Aborigen
04.04.2013 20:45:11
РоманД: 3) На будовi кажуть, що до кiнця квiтня все закiнчать у тому числi фасад i прибудинкову...
Доброго дня, РоманД!
Чи вже iснує остаточний варiант договору з Берiзкою с усiма додатками та що саме пiдписують майбутнi сусiди?
Якщо Ви його маєте, надiшлiть, будь-ласка, електронною поштою для ознайомлення. Також буду вдячний за зразок Акту приймання-передачi.
Дуже дякую.
РоманД
05.04.2013 15:39:39
Договiр з Берiзкою, який надали на пiдпис в офiсi продаж вiдповiдає тiй редакцiї, яку ми узгодили iз Берiзкою та який я розсилав усiм поштою. Проте є певна технiчна проблема з додатками. На пiдпис дали додатки у первiснiй редакцiї. Всi хто получали проект договору i додаткiв iз нашими змiнами можуть побачити у чому полягає рiзниця мiж первiсною та редактованою версiєю. Там є неточнiсть в калькуляцiї та плутанина з тарифами. На завтра є домовленiсть з керiвником Берiзки обговорити цi неточностi з додатками.
По акту приймання-передачi квартири я пока не отримав вiдповiдi вiд забудовника. По закону у нас є 15 днiв на розгляд запропонованого акту приймання-передачi протягом яких акт потрiбно або пiдписати або надати свої письмовi зауваження щодо нього. Якщо протягом наступного тижня не буде нiякої реакцiї з боку забудовника на запронованi змiни до проекту акта доведеться писати офiцiйну бумагу з претензiями та зауваженнями до акту.
Хоча все буде залежати вiд того, як швидко будуть завершуватись роботи на об`єктi. Можливо дiйсно все буде робитись швидко i нам не доведеться вступати в формальну дискусiю щодо змiсту актiв приймання-передачi.
linka
05.04.2013 19:09:58
Добрый день, РоманД!
Пару недель назад писали Вам письмо по поводу договору з Березками. Не получили ответ, возможно Вы не заметили. Хочу еще раз обратить внимание на некоторые нюансы в договоре, поэтому дублирую их ниже:
Якщо є ще можливiсть вносити правки в договiр, звернiть увагу на наступнi позицiї:
1. Проведення ремонту в неробочий час / вихiднi днi
Згiдно закону:
1.1 Керiвники пiдприємств, установ, органiзацiй незалежно вiд форм власностi, а також громадяни зобов`язанi не припускати на захищених об`єктах рiвень шуму, що перевищує 40 ДВА у денний час (з 8 до 22 години) та 30 ДВА у нiчний час (з 22 до 8 години) установлений санiтарними нормами.
1.2 У нiчний час (з 22 до 8 години) забороняється гучний спiв i викрики, користування звуковiдтворювальною апаратурою та iншими джерелами побутового шуму, проведення салютiв, феєрверкiв, використання пiротехнiчних засобiв.1.3 Рiвень шуму в iнших мiсцях громадського користування не повинен перевищувати рiвень, установлений санiтарними нормами:
- 40 ДВА у денний час ( з 8 до 22 години);
- 30 ДВА у нiчний час ( з 22 до 8 години).
1.4 Забороняється проведення на захищених об`єктах ремонтних робiт, що супроводжуються шумом, у робочi днi з 21 до 8 години, а у святковi та неробочi днi - цiлодобово.
1.4.1 Власник або орендар примiщень, у яких передбачається проведення ремонтних робiт, зобов` язаний повiдомити мешканцiв прилеглих квартир про початок зазначених робiт.1.4.2 За згодою мешканцiв усiх прилеглих квартир ремонтнi та будiвельнi роботи можуть проводитися також у святковi та неробочi днi. Шум, що утворюється пiд час проведення будiвельних робiт, не повинен перевищувати санiтарних норм цiлодобово.
.
2. Є пропозицiя стосовно пункту 5.6, - щоб Управитель надавав пiдтверджуючи документи не тiльки бухгалтерськi, а й ще – вiдповiднi рiшення мiсцевого органу самоврядування та НКРЕ. Вважаю, що це дасть змогу жителям нашого будинку уникнути несанкцiонованої змiни тарифiв.
5.6. Вартiсть послуг може змiнюватись як в меншу так i в бiльшу сторону вiдповiдно фактичних експлуатацiйних витрат, якщо це доведено Управителем та пiдтверджується вiдповiдними договорами та документами бухгалтерського облiку та звiтностi, але в будь-якому разi не бiльше нiж на 20 (двадцять) вiдсоткiв. Збiльшення вартостi послуг бiльше нiж на 20 (двадцять) вiдсоткiв потребує внесення вiдповiдних змiн та доповнень до цього Договору.
