ЖК "4 сезона", Голосеевский р-н, ул. Трутенка, 3 (УМК)

virtuoso

virtuoso

22.12.2009 21:04:57

Ми-то хочемо, але чи збереться репрезентативна група і чи вдасться домовитись з УМК на час, який влаштовує всіх - поки що не зрозуміло. З моменту останньої зустрічі дійсно назбирались певні запитання, які потрібно обговорити.

Цитувати

йцукен

йцукен

23.12.2009 08:20:07

поставили окна на 21 этаже секции З

Цитувати

vik1405

vik1405

23.12.2009 08:22:44

полностью подтверждаю слова йцукена, еще вчера возили плиты, складывали возле фундамента второго дома, я так понимаю это противовес от крана, наверное его готовят к разборке

Цитувати

NataIvanova

NataIvanova

23.12.2009 12:01:37

Кто-то планирует установку фильтров воды? Хочу учесть в процессе перепланировки

Цитувати

йцукен

йцукен

23.12.2009 13:52:24

2 NataIvanova

надо уточнить но мне кажется что фильтры на трубах будут стоять....

Цитувати

SergRB

SergRB

23.12.2009 17:23:25

йцукен: 2 NataIvanova

надо уточнить но мне кажется что фильтры на трубах будут стоять....

Я вот задумался над тем, что бы купить квартиру в этом доме.
В понедельник ходил в офис для получения дополнительной информации. Во вторник ездил на стройку. Думаю будет интересно другим узнать о том какую информацию я получил и мне будет полезно услышать насколько достоверно застройщик преподносит информацию.
Постараюсь передать максимально точно, какую информацию я получил надеюсь источники инфомации не затаят обиду. Ведь если они дали это информацию человеку которому они впервые видет, то точно так же они дадут ее и любому другому из читающих это сообщение.
Как мне сказал Генадий Владимирович, продано уже 66% от 75% доли квартир которые перейдут компании. 60% нежелых помещений продана, 54% машиномест.
80% готовность объекта. В доме номер 2 ни одной квартиры не продано.
Планируемый срок сдачи июль, что связано с технологическим процесом по строительству паркинга.
Есть риск, что стройка станет в январе-марте, если не будет денег. Но на этот случай они могут сделать дополнительные скидки.
То что объект уже идет с задержкой ( планировался 1 кв 2009), простительно благодоря нейкому закону 800 - 6( римская), который позволяет задерживать строительство на 18 месяцев. То есть задержка может быть до сентября 2010 без каких либо последствий для застройщика.
Объект у застройщика первый. Заказчик Управление внешней разведки. Тут меня смутило то, что по договору с управлением внешней разведки если паевик ( УМК) выбивается из сроков более чем на 6 месяцев, то Управление может расторгнуть договор и привлечь другого паевика.
На это Генадий Владимирович сказал, что уже об этом договорились. Я подумал, что при смене власти вохможно новая метла будет мести по новому и проблема всплывет. И вообще, это было сказано доверительным шопотом ГВ:, "Управление внешней разведки само виновато, ведь у них есть управление Экономической разведки и они были обязаны предупредить своих партнеров о готовящемся кризисе".
Мне очень понравилось отступление на тему кто виноват в задержке строительства по мнению Генадия Владимировича.
В задержке строительства виноваты Тимошенко, которая не дала деньги на метро, банки которые не дали кредит хотя обещали. Ющенко который позно поддержал Проминвестбанк в котором открыт счет фирмы и банк накрыл кризис. Должники которых 24 и которые не платят за строительство во время.
После сдачи дома придеться заплатить 2% налогов и потом будет получено свидетелсьтво о праве собственности
цена расчитывается по формуле 12900*коэффицент этажности (от 0.95 до 1,05)* скидку для однокомнатных, 11340*кэтжности* скидки для двушек.
сейчас скидка 13%, раньше была 20%.
Нужно заплатить до 16 января что бы попасть на скидку.
Мне рекомендовал 321 квартиру и 70 кв.
Когда я пришел на стройку, то увидел что часть окон остеклена.
Велись работы по вывозу грунта.
Хотя кипящей работу было назвать сложно, был вяло текущий процес.
В одной из квартир которую мне показывали на 5 этаже, была трещина по кирпичу, прораб объяснил, что это возможно связано с нарушением технологии. Вообще прораб мне понравилося. Честно отвечал на вопросы. Сказал, что закончат к маю, если будут деньги. Сторож сказал, что закончат к апрелю. Но в голосе прораба, не было уверености, что деньги будут.
Чуствуется нехватка денег, на таком объеме очень мало людей трудиться.
Реально есть, что там делать ( штукатурить, шпаклевать, утеплять, ставить двери, фурнитуру на окна, регистры отопительные, ставить счетчики, автоматичесике пожаротущители, телевидение, телефон, интернет и тд), но строителей нет и это меня смутило. С другой строны, сторойка живет и машины копают.
Я вот думаю выждать может, когда будут нужны деньги и скидка увеличиться и готовность будет больше и доллар подрастет или взять сейчас, может скидки не будет и доллар упадет ( деньги у меня в долларах храняться).
Посоветуйте.

