человек с 1 секции и 1 человек с 3 секции. Этих средств не хватит даже для вскрытия не то чтобы поменять замки.
Yasha
26.03.2014 08:28:12
За что платить? Вы что не понимаете что это не правильно завтра мастер или слесарь скажет что хранил там инструмент или приборы какие. Открыть я не считаю проблемой. Проблема в том что наш мастер Ольга Васильевна работает как бы на нас в тоже время против. Всем понятно что кто то должен отвечать за пожарную безопасность за уборщиц во дворах и этажах но почему местами общего пользования распоряжается жек. Это мы его содержим и платим им зарплату я говорю за персонал. Ключи у слесаря Серёжи да в конце концов когда это закончится. Открыть замок повторяюсь не проблема. Проблема в мастере то консьержек меняет то ключи не дает, скоро в этих помещениях будут магазины или офисы или еще какие арендаторы. Кода мы будем жить и наслаждаться жизнью, а не воевать за то что принадлежит нам. Я уже давно не в том возрасте что бы иметь детей но Ваш вопрос с этой колясочной просто достал всех. ГОТОВ ПОМОЧЬ.
Alexandr1985
26.03.2014 09:07:09
Yasha, отвечаю на ваши вопросы:
1)За что платить? Аварийное вскрытие замков вещь не бесплатная стоит денег ориентировочно 300 гривень + покупка и установка замка.
2) Делать нужно все официально с привлечением правоохранительных органов, поддержа со стороны правоохранителей будет обеспечена. Помещение будет описано, в том числе и имущество, которое там находится. Это для того чтобы сантехник Сережа не сказал что он там что-то хранил.
3) Когда все это закончится? Когда создадим ОСББ!
4) Если Вас этот вопрос достал, то давайте его решим и забудем.
Мой телефон 067 5373781.
Я это делаю для всех мамочек и велосипедистов, живущих в нашем доме.
Поддержите!
Yasha
26.03.2014 11:16:41
Уважаемый Александр во первых вскрытие замка стоит 800-900 грн. Второе в этой ситуации он может и не вскрывать, скажет сначала разберитесь между собой. Да и зачем платить если ключи есть. Вот покупка новой вставки в замок стоит от 20 грн. до 1000грн. А самая главная проблема это наш мастер Ольга Васильевна которая не только в консьержах видит выгоду но и в этих помещениях общего пользования. Да может кто читает мои сообщения я был в ГИОЦ там объяснили что каждый житель дома может посмотреть на общий счетчик который так оберегает Ольга Васильевна судя по письмам жителей и пересчитать, на счет первых 2 этажей оказывается есть отдельный счетчик и их вообще не включали всю зиму, я конечно не верю всё нужно проверять. Это по поводу отопления.
Yasha
26.03.2014 13:11:17
Шановнi форумчани! В звязку з тим, що ПУЕЦ (в особi майстра Бiленької О. В.) заявляє консьержам щоб вони забиралися з примiщень i пересiдали в коридор, оскiльки ПУЕЦ має намiр здати в оренду примiщення консьєрж в оренду. Вважю за необхiдне повiдомити наступне:
Допомiжнi примiщення багатоквартирного будинку — примiщення, призначенi для забезпечення експлуатацiї будинку та побутового обслуговування мешканцiв будинку (сходовi клiтини, вестибюлi, перехiднi шлюзи, позаквартирнi коридори, колясочнi, комори, смiттєкамери, горища, пiдвали, шахти i машиннi вiддiлення лiфтiв, вентиляцiйнi камери та iншi технiчнi примiщення) — ЗУ «Про об`єднання спiввласникiв багатоквартирного будинку».
Допомiжнi примiщення житлового будинку — примiщення, призначенi для забезпечення експлуатацiї будинку та побутового обслуговування мешканцiв будинку. (Правила утримання жилих будинкiв та прибудинкових територiй, затвердженi наказом Державного комiтету України з питань житлово-комунального господарства № 76 вiд 17.05.2005 р.)
Частина 2 ст. 382 Цивiльного кодексу України (ЦК України) передбачає, що власникам квартири у дво- або багатоквартирному житловому будинку належать на правi спiльної сумiсної власностi примiщення загального користування, опорнi конструкцiї будинку, механiчне, електричне, сантехнiчне та iнше обладнання за межами або всерединi квартири, яке обслуговує бiльше однiєї квартири, а також споруди, будiвлi, якi призначенi для забезпечення потреб усiх власникiв квартир, а також власникiв нежитлових примiщень, якi розташованi у житловому будинку.
