Рейсер
24.12.2009 08:12:31
Вроде бы застройщик должен городу квартиры определенные то ли продать то ли передать
vik1405
24.12.2009 08:21:41
Люди, ну что вы опять воду баламутите, уже на форуме сто раз обсуждали про квартиры что застройщик передаем МО, не поленитесь и поднимите форум. Так эти квартиры он отдает им за выделенную землю. Думаю эти затраты соизмеримы с тем, если УМК сам выбивал землю, думаю каждый знает как у нас любят взятки, а в земельных вопросах они вобще астрономические.
vik1405
24.12.2009 08:29:28
% проданных квартир считают не от количества квартир, а по площади! Не стоит разводить демагогию на ровном месте и при этом еще и перекручивая факты. Я тоже не в восторге от УМК, но и перекручивать, то что есть не хочу, они делают все возможное и я верю что в июле они сдадут дом, самое худшее уже давно позади.
Еще хочу добавить о степени готовности дома, так вот, 80% готовности было в декабре прошлого года, а как мы все знаем с того времени очень много всего изменилось, поэтому по моему мнению сейчас готовность 90-95%.
virtuoso
24.12.2009 08:32:14
SergRB: Я вот думаю выждать может, когда будут нужны деньги и скидка увеличиться и готовность будет больше и доллар подрастет или взять сейчас, может скидки не будет и доллар упадет ( деньги у меня в долларах храняться).
Посоветуйте.
------------------------------
Щодо поради, коли брати квартиру - тут ніхто точно не скаже...
В середньостроковій перспективі з доларом можливі лише три сценарії. Або підросте, або впаде, або залишиться там, де і був :)
По кількості доступних квартир сценарій один. Їх менше щомісяця. Хороші двокімнатні, які залишились, можна порахувати на пальцях однієї руки. Так що зловити останню ліквідну двушку перед черговим подорожчанням - гросмейстерський хід.
йцукен
24.12.2009 08:40:47
в секции А появилась в продаже 1к.... инвестор на 2к перешол.
Ludmila
24.12.2009 08:49:34
Классно, растет благосостояние народа, несмотря на всеобщую...
polynuchka
24.12.2009 08:51:40
vik1405: % проданных квартир считают не от количества квартир, а по площади! Не стоит разводить...
Не згідна щодо готовності будинку. Якщо УМК заявляє 80%, то готовність далеко не 80%. Не схильна до безпідставного оптимізму, хоч і читаю постійно інформацію про роботи, що ведуться на об`єкті. Судячи з того скільки квартир продано за останній час можна було б роботи прискорити. В мене враження дежавю - зима мертвий сезон на будівництві. Як на мене УМК особливо не напрягається щодо будіництва, дістали вже, терпіння має межі. Якщо брати глобально, то УМК будує в тих темпах, щоб тримати в спокої вже існуючих інвесторів, це і пояснює відсутність активної реклами і т. д.
virtuoso
24.12.2009 09:47:06
Так а як правильно оцінити готовність будинку в процентах?
По об`єму освоєних коштів? З поправкою на інфляцію і т. д.?
Чи по кількості виконаних робіт, в порівнянні з тими, що залишились?
А може, по часу, який потрібен на завершення всіх робіт?
По-моєму, цей процентаж досить суб`єктивний. Більше того, ми можемо говорити про готовність будинку одне, а про готовність першої черги інше...
Напевно, в цю тему краще і не встрявати - тут забагато невідомих.
Ludmila
24.12.2009 09:52:44
virtuoso, підтримую Вашу точку зору на це питання. Не можна назвати точну цифру, якщо у рівнянні є хоча б одне невідоме число. Це як з нашим метро: будівельники кажуть, що готовність 80-95%. Точніше не буває...
Maestro4s
24.12.2009 10:18:59
SergRB, кстати, написал 80% готовность объекта, а не дома.
А объектом может называться и вся первая очередь вмместе с паркингом. Если продано уже 54% машиномест, учитывая значительно завышенную цену по сравнению с себестоимостью, то значит денег на строительство паркинга уже достаточно.