Цитувати

virtuoso

virtuoso

23.12.2009 20:51:14

На довге запитання - довга відповідь :)
----------------
В джерелах фінансування УМК - і переваги, і недоліки. За рахунок того, що об`єкт зводиться без залучення банків, фондів, портфельних інвесторів і т. д., цінова політика більш гнучка. Компанія може запропонувати квадрат дешевше, ніж мастодонти бізнесу, а також змінювати розмір знижки хоч двічі на день, не узгоджуючи це з кількома топ-менеджерами та не проводячи нарад директорів. Але це ж означає, що компанія повинна чітко слідкувати за ринком, курсом валют, політичною ситуацією в країні, настроєм інвесторів... щоб оперативно реагувати.
Візьмемо ситуацію, коли грошей на будівництво стає в обріз. Зі своєї непрофесійної точки зору мені бачиться кілька різних варіантів "боротьби" з цим неподобством (приводжу в порядку, як в голову прийшло):
1. Збільшення розміру знижки. Колись вона була навіть 25%, зараз - 13%. За рахунок того, що непроданих квартир багато, а будинок на високій стадії готовності, можна трохи подемпінгувати. Можна, нарешті, побалансувати на межі рентабельності - в найгіршому випадку. А дати 5% додаткової знижки і відрекламувати цю справу - і вдячний інвестор потягнеться...
2. Продажа паркомісць. На сьогодні ситуація така, що десятки людей забронювали за собою ці місця, а оплачувати не поспішають. Ситуація вигідна для обох сторін: інвестори чекають, поки паркінг не буде готовий (надійніша інвестиція виходить), а УМК планує продати ці місця подорожче, ближче до готовності. Якщо гроші потрібні терміново, достатньо просто сісти на телефон і обдзвонити цих 40-50 людей. Тримати ж броню безкінечно теж не можна. От п`ятеро з цих людей проплатили в перший тиждень після дзвінка - і вже виручений 1 млн грн. Потім ще п`ятеро...
3. Є два з половиною десятки боржників, до яких поки що ніхто не застосовував штрафних санкцій. Тому що гроші в УМК є. Буде в обріз - сам час судитись. Для показовості процесу можна розірвати 1-2 договори. Решта не зовсім вдалих інвесторів знайдуть гроші і доплатять все, що за ними числиться. Безкарність веде до безвідповідальності.
4. Є ліквідні квартири в загашнику. Тут не буду розкривати карт, але попит на ліквідні квартири завжди є. І буде.
5. Можна стимулювати людей на перехід на більші площі. З однушки - на двушку. З двушки - на трьошку. Я б особисто, можливо, перейшов би з трьошки на пентхауз, якби ціна була більш адекватна.
6. Не забуваємо, що навіть при повній відсутності нових контрактів щомісяця тягнуться давні проплати в розстрочку (по договорах, які підписані якийсь час тому). Це капає в загальну скарбничку. Копійка до копійки.
7. З підрядниками можна розраховуватись "натурою", тобто квартирами. Такий спосіб успішно використовується, і не лише УМК, а й іншими забудовниками.
8. Завжди можна пошукати крупного інвестора або взяти додатковий кредит. Це ж не стадія котловану - будинок накритий і по ньому ліфти їздять. Правий берег біля метро. Ліквідність висока, це ж не халупа в чистому полі.
9. Можна, в кінці-кінців, відкрити продажі будинку №2. Гроші звідти перекидати на будинок №1 :) Не дуже порядний хід, але практикується багатьма.
10. Ну і, нарешті, не забуваємо, що непроданими залишаються багато нежилих приміщень і пентхаузів. Звідти теж можна виручити непогані гроші, навіть після солідної знижки.
Надіюсь, по (не)достатності фінансування відповів аргументовано. До окремих слів можна придиратись, але раджу сприймати аргументи цілісно.

Цитувати

Ludmila

Ludmila

23.12.2009 20:58:28

SergRB, большое спасибо Вам за предоставленную информацию.
Но что же Вам посоветовать? Будете ждать -квартиры подразберут, с долларом - мнения, как всегда, противоположные. Думаю, вряд ли кто-то решится Вам посоветовать, когда лучше выбрать тот самый выгодный момент, когда уже "пора". У нас в стране так сложилось, что очередной рубеж -это выборы. А что будет потом - можно только гадать.
Я в свое время вложила деньги в эту стройку, а если бы не вложила, то остались бы они в Укрпромбанке и по сей день и еще надолго.

