botan2
24.11.2009 04:54:46
Ребята,
благодаря вашим фотографиям имею хорошее представление, какой дом снаружи. А может расскажете как идут дела внутри: перегородки, стяжка, штукатурка, трубы, электричество, лифты, лестницы, отделка общественных мест?
Заранее спасибо!
matinale
24.11.2009 07:53:18
aaa: "З власного досвіду, в квартирі пожежний гідрант має ще той вигляд."
ааа, не путайте ПГ (пожарный гидрант) с ПК (пожарным краном). В любом случае, усиленные меры пожарной безопасности - только преимущество. Это гарантия нашего спокойствия.
NataIvanova
24.11.2009 08:01:20
согласна, посмотрела картинки в инете - пожарный кран прячется за аккуратной дверцей, и в интерьере можно замаскировать)))) все-таки безопасность превыше всего, потому я наоборот рада, что в квартирах уже предусмотрено.
Ludmila
24.11.2009 08:08:18
botan2, есть все из перечисленного, но в разных секциях на разных этапах, кроме отделки мест общего пользования. Рановато пока -до них не дошло.
StanS
24.11.2009 08:23:34
virtuoso:
Колега, Ви мене напевно, неправильно зрозуміли.
Те, що Ви пишете, було...
думаю, что очень многим инвесторам глубоко фиолетово, что там внутри фасада дома. многие покупают квартиры в уже сданных домах, и не думаю, что перед покупкой все исследуют частоту рассечек и окантовок ))))))
virtuoso
24.11.2009 08:31:25
botan2: Ребята,
благодаря вашим фотографиям имею хорошее представление, какой дом...
По перечислених Вами пунктах:
1. Перегородки. Стоять повністю в усіх квартирах, частково і в пентхаузах (в останньому випадку це лише "намітки", так як планування там вільне.
2. Стяжка. Найбільш "прогресивна" в цьому відношенні секція А, де стяжка лежить на 8 поверсі. У секції З на кілька поверхів нижче, якщо не помиляюсь.
3. Штукатурка, по великому рахунку, там же, де і стяжка.
4. Труби ідуть з випередженням стяжки, тому що розводка - під підлогою. Думаю, можна спокійно сказати, що випередження орієнтовно +2 поверхи по всіх секціях.
5. На електрику уваги особливої не звертав поки що, тому сказати важко. Під штукатуркою точно є :), а як решта - не знаю.
6. Ліфти. Повністю стоять і функціонують в секціях А та З. На днях установлюють у секцію Ж. Для останньої - секції Г - вони давно закуплені, чекають свого часу. Так виглядає, що біля Нового року і там встановлять (треба спочатку ліфтові шахти підготувати).
7. Сходи. Власне, нічого хитрого - сходи скрізь готові, перила приварені (не впевнений на рахунок останнього поверху в секції Г).
8. Зовнішні двері стоять скрізь (а там, де ще не почеплені - верхні поверхи секцій Ж та Г - вони уже підняті на поверх і чекають свого часу).
9. Оздоблення місць загального користування поки що не починалось.
aaa
24.11.2009 08:35:31
matinale: aaa: "З власного досвіду, в квартирі пожежний гідрант має ще той вигляд."
ааа,...
Ви думаєте буде щось принципово інше? На картинці "внутренний гидрант HW-25 с полужестким рукавом DN25 доступный в версии для надштукатурной и подштукатурной установки".
virtuoso
24.11.2009 08:47:41
aaa:
Ви думаєте буде щось принципово інше? На картинці "внутренний гидрант HW-25...
А що власне Ви збираєтесь довести, шановний ааа?
Така буде гідрантна шафа чи сяка - діло десяте. Основне, що вона буде. Ящик розміром, скажімо, 50*50*10 см завжди можна замаскувати десятьма різними способами.
А от мати в квартирі працюючий і ефективний засіб боротьби з пожежею в рази краще, ніж:
- надіятись на той, який в загальному коридорі, забитий і розкрадений.
АБО:
- надіятись на те, що при пожежі на 15...18...20 поверсі Вас врятує вертоліт МЧС або гвинтокрилий звіздоліт пожежної служби.
Я - за ящик.
matinale
24.11.2009 08:50:08
ааа, я всего лишь за правильность формулировки. А разница между есть немалая - диаметр трубы, наличие давления...
Ludmila
24.11.2009 08:53:07
aaa, не горячитесь так. Гидранты для мест общего пользования и пожарные краны для квартир - это разные вещи. А у Вас в доме их не ставят что ли?