virtuoso
24.07.2009 16:49:41
2 йцукен: ні, було б не так і погано (є і мінуси - про них внизу), але так не буде.
Я ставлюсь до цього ні негативно, ні позитивно. Хто хотів, той попіарився на темі, хтось заробив собі передвиборчі бали, а хтось не встиг вмочити пальці при перерозподілі бюджетних (тобто наших з Вами) коштів, так як вся схема підвисла.
Тепер про мінуси, якби ХХ квартир скинули по запропонованій кредитній схемі: чим дешевше продасться квадратний метр, тим менша вірогідність швидкої і якісної здачі будинку.
Заселили б кілька поверхів бюджетників (це ще в нагрузку до квартир, які уже були віддані місту і військовим) - про вентильований фасад можна було б і не заїкатись.
йцукен
24.07.2009 16:53:40
2 virtuoso
1) сколько вы платили за метр если считаете что 7920 грн. это слишком дёшево?
2) вы считаете что без бюджетных денег дом построят "быстрее и качественнее"?
З. Ы. если можно то ответьте кратко и по сути поставленных вопросов
virtuoso
24.07.2009 17:02:18
1. Менше 7920 на кілька процентів (точну вартість не скажу, бо по ній можна вичислити поверх, а світити у відкритому доступі таку інформацію не хочу). Це хороша ціна за велику (фактично найбільшу) трьошку, яка розташована на неліквідному поверсі. Для двушок і одиничок така ціна - демпінгова.
2. "качественнее" - без будь-якого сумніву. "быстрее" - навряд. Хоча і зараз усі гроші, які поступають, не освоюються. Що толку з того, якби поступили додаткові ХХXXXXXXXXXXXXXXXX грн?
Сподіваюсь, що коротко і по суті :)
йцукен
24.07.2009 20:53:28
2 virtuoso
1) вы думаете что по этой цене 7920 грн. государству кто то отдаст самые ликвидные квартиры? отдадут самые большие планировки на самых плохо продаваемых этажах и наименее ликвидные двушки те которые угловые и с 2-х сторон ограничены стенами, или нижние этажи секции Г под окнами которых вьезд и выезд из двора и круглые сутки будут ездить машины, короче отдают государству самый "непотриб";
2)неосваивают на полную мощность потому что нет уверенности в плановых поступлениях средств, вот например я уверен что в августе продаж будет 30% от уровня июня, июля... вот и планируют средства равномерно осваивать.... а вот если бы поступило с бюджета одним траншем 30 000 000 тут бы резко и паркинг рыть начали бы и на трёх секциях каменщики заработали бы....
3) а главное у потенциальных инвесторов была бы уверенность в том что дом под государственной програмой.....
virtuoso
24.07.2009 21:33:52
Ми говоримо ні про що, так як:
- програма мертвонароджена і зупинена на самому старті
- у найкращому випадку на розгортання її підуть місяці, що для нашого об`єкта було б запізно
- в будь-якому разі моє ставлення до даного запитання нейтральне, тобто я не збираюсь ні захищати, ні критикувати схему.
Але раз уже пішла така п`янка :), то спробую відповісти по Вашій нумерації.
1. "отдадут самые большие планировки..." Це 125м2, а по програмі державного кредитування на людину виділяється до 21м2 плюс 10.5м2 на сім`ю. Тобто претендент на 125-метрову квартиру повинен мати сім`ю із 6 чоловік мінімум І що це за житло таке бюджетне - 125м2? А комунпослуги за нього хто платити буде?
2. тут я з Вами в принципі згідний (хоча є і інші причини).
Одна ремарка - наскільки знаю, в червні було продано 3 квартири (більшість - з перших чисел липня). Не думається, що в серпні буде продано тільки 30% від 3 квартир :) Мені досить багато людей останнім часом пишуть на е-мейл, і так виглядає, що велика кількість потенційних інвесторів на низькому старті, чекають результатів завтрашньої зустрічі і відповіді УМК.
3. "уверенность в том что дом под государственной програмой..." У нас державних програм близько сотні - тільки в охороні здоров`я більше десятка. Толку з того, що задекларована державна підтримка онкохворих або діабетиків (з покриттям лікування дороговартісними препаратами), якщо грошей на це не було, нема і не передбачається? Онкохворі вимруть як клас, чекаючи на препарати, пообіцяні державою, і тут питання життя або смерті - а Ви про державну підтримку бетону і цегли... Знову ж до метро - не вистачає 200 млн гривень на запуск 3 станцій, сума просто сміхотворна - половина вартості нашого будинку. Подивіться на сусідню гілку (ПГ 30-32), там колеги вивісили фото Деміївської, яка практично готова). А гроші на завершення не виділяються! Що важливіше - десятки тисяч онкохворих, нові станції метро для столиці чи видача квартир соціальникам у будь-якому з об`єктів, який "виграв" конкурс?
Можливо, когось і потішила б "державна підтримка", але держава у нас і так дуже "добре" підтримує пенсіонерів, студентів, інвалідів, чорнобильців, афганців, сиріт, хворих на різні невиліковні хвороби... держава з усіх сил "підтримує" приватних підприємців, селян, спортсменів, вчителів з лікарями... не здохнути б з такої підтримки, вибачайте на слові... На Прикарпатті досі ще далеко не всі підтоплені мають де жити, а там державна програма допомоги! І житло там можна організувати за таку суму, яка дорівнює вартості одного квадрата в "4 сезонах"... та що там говорити...
З усіх державних програм, які насправді діють і гроші на це виділяються, мені приходить на думку тільки підтримка сімей з новонародженими.
