virtuoso
19.07.2009 19:52:29
2 йцукен:
Двохкімнатних залишилось близько третини від їхньої загальної кількості, і грубо кажучи, кожного дня ця кількість знижується :)
Крім того, певний відсоток двушок (як і інших квартир) зарезервований. Якщо людина бере, наприклад, трьошку і паркомісце, але просить зарезервувати двохкімнатну на пару місяців - Ви б на місці відділу продаж відмовили? Тому не дивно, що насправді "2к почти не осталось"...
Тепер по п`ятничному конкурсу. Не хотілось би, щоб УМК його виграв. Це може призвести до того, що квартири треба продавати по бюджетній ціні (одна з умов конкурсу), а значить максимально економити на фасаді (будь він неладний :)), комунікаціях, ліфтах і т. д. і т. п. Якби я хотів придбати квартиру у бюджетному будинку, то вибрав би Лівий берег.
йцукен
19.07.2009 20:17:21
2 virtuoso
я бы очень хотел что бы УМК его выиграл так как в текущей ситуации с продажами очень тяжело собрать 15-20 млн. на строительство паркинга... кроме этого уже сам факт выиграша в конкурсе резко повышает степень доверия к компании и бюджетных денег как таковых может уже и непонадобится :)
virtuoso
19.07.2009 20:37:01
2 йцукен: а у Вас ще залишаються сумніви, чи об`єкт добудують? :) Я думаю, що тут більш критичний час здачі, ніж сам факт.
Якщо в квітні відновили будівництво на абсолютному негативі, без банківського кредиту, при нульових продажах і протермінуванням щомісячних платежів десятками інвесторів - то тепер, коли залишилось зробити півтора поверху на половині будинку, а продажі йдуть випереджуючими темпами... це б вже було несерйозно.
Так, ще дуже багато внутрішніх робіт, але цей будинок входить у 25 (20?) відсотків об`єктів, які продовжують зводитись у Києві.
46-поверховий Mirax Plaza на Глибочицькій стоїть уже пів-року мертво (на рівні 7 поверху), а там закордонні інвестиції, козирне місце і уся підтримка зі сторони місцевої влади. Через дорогу від Міракс Плази височіє теж уже не перший місяць мертвий Покровський Посад - там ціни на м2 були разів так у п`ять повище нашого, і забудовник з хорошою історією і десятками об`єктів по всьому місту (хоч і оперує під прикриттям такого собі ЗАТ «АБС-УКР»).
Та я вам не один десяток таких козирних об`єктів наведу, не говорячи ще про десятки поскромніших (на Лаврухіна і т. д.) Так що обережний оптимізм у нас має бути присутній :)
А держава у нас в що не влізе, так краще не стає. І з конкурсом я б не сказав, що так уже все однозначно.
sssawa
19.07.2009 21:08:24
Миракс еще прошлым летом честно объявил о недостатках финансирования и заморозкой объекта. денег нет мы строить не будем.
йцукен
19.07.2009 21:40:38
2 virtuoso
у меня нет сомнений что обьект достроят.... но не считаю что продажи идут даже "достаточными" темпами так как УМК может легко осваивать 10 млн. грн. в месяц а для этого нужно продавать около 15 квартир в месяц причём что бы стройка работала равномерно нужно либо иметь запас финансов либо "гарантированый обьём продаж" если нет ни того ни другого как застройщику планировать строительство хотя бы на месяц вперёд? они ведь не могут работать по принципу "в этом месяце продаж много, набираем строителей 100 человек если будет меньше продаж то отправим по домам через месяц".... так что вопрос не в том сколько сейчас продаётся а в том может ли УМК нормально планировать темп работ хотя бы на месяц вперёд....
virtuoso
19.07.2009 21:59:44
2 йцукен: от ми з Вами і досягли практично консенсусу :)
Питання дуже складне, і усіх цікавлять різні аспекти - чи будинок здасться, а якщо здасться - то коли, а якщо відомо коли - то яка якість робіт. І т. д.
Із згаданих Вами 10млн певну суму складають гроші, які поступають щомісячно від тих інвесторів, які оформили розстрочку, тобто більш чи менш стабільне джерело фінансування. Цілком погоджуюсь, що продажі як почались раптово, так і можуть закінчитись... але щоб це трапилось раптово , повинно бути одне з трьох:
а. зупинка на об`єкті (ми це моніторуємо практично щодня)
б. декларування нижчої-ніж-обіцяної якості (ми цього постараємось уникнути шляхом отримання письмової відповіді від УМК)
в. негативний зовнішній фон (який проявляється на форумі або у вигляді засланих козачків - за останній місяць їх як мінімум 4 було - або у вигляді занадто песимістичних сусідів :) Тут ми теж маємо деякі важелі впливу :)
Вважайте мене невиправданим оптимістом - але в нашій країні... в наш час... з інвестиціями в новобудову... без цього ніяк.
2 sssawa: не хотілось би з такими чесними стикатись, ніде. Це як у приватного стоматолога - оплатили Ви в касі, сіли в крісло, він зуб депульпував, а пломбу не ставить. Чесно каже, що цементу нема і неясно коли буде. Бо грошей нема.
aaa
20.07.2009 08:31:00
Межведомственная комиссия Министерства регионального развития и строительства завершила отбор компаний для получения господдержки на достройку жилых объектов с высокой степенью готовности. По результатам конкурсов профинансированы будут лишь 82 из 495 объектов. Сумма госпомощи составит не 2,5 млрд грн, как предполагалось ранее, а не более 1,1 млрд грн. Средства компаниям поступят через месяц-полтора, после выполнения формальных процедур.
ht tp://www.kommersant.ua/doc.html?docId=1207269
aaa
20.07.2009 08:33:07
не та
h ttp://www.kommersant.ua/doc.html?docId=1207262
virtuoso
20.07.2009 09:04:22
aaa, дякую за хороші новини. Ще не вистачало, щоб на Правому березі продавали квартири по 5тис грн/м2 :)
aaa
20.07.2009 09:53:55
результат
http://minregionbud.gov.ua/news/data/attach/2287/result17.07.09.pdf