matvey
15.03.2014 10:57:09
А по стоимости оформления Евгений ничего не говорил? Я сам просматриваю другие темы форума и цифры звучат совсем разные... Вот например у меня в 33,5 кв. сколько может стоить?
tony
15.03.2014 19:30:10
Документи на бiльшiсть квартир вже готовi - дзвонiть i взнавайте по своїй конкретно. Цiни просто космiчнi.
Цiна оформлення на 46 м. кв.:
по договору дарування - поза 16 тис
по договору купiвлi-продажу - поза 30 тис
Це з розрахунку оцiнщика за квадратний метр по 6000 грн (може бути i бiльше, все залежить вiд того яким шляхом йти - дарування чи купiвля-продаж).
Крiм того як виявилось по новим техпаспортам площi деяких квартир збiльшились.
Акрополь дуже агiтує на оформлення даруванням.
В звязку з цим всiм пропоную зробити збори, наприклад на наступну недiлю.
ArT
15.03.2014 21:56:52
100%
Термiновий обдзвiн всiм!!! Неодмiнно зустрiчаємося 22.03.2014. В Понедiлок телефоную асистенту Войцеха й "запрошуємо" їх всiх на збори - нехай доводять до вiдома...
Всi на передову!!!
Flower
16.03.2014 14:07:33
Будем 100%. Как всегда на 11.00?!
Mik2012
16.03.2014 18:18:37
Грошi дiйсно великi... Щоправда, у звязку iз ситуацiєю в країнi, хочеться швидше все це закiнчити бо є вiрогiднiсть, що можемо потiм цього Акрополя не знайти. Хочеться не панiкувати, проте тривога є.
Стосовно оформлення як дарування, то наскiльки я знаю є такий вид шахрайства. Типу продають квартиру по довiрненостi за договором дарування. Але особливостю дарування є те що його можна оскаржити на протязi року. Тобто справжнiй власник може сказати, що вiн нiкому не дарував а довiренiсть пiдробка... Хоча це звiсно гiпотетично але ризик хоч i малий але є.
Mare
16.03.2014 21:03:46
Не розумiю, до чого тут довiренiйсть, якщо дарування здiйснює власник? Чи Ви маєте iншу iнформацiю, а саме що оформлення наших угод буде здiйснюватися по довiреностi наданiй дарувальником? Як пояснили нам - при оформленнi договору дарування ще лишилися в дiї старi норми оцiнки нерухомостi, а оскiльки сума податкiв та держ. мита вираховується вiд оцiночної вартостi то таким чином забудовник дає можливiсть зекономити iнвесторам. Зрештою йому (забудовнику) байдуже яким чином буде оформлене наше право власностi. А от що мене особисто турбує, то це значне збiльшення побудованої площi у порiвняннi до заявленої в попередьому договорi (в нашому випадку аж на 4!!! метри квадратнi), якби я мала можливiсть придбати бiльшу площу, то купувала б квартиру iншого планування, а так наша родина має клопiт де дiстати значну суму грошей, в умовах страшенно стислих строкiв!
Mik2012
17.03.2014 07:02:24
Я нiчого не стверджую. Мотиви чого вони рекомендують саме дарування, я незнаю. Але звiсно треба щоб дарував власник, а не юрист iз довiренiстью, як i в випадку купiвлi продажу, доречi. Я сам колись постраждав вiд шахрайства iз квартирами (суд тiльки нещодавно завершився але ще можливi апеляцiї) тому маю певну настородженiсть стосовно можливого шахрайства.
Зараз продажи квартир впали, особливо на такi як у нас, коли продають ще не збудоване, тому я не виключаю, що в умовах кризи у Акрополя може виникнути думка "пiдстрахуватися". Тому треба як мiнiмум проконсультуватися iз юристом. Тим паче що довiренiсть штука неоднозначна http://onlinenews.rv.ua/derzhava/chy-mozhna-oskarzhyty-darchu/ http://newsme.com.ua/ua/business/realstate/1086719/. Я нi за що не агiтую просто закликаю бути пильними.