Цитувати

virtuoso

virtuoso

23.12.2009 21:17:14

По якостi/швидкостi робiт i трiщинi в цеглянiй кладцi.
Поки що особливих претензiй до якостi нi у кого не було. З вiкон не дує, стяжка iдеальна, штукатурка не сиплеться...
Ситуацiї рiзнi бувають у будь кого, раджу глянути хоча б тут: http://realt.ua/Forum/0_Forum.php?IDF=3&IDT=3380&cpg=144

Я особисто не зовсiм розумiю методологiї ведення робiт на об`єктi. Якби довелось там покерувати :), то заскленими були б уже всi вiкна зi сторони Амурської площi. За рахунок тих вiкон, що зi сторони двору, звичайно :)
Крiм того, склились би не тiльки поверхи для звичайних смертних, а й пентхаузи. Отих кiлька порожнiх вiконниць на 22-23 поверхах псують усе враження вiд будинку. iнвестору що - треба глянути, що будинок ззовнi готовий, а всерединi на одному-двох поверхах вже лiчильники стоять :)
А у нас виходить чомусь навпаки. Вiд двору фасад бiльше утеплений, нiж з тої сторони, яка всiм видна. Лiфти їздять, але рядовому iнвестору їх не помiтно, а зате видно порожнi вiконницi. Та й навiть фронтони колись закладались у непомiтних мiсцях, а там, де зяяли дiрки за кiлометр, їх робили в останню чергу. Критикувати, звичайно, легко... але на це ж i форум :)

До чого веду, так це те, що УМК нi разу не була помiчена у показусi. Навпаки, роботи ведуться, а пiднести iнвесторам їх достойно не можуть. Бiльше того, на входi язикатi охоронцi, а по будинку шастають гм... не в мiру песимiстичнi будiвельники, яким тiльки дай полякати страхопудiв :)
В УМК могли б здорово зекономити на рекламi, провiвши один безкоштовний мiнi-тренiнг для будiвельникiв. Як треба себе поводити з iнвесторами. З чiткою iнструкцiєю "якщо не знаєш, що казати, то втiкай". Жартую, звичайно, але не без того. Менi самому влiтку тулили, що будинок нiколи не накриють, бо грошi виведенi за кордон. Це рядовi будiвельники таке чесали. Вони ж знають.

Так от, влiтку ходив-ходив по секцiї А, здавалось, що нiчого не робиться. А за кiлька тижнiв зробили 2.5 поверхи (стяжка-штукатурка-розводка). Будинок великий, i щоб була iлюзiя киплячої роботи, у кожному вiкнi (а їх 1794 шт) треба поставити по болiльнику з дудiлкою.
Зараз зима, i штукатурити чи стяжку робити, напевно, все таки не варто. Можна виграти тиждень-другий, але втратити багато в якостi.
Тут Остапа понесло, посєму закiнчую :)

Цитувати

Maestro4s

Maestro4s

24.12.2009 00:27:16

SergRB :продано уже 66% от 75% доли квартир которые перейдут компании.
А от 25%, которые не перейдут компании денег объект не получит?

И по процентам проданых вопрос. Правильно ли я понимаю эту математику? Условно говоря есть 100 квартир, из них компании перейдут 75 квартир. 66% это именно от 75 квартир. (а не от 100), т. е. продано около 50 квартир. Исталось продать приблизительно треть квартир.

И мой совет. Если есть где жить, то можете покупать.
С другой стороны, если у Вас есть доллары, то можете купить уже готовое жилье, зачем ждать. Разве только очень хотите купить в этом доме.

Что будет с гривней можно прогнозировать по фактам. Вот некоторая информация из экономческих изданий:

Вибори засипали Україну доларами
З початку цього місяця пропозиція доларів на міжбанківському ринку регулярно перевищує попит на них.

Міністерство фінансів на аукціонах погодилося на підвищення прибутковості за облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП) до 32%.
У Россії перед дефолтом теж на рівні 30 % було...

Нацбанк обіцяє стабільну гривню навіть без валюти МВФ
нині валютні резерви НБУ перевищують 26 млрд

"Родовид Банк" готов выполнить решение Правительства относительно перевода пассивов и активов АКБ "Надра" в Родовид Банк
По расчетам специалистов Национального банка Украины, для выполнения обязательств перед вкладчиками и клиентами банка НАДРА, Родовид Банк необходимо докапитализировать на 6,5 млрд. грн.

Мой вывод. Если продавать доллары, то лучше это делать после выборов.

Цитувати
<< 382 383 384 385 386 ... 579
Архів