Печерск, бул. Дружбы народов, 14-16 (ЮЗТС)

Aliona

Aliona

08.12.2009 16:19:47

Доброго дня, любі сусіди!
На днях отримала лист від Таврики (попередньо відправляла запит) щодо строків здачі - четвертий квартал 2010 року.
Щодо готовноті об*єкта, то вона знаходиться на рівні 70 %.
Як вказано у листі на разі виконано наступні роботи:
- споруджено 17 поверхів (змінено проект з 19 поверхів на 17);
- виконуються покрівельні роботи - 1 шар викладено;
- 62% штукатурних робіт виконано;
- 81% міжквартирних перегородок;
- 47% - електромонтажні роботи;
- встановлена водостічна система.

Щодо страхування, то договір страхування будівельно-монтажних робіт був укладений 16 лютого 2009 року.

Цитувати

koroko

koroko

14.12.2009 08:51:16

У Вас квартира в какой секции?
В последнее время не посещали стройку?
Работы ведутся?
Проезжаю наш дом каждый день, но т. к. еду после рабочего дня не понятно: работы не велись, либо велись днем и уже закончились.
По крайней мере, внешне дом не изменился по сравнению с началом остановки работ...

Цитувати

Aliona

Aliona

12.01.2010 11:07:14

Квартира в першій секції. Чесно кажучи, в останній час не відвідувала будівлю. Інколи проїжджаю повз будинок і мене теж вражає те, що будинок (по крайній мірі зовні) не змінюється вже більше року... Ті дані щодо будівництва, які мною наведені вище - відповідь Таврики на мій запит щодо будівництва, тож вони можуть бути чисто формальністю - вони ж не напишуть, що об*єкт заморожений.
На даний момент законодавство надає великі переваги забудовнику, зокрема і можливість перенесення строку здачі об*єкта в експлуатацію забудовником не більш ніж на 18 міс. без нарахування і стягнення з забудовника штрафних санкцій, що передбачені договорами, а також індекс інфляції і три відсотки річних, що передбачені ст. 625 ЦКУ.
На жаль, чинне законодавство не думає про права інвесторів і ми залишаємось незахищеними.

Цитувати

koroko

koroko

12.01.2010 13:22:37

а как же договор?
в нем нет ссылок на упомянутый Вами закон.
в договоре прописано о начислении штрафных санкций в случае несвоевременной сдачи дома.
по крайней мере я буду судиться с застройщиком в случае отказа выплаты пени.

Цитувати

Aliona

Aliona

12.01.2010 16:12:50

Норми законодавства мають превалюючу силу над положеннями договору.
Відповідно до п. 4 ст.3 ЗУ "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" нарахування та
виплата забудовником штрафних санкцій, передбачених договорами, та
стягнення коштів, передбачених статтею 625 Цивільного кодексу
України ( 435-15 ), на строк дії цієї статті (до 1 січня 2012 р.) не здійснюється. Ця заборона не застосовується, якщо визначений термін
прийняття в експлуатацію об`єкта будівництва переноситься більше
ніж на 18 місяців.

Цитувати

koroko

koroko

13.01.2010 07:16:18

я проконсультировался с юристами, которые будут представлять мои интересы в суде. дело выиграть реально.
дело Ваше - судиться с застройщиком или просто смириться с тем, что сдачу в эксплуатацию будут переносить каждый год, а Вы ничего не будете делать.

Цитувати

Aliona

Aliona

13.01.2010 09:19:58

Справа не в тому, що я нічого не хочу робити. Просто я реально оцінюю ситуацію. Скажу Вам відверто, не кожен свідомий юрист візьметься за таку справу, хіба щоб тільки отримати гроші. Звичайно, можна доказувати все, але шансів реально дуже мало.

Цитувати

koroko

koroko

13.01.2010 11:38:20

опять же - дело Ваше.
а шансы всегда есть и юристы разные есть тоже.
ну, а судовые процессы с подключением к ним общественности через СМИ никакому застройщику еще не приносили пользу.

Цитувати

Aliona

Aliona

13.01.2010 17:11:48

А що Ви збираєтесь робити - дочекатись строку здачі об*єкта в експлуатацію і вимагати збитки, штрафні санкції і моральну шкоду тощо чи Ви хочете розірвати договір і забрати вкладені гроші?
Хоча ні в одному, ні в іншому випадку це не допоможе розворушити забудовника в будівництві.

Цитувати

TTOR

TTOR

13.01.2010 18:16:03

Нужно отвезти им бутылку коньяка в "Таврику"! В июне 2008г имея на руках 230000 у. е хотел купить у них "трешку". Нужен был кредит в 80000 у. е, но я не мог подтвердить документально, что зарабатываю 5000 у. е. в месяц. Кредит не дали. "Низкий поклон". Меня еще тогда удивило, что штрафные санкции за нездачу дома составляло 0,01 % в месяц, то-есть при цене квартиры в 320 000 у. е. - 384 у. е. за год просрочки. Смешно !!! На фига тогда вообще строить. Но я готов был в это влезть. Но не судьба. И за это им спасибо !!!

Цитувати
<< 2 3 4 5 6 ... 17
Архів