йцукен
24.07.2009 22:05:43
2 virtuoso
1) для мертворождённой програма очень быстро двигалась... в в пятницу закончили конкурс а в среду уже
"Государственное ипотечное учреждение (ГИУ) вчера провело целевой аукцион по отбору застройщиков для достройки жилья со степенью готовности свыше 70% и собственников готового жилья для дальнейшей передачи его льготникам. Всего рассматривалось около 25 недостроенных жилищных объектов и 13 готовых многоэтажных домов в Киеве и Киевской области. По результатам торгов было отобрано 16 объектов. "Рано утром заявки на участие в торгах подали около 15 строительных компаний. К полудню удалось продать почти все", – рассказал Ъ присутствовавший на аукционе народный депутат Сергей Пашинский (БЮТ)."
2) 6 человек в семье это всего навсего 4 ребёнка.... да таких семей в киеве несколько сотен.... например в 2000 году в киеве было 11 семей у которых было по 10 детей в семье... с родителями это 12 человек как раз на две 3к :)
3) если бы программу не заблокировали и УМК использовало бы в рекламе участие в государственной програме, то я думаю что возможно за те 2-3 месяца пока реально не поступили бы деньги из бюджета, возможно дом был бы уже распродан и достраивался бы...
4) как альтернативу гос. гарантиям можно было бы использовать факт кредитования покупки квартир в доме хотя бы одним из банков (желательно крупным), и хоть я и сомневаюсь что кто то брал бы кредит но сам факт что банк кредитует этот дом очень положительно влиял бы на продажи....
йцукен
24.07.2009 22:55:43
тут переживали за то что нам поставят чугунные батареи, так вот по этому поводу можно не переживать, привожу цитату с форума дома в киевской области "Хочу еще о батареях наших сказать: по проэкту были заложены голландские, потом по договору уже вписали чугунные, но на данный момент их взять негде, т. к. было два завода по их изготовлению - один из них давно "порезали на металлолом", а второй только открылся после ремонта и там очередь на два года вперед. Так что нам опять грозят нормальные батареи (алюминиевые, неплохого дизайна, а по характеристикам они ничем не уступают чугунным,- так сказал наш сантехник). Хорошо бы, если бы так и было!"
virtuoso
25.07.2009 07:58:15
йцукен: 2 virtuoso
1) для мертворождённой програма очень быстро двигалась... в в пятницу...
Сподіваюсь, що це мій останній пост на дану тему :)
Гляньте на сторінку 87, друге повідомлення зверху. Я ставлюсь до конкурсу і до перемоги в ньому нейтрально (можливо, навіть швидше позитивно), а Ви бачите тільки плюсові сторони. Із деякими з них погоджуюсь, але приводжу і мінуси...
Уявіть ситуацію, якщо над Вами заселиться сім`я циган з 7 дітьми, а під Вами - алкоголіки з 8 дітьми... Або інша крайність, коли квартири роздані тим, "кому треба": над Вами людина з суду/прокуратури, нічний хард-рокер-меломан, а збоку друг дитинства Андрія Ющенка, який Вам розкаже, де Ви можете машину ставити біля будинку, а де ні :)
УМК ніщо не перешкоджає рекламувати перемогу в конкурсі, бо це факт. Номінально конкурс ніхто не відміняв, просто грошей не дають (це, по-моєму, було ясно з самого початку)
І останнє: моє ставлення до більшості державних програм однозначно негативне. Знайшов інфо, що у 2007 році у нас було 272 програми. Зараз - очевидно - більше. Пора вводити посаду міністра по держпрограмах.
Для чого вони створюються? ІМХО для наступного:
1. Популізм і заробляння дешевого авторитету у вразливих категорій населення (скажімо, у тих же самих діабетиків, чи у людей, які стоять на чергу отримання житла): "Ну ми ж про Вас думаємо"...
2. Можливість непогано підзаробити на перерозподілі державних коштів, оголошенні тендерів і т. д.
3. Можливість використовувати програми у своїх особистих інтересах. Наприклад: - треба комусь накатати 15км хорошого асфальту до свого мисливського будиночка в лісі - прошу, за державний кошт (типу підтримка села, яке десь там неподаліку)
- забезпечити, щоб ніхто не приближався до цього будиночку - загородити всю територію (під прикриттям програми захисту лісів)
- і т. д., так можна собі і житлові умови покращити, і на оздоровлення з`їздити, і п`яте-десяте. Зі сторони виглядає це просто раєм на землі - у нас держава на папері підтримує всіх, просто дехто в цьому раї живе, а дехто дивиться його по телевізору.
Можемо продовжити дискусію сьогодні на зустрічі.
virtuoso
25.07.2009 12:57:26
Короткі підсумки зустрічі.
Перш за все, дякую усім, хто прийшов - було, чесно кажучи, більше людей, ніж очікував :), серед них кілька потенційних інвесторів. Приємно познайомитись з майбутніми сусідами.
Окрема подяка Валерію Валентиновичу, який мужньо витримав натиск десятків людей протягом півтора години (загалом запитань було, очевидно, більше сотні). Переконаний, що якби поодинці підходити, то ніхто б нам стільки часу і терпіння не виділив. Змогли провести стільки всередині будинку, скільки хто хотів... Хто переживав з приводу можливості існування дублікатів документів, зміг пересвідчитись в тому, що двох інвесторів на одну площу поки що не помічено :)
Тобто як мінімум два пункти програми виконані на 100%.
Колективне звернення сформоване не було, тому що ідея не знайшла достатньої підтримки.
Такі от загальні моменти, окремо підуть деталі.
virtuoso
25.07.2009 13:14:01
По моноліту (з фасадної сторони): прикладаю фотку зі стрілками, які вказують на зміни за 6 днів. Почали робити підлогу останнього поверху (дві стрілки зліва).