Krom
29.10.2013 09:59:23
Ох, простите, стены текста это лишнее.
Читает форум примерно до 30 квартир, не более. Из них половина читает форум раз в месяц. Это проверено на практике.
Обсуждение и принятие решений по конструктивным вопросам здесь будет встречено словами большинства жильцов "А почему нам не сказали". Это тоже из опыта уже говорю.
Я пишу не к тому что не надо этого делать, а готовлю вас к сопротивлению тех самых жильцов.
Mariya_5
29.10.2013 10:00:26
olone: Krom
Ось Ви ходили i про що розумiєте мешканцiв, чому вони так проти ОСББ, назвiть...
Насправдi з головою - це проблема. Оскiльки з тих людей, що були згоднi на строверення ОСББ не було жодної хто прагне бути головою. Так можна знайти стрононню людину, але вона повинна не просто виконувати свою роботу (так як це зараз робить ЖКГ), а мати бажання зробити щось на краще. Тому це має бути не стороння людина (хоча б спочатку) бажано з юридичною освiтою. Ось тут i проблемма, тому що я не вiрю, що ми зможемо знайти людину з нашого будинку яка погодиться змiнити свою постiйну роботу i стати головоую ОСББ.
Також можна створити, для початку, домовий комiтет. На його створення було бiльше згодних нiж на ОСББ. Але знову питання, а хто буде головою? В кого є час? I окрiм голови потрiбна група людей яка i буде цим самим домовим комiтетом.
Тому думаю, що для початку буде добро якщо ми створимо хоча б iнiцiативну групу. Це вже буде маленький крок до покращення нашого життя. Тому пропоную припинити сваритись i ображати один одного, звинувачувати у всiх грiхах. Пропоную органiзувати iнiцiативну групу з усiх бажаючих якi знають що треба робити (дивлячись на форум таких людей у нас в будинку не мало) i вирiшувати разом усi проблеми.
Що Ви думаєте?
Той час що ми витричаємо на форумi можна витратити бiльш корисно! Наприклад сходити в ЖКГ, написати скаргу в 1551 або просто посадити дерево)))
olone
29.10.2013 10:33:29
Mariya_5
я вважаю, що всi зусилля iнiцiативної групи треба направити на вирiшення питання с ОСББ, ходити до ЖЕКУ i марнувати свої нерви та сили нема сенсу нiякого. Робити щось, як з цим заборчиком, теж нема сенсу, до тих пiр поки люди не зрозумiють, що НIЧОГО не буде поки ми пiд владою ЖЕКУ. А кидати свої грошi, нерви на вiтер ми не повиннi.
Голова не обов’язково повинен бути юристом, для цього, в наш час є Iнтернет, в якому можна знайти всю необхiдну iнформацiю. Також є органiзацiї якi допомагають з консультацiєю по створенню ОСББ i звiсно ми можемо спiлкуватися з тими, хто вже утворив ОСББ.
Krom
Для того щоб люди нас чули i бачили нам потрiбно розповсюдити iнформацiю у пiд’їздах, це не складно, я можу це зробити) Але на форумi нам потрiбно дати всю iнформацiю по ОСББ. Дуже погано, що на форумi багато негативної iнформацiї (сварок особливо), це вiдлякує людей. Тож можливо нам потрiбно створити новий форум, зараз багато усiляких безкоштовних сайтiв. Пiсля його створення, спробуємо наповнити його потрiбної iнформацiєю i почнемо все з нової сторiнки, без лайок…тiльки с чiткою цiллю)
Якщо згоднi, створення сайту я вiзьму пiд свою вiдповiдальнiсть
Mariya_5
29.10.2013 10:56:33
Я з Вами згодна що "зусилля iнiцiативної групи треба направити на вирiшення питання с ОСББ". Але де ж вона ця группа? Всi тiльки на форумi розумнi, а як до справи так - нiкого!
Тому пропоную ДОСИТЬ СВАРИТИСЯ!!! Давай об`єднуватись i вирiшувати питання з ОСББ чи домовим комiтетом.
Наскiльки я знаю, ДК при бажаннi є великим важелем на ЖКГ i може контролювати всi його витрати.
P.S. Давайте жить дружно!
Krom
29.10.2013 11:00:14
Сайт уже был создан - там последняя активность людей год назад, он умер.
Ссылка на этот форум была развешена мной на всех подъездах, висела несколько недель.
С такой активностью жильцов "ждать с моря погоды" наблюдая как гибнет двор?
Я вам напомню, что была очень сильная инициативная группа, первая самая. Она встретила жесточайшее сопротивление от жильцов когда подняла вопрос ОСББ. И исчезла, стала лишь наблюдателями на форуме. Еще бы, услышать что они хотят нажиться на других. К слову ваши недавние обвинения очень похожи с этим. Не в прямую обиду, но часто, очень часто, именно такие как вы, не зная, что это все поднималось уже надцать раз, высказывают те же самые возмущения надцать раз, потом выясняют через перепалки с другими, что это уже было, начинают понимать что к чему и все. На этом активность обнуляется.
Я уже привык что рано или поздно кто-то вклинивается на форум, не утруждаясь прочитать предыдущий форум и начинает обвинять что мы все друаки.
Я помню, были организованы смотрины в одном из ОСББ на позняках. Круто, все в работе, тариф ниже, двор чудесный. Почему никто у нас не хочет также сделать? Да потому что большинству плевать что происходит вокруг, эдакий менталитет советских времен. "ЖЭК должен это делать"(с). При этом ничего не делается и все платят деньги в никуда.
olone,
говоря кратко - я вас поддерживать буду непременно, берите инициативу и следуйте своему плану создания ОСББ. То, что я хочу защитить двор от разрушения авто никак не связано с отказом от ЖЭКа и ОСББ.