Mishelle
17.03.2014 07:49:56
Дорогие соседи с 1го подъезда, кто покупал квртиру через Партнер. Возможно я что-то не правильно поняла, но при подписании инвестиционного договора оговаривалось то, что 5% подохожного налога оплачивает Продавец. Утром перечитада Договор, так и есть. Мы, со своей стороны, платим 1% Пенсионного и 1% еще за что то, по моему Державне Мито. Значит оформление наших квартир при покупке продаже по цене за 1м2 в 6000 грн, приблизительно обойдется в 6000 грн?
ArT
17.03.2014 20:08:00
Всiм привiт
Сьогоднi спiлкувався iз асистентом Войцеха з приводу запрошення його на збори в суботу 22.03.2014. Почув вiдповiдь, що Вiн навряд зможе прийти (слiд з приводу питань оформлення спiлкуватися iз Писанкою, а з питань недоробок - iз Кривнем), а стосовно заданих питань про iнфо, що виклав tony на форумi, то сказали, що все прописано в попередньому договорi (7% податкiв, виходячи iз суми оцiнки в 700 дол. по дiючому курсу, вартiсть переводу частини будинку в квартиру = 1000 дол.). Стосовно випадково вспливших "нових техпаспортiв", пролунала вiдповiдь, що "вiдбулася помилка з вини БТI". Вся iнфо має бути у Писанки...
У кого якi мiркування???
Тримаймося, сусiди!!!
Mik2012
18.03.2014 10:38:49
От що писалося ще у 2012 роцi, щоправда не для нашого будинку
"
Доброго времени суток уважаемые инвесторы!
Хотел бы внести ясность по поводу оформления договоров купли-продажи квартир, из первых уст.(ато так и до драки можно дойти:):
1) Расчет ноториальных расходов высчитывается по простой формуле - оценочная стоимость квартиры Х 7%(5%(налог 1%гос. пош. 1%ПФ)) 1300(нот. услуг. расход ложится на покупателя, как и было прописано в предворительном договоре. Оценка квартиры из расчета 3050грн1 м2 - я считаю это отличная оценка.
2) Расход в 4000 гривен, по переводу части жилого дама в отдельную квартиру? Поднимите договора - там прописано 8000!!! Мы сделали все что в наших силах, для того чтобы снизить эту сумму!
3) 10% - это личная доплата тех, кто внес 90% стоимости квартиры. Здесь объяснять нечего
ЭТО ВСЕ РАСХОДЫ И ДРУГИХ БЫТЬ НЕ МОЖЕТ!
регистрация договора в БТИ стоит около 300-330 гривен, в зависимости от метража.
ЕСЛИ С КОГО ТО ВЫМАГАЮТ 5000 ГРИВЕН ЗА РЕГИСТРАЦИЮ, ОБРАЩАЙТЕСЬ В ОТДЕЛ ПО РАБОТЕ С КЛИЕНТАМИ "АКРОПОЛЯ", РЕГИСТРАЦИЮ МЫ ПРОВЕДЕМ САМОСТОЯТЕЛЬНО.
А по поводу благоустройства придомовой територии: осталось завезти чернозем, посеять траву и установить детскую площадку, над этим сейчас и работаем))
Еще раз поздравляю всех со сдачей дома и вручением документов.
С уважением, Финансовый директор ТОВ "Акрополь групп" Виктор Крупий
"
Тобто самi проценти i послуги не змiнилися але якщо порiвнювати то перевiд у квартири для нас без знижки бiльш того чогось данi у долларах, що пiдозрiло. Оцiнка в 700 долларiв це теж важко порiвняти iз 3050грн1 м2. Звичайно, можуть сказати що це нове законодавство i вони не виннi. Можна проконсультуватися iз якимось незалежним юристом чи нотарiусом.