Mare
18.03.2014 12:17:46
Так, у вiдсотках нiчого не змiнилося, щоправда вартiсть нотарiальних послуг виросла бiльше нiж удвiчi, та стiни розсунулися. Можливо краще зустрiч органiзувати не бiля будинку, а бiля офiсу забудовника, як гадаєте!? Там без уваги кiлька десяткiв людей керiвництво компанiї залишити не зможе. Як то кажуть "гора до Магомеда".
Larka
18.03.2014 12:37:55
c форума Киевская 22
Aktis :
18.03.14 / 10:15
Добрый день
Итак Квартира 42 кв. м.
1. Доплата 10%.(не доплата а та сума которую вы недоплатили за квартиру заплатив 90% из 100%)
2.700 у. е.-перевод из части дома в квартиру.
3. Налоги-7% от стоимости какая у Вас указана в предварительном договоре либо по заниженной экспертной нового образца 1470 у. е. или если дарственная то 504 у. е.(частями: при подписании договора 84у. е. и до 1 мая 2015 года 420у. е.)
4.3400 грн.-нотариус.
Не понимаю с какого потолка вы берете данные? и зачем дезинформируете людей.
Larka
18.03.2014 12:48:48
Менi особисто не зрозумiла цифра по нотарусу-3400,00 грн, що туди входить. Якщо розiбратись взагалi по нотарiальним витратам з оформлення договору купiвлi продажу то слiдують наступнi витрати:
Витрати:
1. 1500 грн. – реєстрацiя права власностi в Державному реєстрi речових прав на нерухоме майно (сплачується Продавцем у разi вiдсутностi реєстрацiї в Державному реєстрi речових прав на нерухоме майно);
2. 1500 грн. – реєстрацiя переходу права в Державному реєстрi речових прав на нерухоме майно (сплачується Покупцем – новим власником нерухомого майна).
3. Перевiрка податкової застави – по 34 грн. кожна перевiрка (перевiряється кожен учасник та iнший з подружжя правочину окремо).
4. Перевiрка наявностi заборони / арештiв обʼєкту нерухомого майна що вiдчужується – 68 грн.
5. Перевiрка наявностi заборони/арештiв суб’єкта (вiдчужувач та iнший з подружжя) – по68 грн кожний.
6. Перевiрка бланку нотарiальних документiв – 1 грн.
7. Державне мито за реєстрацiю права власностi в Реєстрi речових прав за новим власником – 119 грн.(сплачується Покупцем).
8. Витяг про реєстрацiю в державному реєстрi речових прав на нерухоме майно – 120грн. (сплачується Продавцем та/або Покупцем).
Але перший пункт то все таки платить продавець(вiн же забудовник)чому все повинно лягати на покупця?? Якщо я не правильно розумiю.. то хотiлось би почути думку iнших iнвесторiв, а ще краще всетаки зiбратись в суботу (потрiбно остаточно рiшити де це буде, бiля будинку чи бiля офiсу Акрополь) i щоб нам все по полочкам розложили.. щоб не путались в догадках i розумiли значення кожної цифри. Всi хочуть мiнiмiзувати свої витрати, але в нас iнвесторiв кишенi не трiщать вiд грошей.
tony
18.03.2014 17:42:03
Larka. Все правильно, згiдно договору ми оплачуєм нотарiальнi послуги повнiстю. Приплюсуйте все що написали вот i вийде майже теж що сказав Писанка Є. О.
Я вам скажду навiть бiльше - ми будемо оплачувати ще й податки якi не являються нотарiальними послугами i якi при договорi купiвлi-продажу сплачує продавець (податок на одержаний прибуток).
Питання про 700$ залишається вiдкритим.
tony
18.03.2014 19:35:58
Сусiди, пишiть заяви щодо слабого тиску води. Нехай Акрополь ставить насоси бо потiм це будемо робити за свiй кошт.
Mare
18.03.2014 22:00:33
Пропоную скласти колективного листа щодо напору води (насосу) та зiбрати пiдписи iнвесторiв на найближчих зборах, подати в Акрополь через канцелярiю iз отриманням вхiдного номеру. Ми особисто ще навiть ремонту не робили, тому про таку проблему дiзналися лише з ваших повiдомлень, в будь якому випадку будемо радi залучитися до вирiшення всiх загальнобудинкових проблем.
Tanya-G
19.03.2014 11:23:23
Здравствуйте! подскажите может кто уже оформил документы в нашем доме путем договора дарения?
Tanya-G
19.03.2014 11:39:36
Вчера я разговаривала с Евгением и он мне докладно розьеснил расценки на нашу квартиру 52,5 м. кв.
- 700$ перевод квартиры
- 4940 грн уплата налогов и услуг нотариуса до 1 мая надо уплатить 5% налога в казну(5000 грн)это из расчета оценки БТИ для договора дарения.
для купли продажи оценка будет в лучшем случае 6000 грн за м. кв и того примерно налог 27 000 грн. с услугами вместе к нему перевод квартиры 700 $. По предварительному договору прописано что налоги, услуги нотариуса и перевод квартиры оплачует покупатель. Объяснял что по договору дарения будет значительно быстрее(но так как я знаю существует определенный риск расторжения договора через суд в течение года) кроме того расписку про то что он взял деньги за квартиру давать не будет.
Jeka-KM16
21.03.2014 13:33:15
Попросили передать, что Войцех Д. П. и Пысанка Е. О. будут завтра присутствовать на нашем собрании.
Просьба ко всем инвесторам не оставаться равнодушными и собраться 22.03.2014 г. в 11.00 возле дома.
Mare
21.03.2014 15:21:55
Будем обязательно! Спасибо, что организовали встречу.