Bedazzled
29.10.2013 11:15:17
А никто не пробовал на 1551 сайте писать? понимаю, что это из области фантастики, но имхо если мы туда несколько раз напишем, может подействовать. Кстати, проверено на прошлой квартире - они таки реагируют и ЖЕКу вставляют петарду в одно место.
http://1551.gov.ua/
Tanya396
29.10.2013 11:20:22
Я писала. Они написали в ЖЕК. Жек кивнул на наши заборчики и сказал "вот же устанавливаем". Вот такие хорошие люди
Krom
29.10.2013 11:23:46
Bedazzled: Давайте на время забудем про ОСББ - это светлое и нереальное будущее, с бессознательностью...
Классические вопросы всегда в ходу:
1. Почему нет дворника (а в тарифе кстати он заложен)
2. Почему никто не реагирует на крыс с озера
3. Почему никто не реагирует на обвалившуюся плитку подъездов
4. Почему при платежах до 20-го числа тариф приходит 3.70 а не 3.50
5. Заборчики
6. Клумбы - за ними не следят практически, кроме самих жильцов
7. Когда уже уберут эту чертову будку с внешнего двора
8. Почему светят в подъезде 1-2 лампочки на пролет вместо положенных 4-5?
9. Почему не пускают других провайдеров в коммуникации (ну или пускают ооооочень тяжело)
10. Прошлая зима - снег практически не убирался - но уборка снега четко прилетела в тарифе - этой зимой будет также?
11. Этот старт отопительного сезона был мягко говоря не очень удачным. Почему, что случилось, сто предпринято для избегания этого?
12. Наши консъержи мерзнут и жалуются на рабские условия работы.
13. Куда ушли/уходят/уйдут все суб-помещения? Куда идут средства за аренду?
14. Озеро - я понимаю, оно на балансе Плесо, не без помощи Татьяны. Но берега завалены мусором, ЖЭК мог бы хоть прибрать там раз в месяц.
Подобных вопросов еще можно придумать много.
AlexTOT
29.10.2013 12:31:18
Уважаемые соседи!
Я редко участвую в жизни форума, но поднятые на последних 5 страницах темы очень актуальны. Как жилец 4-й секции, пешеход и папа мне неприятна ситуация с парковкой автомобилей. Многие вещи уже не исправить, например планировку массива. Но на многие мы можем и должны повлиять. Я собираюсь жить в доме 38 еще много лет и хочу жить в чистоте, порядке и комфорте.
В частности, я поддерживаю точку зрения olone по поводу стимулирования нашего ЖЕКа: тарифы на коммунальные услуги у нас выше чем у соседей, а качество обслуживания ниже. ЖЕК откровенно наживается на нас, и помогать им воровать деньги ставя заборчики и клумбы за свои я не хочу. Но и возможность влиять на ЖЕК считаю маловероятной: коррумпированость - это системная проблема и нам ее не решить даже локально.
Потому предлагаю вопрос о создании ОСББ считать решенным положительно и перейти к конкретике. Нам нужно ОСББ. И я вижу два варианта:
1. Пригласить к нам кого-то из работающих ОСББ (например один из близлежащих).
2. Создать свое ОСББ.
Руководитель ОСББ - это в первую очередь готовое рабочее место и зарплата. Найти человека который потянет эту должность можно. У меня есть такой человек - это бывший начальник нашего ЖЕКа Быховец Лариса Николаевна. У нее большой опыт работы в ЖКХ и есть желание этим заниматься. Но нужна грамотная юридическая поддержка и активность жильцов.
olone
29.10.2013 12:53:46
Krom
Питання не в довiрi, я i зараз не можу сказати що вiрю Вам, хоча б тому, що читаю форум.
Те що тут вiдбувається з боку нагадує м`ясорубку.
До думки кожного чоловiка потрiбно вiдноситься дбайливо i максимально терпляче, особливо якщо людина не читала, потрiбно ще раз йому пояснити. (не кожен має час i бажання читати всi 500 сторiнок, а ось умовити та переконати що це необхiдно потрiбно вам, ви ж iнiцiативна група, а далi…коли людина зрозумiє вона зможе робити висновки)
У цьому i є завдання iнiцiативної групи! Кожен раз пояснювати i пояснювати спокiйно, терпляче, чемно й дохiдливо.
Крiм пояснення треба й ще прислуховуватись. А як можна довiряти вам будинок, якщо вже зараз ви нiкого не чуєте? Коли за ради однiєї проблеми ви готовi на все, а до iншої вам нема дiла)) ви ж згадайте як завжди було? – ми робимо парканчики, а ви якщо такий розумний – робiть самi.
Треба чути всiх i робити всiм добре, як автомобiлiстам так i матусям тощо.
А що ж вiдбувається тут? тiльки людина щось напише, його вiдразу з усiх сторiн брудом поливають. I якщо ви iнiцiативна група, ви не повиннi собi дозволяти образливi висловлювання i зобов`язанi бути терплячими.
Менi здається багато людей навiть бояться писати, знаючи що їх вiдразу змiшають з гiвном... вибачте за вираз.
Читаючи форум я Вам не вiрю, хоча звiсно можливо Ви втомилися вiд всього, я Вас розумiю.