Рiшення Конституцiйного Суду України(справа про права спiввласникiв на допомiжнi примiщення багатоквартирних будинкiв) вiд 2 березня 2004 року. У ньому зазначається, зокрема, таке:
— допомiжнi примiщення (пiдвали, сараї, комори, горища, колясочнi тощо) передаються безоплатно у спiльну власнiсть громадян одночасно з приватизацiєю ними квартир (кiмнат у квартирах) багатоквартирних будинкiв;
— пiдтвердження права власностi на допомiжнi примiщення не потребує додаткових дiй, зокрема створення об’єднання спiввласникiв багатоквартирного будинку, вступу до нього;
Реалiзацiї права спiльної сумiсної власностi регулюється, зокрема, ст. 369 ЦК України, а саме, спiввласники майна, що є у спiльнiй сумiснiй власностi, володiють i користуються ним спiльно, якщо iнше не встановлено домовленiстю мiж ними. Розпорядження майном, що є у спiльнiй сумiснiй власностi, здiйснюється за згодою всiх спiввласникiв.
Отже, власники квартир багатоквартирного будинку, придбаваючи право власностi на квартири, автоматично стають спiввласниками допомiжних примiщень i примiщень загального користування багатоквартирного будинку. Тому всi власники квартир мають рiвнi права на користування допомiжними примiщеннями будинку.
Статтею 671 ЦК України передбачено, що право передання майна у найм (в оренду) має власник речi або особа, якiй належать майновi права. Наймодавцем може бути також особа, уповноважена на укладення договору найму (оренди).
Таким чином, питання надання допомiжних примiщень и примiщень загального користування багатоквартирного будинку в оренду вирiшується всiма власниками квартир багатоквартирного будинку та укладається уповноваженою на це особою.
З огляду на вищевикладене, пропоную наступне:
1) Написати листа обгрунтування, стосовно правового режиму майна що належить всiм мешканцям на правi спiльної сумiсної власностi.
2) До цього листа прикрiпити листок iз пiдписами мешканцiв, в якому вони вiрiшать наступне:
- передати в безоплатну оренду примiщення, що призначене для спiльного користування - консьержам, шляхом укладення з ними Договору оренди. Уповноважити членiв Iнiцiативної групи (3 осiб з секцiї) пiдписати з консьерж безоплатний договiр оренди.
3) Встановити фактичне володiння над примiщеннями (колясочнi)шляхом аварiйної замiни замкiв. Уповноважити членiв iнiцiативної групи взяти участь в аварiйному вiдкриттi замкiв.
Alexandr1985
26.03.2014 13:42:57
Я є автором цього листа. Навiщо ви його прицитували я не розумiю.
Ми вже все це зробили, написали колективну скаргу на дiї Ольги Василiвни. 25 лютого я цю скаргу вiдправив. Скоро має прийти вiдповiдь. Я її опублiкую. Питання доступу до допомiжних примiщень вже вирiшене. Необхiднi грошi для реалiзацiї. Якщо можете допомогти матерiально, то будь-ласка.
YuLia
27.03.2014 06:44:57
ВЫ можете это письмо здесь разместить, а то его невозможно прочесть то что в первой секции лежит.
Alexandr1985
01.04.2014 09:29:33
Днiпровське РУ ГУ ДСНС України в мiстi Києвi листа, щодо звернення громадянина Денисенко О. В. стосовно надання доступу до допомiжних примiщень, що примикають до загальних холiв у першiй та другiй секцiях i до загального колу цокольного поверху в третiй секцiї та розмiщення в них побутових речей спiввласниками багатоквартирного житлового будинку ТОВ «Перший український експертний центр» за адресою: мiсто Київ, вулиця Алiшера Навої. 69, в межах своєї компетенцiї розглянуто.
В ходi перевiрки 3 виходом на мiсце через свого представника. встановлено, що в даних допомiжних примiщеннях житлового будинку розташованi клапани системи димовидалення призначенi для видалення диму у разi виникнення пожежi та рiзнi системи водопостачання будинку. Згiдно Правил пожежної безпеки в Українi, якими не забороняється розмiщення га зберiгання рiзних побутових речей в даних допомiжних примiщеннях житлового будинку, Днiпровське РУ ГУДСНС України в мiстi Києвi не заперечує: проти використання зазначених примiщень для зберiгання побутових речей мешканцiв багато квартирного житлового будинку при умовi дотримання усiх вимог та норм правил пожежної безпеки в України.
Враховуючи те, що данi допомiжнi примiщення перебувають на обслуговуваннi ТОВ «Перший український експертний центр> тому для вирiшення питання стосовно надання доступу та розмiщення в даних допомiжних примiщеннях особистих речей спiввласникiв багатоквартирного житлового будинку Вам необхiдно звернутися до обслуговуючої органiзацiї, на балансi якої i перебувають зазначенi више допомiжнi примiщення.
Tomasik
01.04.2014 17:44:05
Шановна Лiда та Шановнi сусiди, щодо нарахування та сплати коштiв за опалення мiсць загального користування по будинку Алiшера Навої, 69 ми нiчого не вирiшимо iз жеком, оскiльки, на неодноразовi звернення до жеку, менi не надали вiдповiдi на поставленi мною питання. Я вважаю, що нарахованi кошти за опалення мiсць загального користування не вiдповiдають дiйсностi. Для вирiшення цього питання бажано зiбрати мешканцiв будинку повiдомивши останнiх по телефону про дату та час зборiв.