ЗгiдноП О С Т А Н О В И КМУ вiд 1 червня 2011 р. N 869 "Про забезпечення єдиного пiдходу до формування тарифiв на житлово-комунальнi послуги" тарифи на утримання будинкiв закрiплюються органом мiсцевого самоврядування. Тому, вважаю за рацiональне пiдтверджувати Управителем збiльшення витрат не тiльки договорами та документами бухгалтерського облiку та звiтностi, а й - вiдповiдним рiшенням органу мiсцевого самоврядування.
У разi збiльшення цiн на теплову енергiю, водопостачання та водовiдведення, пропоную Управителем пiдтверджувати цi змiни також i рiшенням НКРЕ (згiдно Процедури встановлення тарифiв на послуги централiзованого водопостачання та водовiдведення/теплову енергiю...).
3) Також, хотiлося би дiзнатися щодо такої послуги як: "Прибирання i вивезення снiгу, посипання призначеної для проходу та проїзду частини прибудинкової територiї протиожеледними сумiшами".
Чи обговорювалася ця послуга з Тимакiним?
linka
05.04.2013 19:20:54
Особое внимание хочу обратить на услугу "Прибирання i вивезення снiгу, посипання призначеної для проходу та проїзду частини прибудинкової територiї протиожеледними сумiшами". Данная услуга должна быть обязательно, иначе будем зимой сами с лопатами разгребать снег!
Знаю, что некоторые соседи уже подписали договор с Березками, поэтому дабы избежать проблем, нужно обсудить все моменты с Тимакиным.
РоманД, будьте добры, если будете завтра встречаться с Тимакиным, обсудите этот вопрос.
Огромное Вам спасибо!
убийцаэфира
06.04.2013 21:50:29
кто нибудь знает какие у них планы по дальнейшему строительству? я бы рассмотрел это место если бы там было в перспективе не 2 дома новых а 5-8... с собственным садиком, школой, супермаркетом...
ххх321
07.04.2013 07:36:58
Добрый день инвесторам. Я инвестор ЖК Садовый. Поделитесь, если не затруднит, информацией. Вопрос - при замерах БТИ применялся ли пониженный коэффициент для расчета квадратуры застекленных лоджий которые идут до пола? Есть ли какой-то норматив при применении такого коэф-та?
РоманД
08.04.2013 23:21:55
linka: Добрый день, РоманД!
Пару недель назад писали Вам письмо по поводу договору з...
Договiр з Берiзкою уже погоджено. Пропозицiї до проекту ми збирали трохи ранiше. Але не думаю, що питання рiвня шуму є предметом цього договору, цi моменти необхiдно вирiшувати нам мiж собою як сусiдам. Подiбнi речi можна буде врегулювати у письмовому виглядi на рiвнi ОСББ пiсля його створення.
Щодо ругульованих тарифiв та нормативки, то такi речi самому дуже легко знайти i почитати. Доречi є Наказ Мiнбуду вiдповiдно до якого всi ЖЕКИ i подiбнi управляючi компанiї зобов`язанi вивiшувати в пiдїздах, письмово або iншим чином iнформувати жiтелiв про структуру тарифiв на комунальнi послуги. (Про затвердження Порядку доведення до споживачiв iнформацiї про перелiк житлово-комунальних послуг, структуру цiн/тарифiв, змiну цiн/тарифiв з обґрунтуванням її необхiдностi та про врахування вiдповiдної позицiї територiальних громад, НАКАЗ МIНIСТЕРСТВО РЕГIОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ, БУДIВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИ, 30.07.2012 № 390, Зареєстровано в Мiнiстерствi юстицiї України, 16 серпня 2012 р., за № 1380/21692)
РоманД
08.04.2013 23:27:11
Щодо прибирання снiгу то наскiльки я пам`ятаю при обговореннi Тiмакiн казав, що це входить у вартiсть прибирання прибудинкової територiї i що вiн за це окремо рахунки не виставляє.
РоманД
08.04.2013 23:31:21
Kamo:
Мы то же купили в этом доме квартиру трехкомнатную. Думаю скоро начнем делать...
Камо, прошу сообщите свои контакты и номер вашей квартиры в доме для целей списка собственников и создания ОСББ на osbb.matykina16@gmail.com
РоманД
08.04.2013 23:37:51
Всiм хто ще не пiдписав договiр з Берiзками треба дивитись чи виправленi помилки в додатках з тарифами, а тим хто пiдписав треба внести виправлення.