Elena374
05.09.2012 07:40:56
Всем кто за русскую школу: перестаньте убеждать нас в прелестях русского языка, хотите русскую школу- боритесь за нее, никто не мешает. Я родилась в Украине, ходила в украиноязычный садик, школу, гимназию, закончила украиноязычный университет (где реально все предметы были на украинском языке без исключений), теперь мой ребенок ходит в украинский садик.
Переживать особо нечего, все кто тут выражают свой протест против украиноязычной школы к реальным действиям не готовы
halisi
05.09.2012 08:33:19
Шановнi прихильники української мови, ви вiдстоюєте, й навiть готовi до певної боротьби за державну мову викладання в школi, але навiть не наважуєтесь пiдтримувати її в повсякденному життi та тут на форумi.
Для мене це є дивним, чому так. Адже, для популяризацiї мови є, насамперед, активне володiння нею, що, як тут вже згадувалося, є основою державництва. То, чому ви вiдстоюєте те, що готовi пiдтримати тiльки на паперi в форматi пiдписiв, скарг, тощо. Очевидно ж, що це боротьба назовнi, а не по сутi.
Почнiть активно володiти мовою, i ви зробите набагато бiльше для розвитку самої мови й держави в цiлому.
Elena374
05.09.2012 08:38:19
halisi! Я вимушена була писати росiйською мовою тому, що всi пости написанi українською були чомусь видаленi. Можете не сумнiватися у моїй прихильностi до державної мови.
arista
05.09.2012 08:43:27
Еще раз, особенно принимая во внимание, хамские выражения защитников русского языка сообщаю, для Вас проблем нет - все школы России обучают на русском языке, а нам, тем, кто хочет обучать детей на языке наших предков, отступать некуда -здесь наша земля и только здесь мы можем добиться справедливости -обучения на родном украинском языке.
arista
05.09.2012 08:47:57
Elena374: halisi! Я вимушена була писати росiйською мовою тому, що всi пости написанi українською...
Что ще раз пiдтверджує упереджене вiдношення самого Адмiнiстратора до цiєї проблеми.
Администратор
05.09.2012 09:47:24
Уважаемые!
Прекратите скатываться на грубость!
Такие сообщения удаляются (уже писалось выше об этом), не зависимо от того, на каком они языке написаны и какую школу поддерживают.
А для возмущающихся - напомню Правила (пункт 10)
http://realt.ua/Forum/?vFAQ=1
Ревизор
06.09.2012 14:39:28
Не заметила ни одного хамского выражения "защитников русского языка", как вi нас называете. Только я всего-навсего хочу свободно разговаривать в своём государстве на своём РОДНОМ языке, и чтобы внуки мои тоже его знали и могли изучать в школе. Мои права гарантирует ст.10 Конституции Украины: "В Українi гарантується вiльний розвиток, використання i захист росiйської, iнших мов нацiональних меншин України. Держава сприяє вивченню мов мiжнародного спiлкування. Застосування мов в Українi гарантується Конституцiєю України та визначається законом". Я писала на русском и без хамства, но некоторые мои посты тоже удалены. И хватит выгонять нас в Россию учится, мы граждане Украины, живём в Украине, платим налоги в Украине и имеет право за свои деньги получить русскоязычную школу так же, как и вы за свои украиноязычную.
P.S. А щодо мови наших пращурiв, то сформована на сьогоднi українська мова вiдрiзняється вiд мови навiть початку ХХ-го сторiччя, i це природньо. А якщо вашi пращури жили не в центральнiй Українi, то вони українською взагалi не спiлкувались, а використовували мiсцевi дiалекти, намiшанi з польською, угорською, румунською тощо. Тому росiйськомовнi українцi i пишуть українською бiльш грамотно, що вони її ВИВЧАЛИ в школi, а не байдики били.
arista
06.09.2012 19:31:40
Я вже зрозумiла, що всi недобрi слова на адресу захисникiв української школи в тому числi беспосередньо в мою адресу примарилися.
Я, доречi росiйськомовна українка, але, як i багато iнших, змушена була в свiй час вчитись в россiйськiй школi, в iнститутi на россiйськiй мовi, не тому, що так бажали мої батькi, а тому що в Українi в нашому мiстi (обласному центрi) не було жодної школи з українською мовою навчання.
I тому своїх дiтей я хочу навчати на рiднiй мовi.
Велика кiлькiсть українцiв мешкають в Россiї i платять там податки, але щось я не чула там про українськi школи.
OBender
07.09.2012 04:42:46
Перечитал все 5 страниц данной темы. Искал хоть какое-то обсуждение школы не связанное с языком! Толком ничего не нашел.
Ну неужели для большинства людей язык на котором будут преподавать важнее чем квалификация учителей, близость к дому, качество самой школы, наличие развивающих кружков и т. д?
У меня ребенок пойдет в школу через 3,5 года (надеюсь к тому времени школу построят) и, если в этой школе будут преподавать хорошие учителя, то я отдам туда ребенка независимо от того, на каком языке будет вестись обучение.
Я родом с восточной Украины, школа и универ были на русском. У жены школа была русская, универ - украинский. В итоге, оба отлично знаем и русский и украинский. Когда бываю на западной Украине, говорю там на украинском без проблем.
Мое мнение: проблема раздута "из ничего", особенно в преддверии выборов :). Оба языка нужны, спору нет, но куда важнее "что" и "как" на любом из языков будут преподавать нашим детям.
Оксана19
07.09.2012 06:33:18
arista: Я вже зрозумiла, що всi недобрi слова на адресу захисникiв української школи в тому...
Полностью Вас поддерживаю. И хочу также, чтобы мои дети учились в украинской школе.