Viki
29.05.2006 11:33:00
Я її знайшла !!! Давно шукала цю цитату... Головне розуміти питання, ось Петро Перший розумів...
"... сей малоросский народ и зело умен и зело лукав: он, яко пчела любодельна, дает Российскому государству и лучший мед умственный, и лучший воск для свещи Российскаго просвещения, но у него есть и жало. Доколе россияне будут любить и уважать его, не посягая на свободу и язык, дотоле он будет волом подъяремным и светочью Российскаго Царства; но коль посягнут на свободу и язык, то из него вырастут драконовы зубы, и Российское Царство останется не в антаже. »
Петр I
BEE
29.05.2006 20:47:00
МДа
почитать вас....
и приходят на ум золотые слова:
"КОГДА КОШКЕ ДЕЛАТЬ НЕЧЕГО,
ОНА ЯЙЦА ЛИЖЕТ"
Циник
30.05.2006 06:32:00
А чьи интересно яйца кошка лижет???
"Если-бы у бабушки были яйца она была-бы дедушкой..."(с)
Materij
01.06.2006 15:27:00
Viki: Я її знайшла !!! Давно шукала цю цитату... Головне розуміти питання, ось Петро Перший...
Ющенко это тоже должен понимать.
Доколи он хочет иметь единую Украину и получать львиную долю налоговых поступлений Восточной Украины нельзя посягать на русский язык живущих там 2/3 украинского населения.
Viki
01.06.2006 17:19:00
2Materij
Ви напевно тут не довго (маю на увазі форум), просто почитайте гілку всю спочатку і все буде зрозуміло, і про Ющенко, і про мову... Маю на увазі, у кого які думки з цього приводу і чьому...
А взагалі я не зрозуміла Ющенко як до цієї цитати відноситься...
Viki
01.06.2006 17:28:00
Трохи безграмотно написала - вибачайте...(звичайно чОму)... :)
Materij
02.06.2006 07:39:00
Viki: 2Materij
Ви напевно тут не довго (маю на увазі форум), просто почитайте...
Ющенко до Петра І, ясна річ, відношення не має:) Але до України безпосередньо має! Окрім того, Ющенко чинить опір (цілком можливо формально) визнанню російської мови регіональною. Дію наведеної Вами цитати можна поширити також на сучасну Україну, що я і зробив. Взагалі, я додав коментар до цитати не враховуючи Ваших попередніх постів.
Якщо ми бажаємо мати єдину Україну, то вона повинна бути двомовною як найменше на Східі та Півдні. Я з повагою відношусь до обох мов. На мою думку обирати мову, якою спілкуватися и яку використовувати у регіонах повинні мешканці, подобається це Київу та Заходу чи ні.
Materij
02.06.2006 07:45:00
Пробачте, "на СхОді" :)
Циник
02.06.2006 07:55:00
Якщо подивитися на цє питання з єкономічної точки зору то мєні дужє цікаво чи готові прихільники двумовності оплачувати цє з власної кишєні?Чи розуміють вони що на це трєба гроші а цє зайві витрати з бюджєту?
Евроинтеграл
02.06.2006 07:57:00
Приверженцы русского платят за русский, приверженцы украинского - за украинский. Честно, справедливо?