АнатолийЛинский
31.01.2013 16:59:33
Ukka. Вибачаюсь, але тон мiй виключно дiловий та без домiшкiв емоцiй. Чистий практицизм. Точно так, як на роботi. Без зайвих суфiксiв, префiксiв, та лiтературних оборотiв. Головне щоб було якомога точнiше, зрозумiлiше, та коротко. Обiцяю, що в подальшому при зверненнi до Вас обов`язово буду застосовувати пом`якшувальнi реверанси.
Ukka
31.01.2013 17:04:55
За реверансы спасибо, а по сути? что Вы думаете нужно делать нам( под нам имеется в виду всем владельцам). Требовать устранения проблем от застройщиков? Искать людей, которые устранят большую часть проблем нужно сейчас пока еще не все заселились и угрозы минимальны?
АнатолийЛинский
31.01.2013 17:11:07
Насамперед потрiбно взяти зошит в клiтинку та кулькову авторучку. В цей зошит, пронумерувавши в зростаючому порядку, записати буквально всi недолiки, якi замiтив кожен iз нас. Потiм (Дiя №2) - систематизувати всi недолiки та скласти узагальнений список недолiкiв. А потiм сумiсно прийняти рiшення як, що, коли, i за який кошт потрiбно робити, щоб привести наш будинок до належного стану.
Tetyana19
31.01.2013 21:33:08
Ось список вiд мене. Почну з позитивного.
+Дiм готовий, люди живуть, зима скоро закiнчиться. Ремонт майже закiнчено. Пiслязавтра, в суботу, переїжджаємо. Ми сусiди Вiталiя-Infinity Respect, квартира 14. Заходьте в гостi.
Є незначнi мiнуси, якi поступово вирiшаться, як i всi нашi мiнуси.
- Навколобудинкова територiя не облаштована.
- Дорога на Високiй не заасфальтована. Зараз слизько, а навеснi буде каша. Як дiти будуть до школи ходити?
- Не вирiшене питання вивозу смiття.
- Важко закривається замок на парадному, треба б помiняти.
- У пiд`їздi холодно, немає опалення.
- Ще не пiдключено насос, тому вода час вiд часу пропадає.
- Квартира не є моєю власнiстю. Неясно, коли буде пiдписано остаточний договiр.
- Можуть вимкнути електрику, тодi буде холодно. Сьогоднi ось вимкнули всьому будинку за несплату. Спасибi забудовницi, борг було оперативно погашено i електропостачання вiдновлено.
- Сусiди тiльки починають робити ремонти. Доведеться звикати до робочого шуму.
- Немає господарських примiщень. Де будемо зберiгати велосипеди?
А в цiлому, побажайте нам легкого переїзду.
АнатолийЛинский
31.01.2013 22:50:49
Tetyana19. Як на мою думку, то вивезення смiття залежить виключно вiд нас самих. Потрiбно лише кожному iз нас заключити вiдповiдний договiр з органiзацiэю, яка займається вивозом смiття в мiстi Iрпiнь, а також внести мiсячну плату, згiдно договору. Без оплати в наш час навiть дiвчата не цiлують.
Питання про асфальтування вулицi Висока - це питання до мiської влади. Безперечно, це питання потрiбно рiшати в Мiськ. Радi. Напевне слiд написати колективний лист-звернення, але не тiльки вiд мешканцiв нашого будинку, а пiдключити всих мешканцiв вулицi Висока. Коли мiськ. Рада надавала дозвiл на проектування цiєї вулицi, то зобов`язана була передбачити загальний благоустрiй цiєї вулицi, в т. ч. асфальтування та облаштування тротуарiв.
Про електропостачання Ви правильно ставите питання. На це у мене є слушнi пропозицiї. Але я побоююся, що пан Ukka, а також деякi iншi, стануть за це косо на мене дивитись. Рiч у тiм, що я пропоную своїми силами за власний кошт, у складчину, придбати та встановити на подвiр`ї портативну електростанцiю з бензиновим двигуном. Примiщення для неї збудувати шляхом установки Ж/Б кiлець в к-стi 2шт. одне на iнше. Або ж (що ще краще, але трошки дорожче) - двi Ж/Б соги. Верх та пiдлогу забетонувати, прорiзати дверний проїм та влаштувати металевi дверi. Ця електростанцiя повинна стояти в холодному резервi, а у випадку вiдключення електроенергiї - живити електрикою саме необхiдне в наших квартирах. Якщо встановити лiмiт потужностi в розмiрi 0,25кВт на квартиру, то загальна будинкова потреба має бути 12 кВт. Тому, враховуючи станцiю пiдкачки води, купувати електростанцiю потрiбно на 15кВт. Якщо не буде загальної пiдтримки, то я, по любому, встановлю резервну електросанцiю за власнi грошi, але значно меншу i, якщо бiльш нiхто не приєднається, лише на двi мої квартири.
zireael
01.02.2013 06:02:45
АнатолийЛинский и Татьяна, не в обиду, но посмею немного прокомментировать, иногда вопросы или немного рановато или не в "тему" так сказать:
1. Вокруг дома территория весной засыпается щебнем, установится временный забор на столбики вдоль дома. Асфальтирование будет после постройки двух домов по центру.
2. Дорога по высокой должна асфальтироваться не властями а нашей застройщицей до нижних домов. А те, в свою очередь дальше. Асфальт будет после окончания строительства центральных домов, т. к. большегрузы асфальт просто уничтожат.
3. По мусору. Мое мнение: учитывая что нас будет обслуживать ОСББ и туда же на баланс мы будем вывоз мусора за ними, аналогично и покупка баков согласно требований "мусоровозной машины". Соответственно о какой организации идет речь по вывозу мусора ? Да, пока мы не сдадимся в ОСББ или сами не сделаем очень много вопросов будут просто в воздухе. ( мусор, уборка, свет, газ, вода, обслуживание и т. п.).
4. Замок в парадном обещали отремонтировать, отрегулировать, выставить и поставить уплотнитель - под контролем. ( Должно быть не хуже чем на Суворова 1-й подъезд).
5. Отопления в подъезде не будет ( как ? уставить котел ? провести газ ? ). Когда заселятся все - подъезд тоже немного прогреется.
6. На насосе не буду останавливаться.
7. Для сохранения велосипедов и т. п. помещение по плану отсутствует - выход - поставить на территории "кибитку". Но кто будет нести ответственность за сохранность и на территории и так места мало, еще наставим разных будок - вообще будет "хорошо".
8. По поводу генератора, извините, но я пас и отпадаю автоматом и сразу. Еще до конца не сформировалась мысль по поводу вообще против или не против его установки ( допустим мне под окна он не нужен). Стоит стабилизатор и аккумулятор ( проверено на работоспособность системы). 10-12 часов у меня аккумулятор выдержит + если нужно еще - подключу автомобильный.
Свои комментарии я написал. Надеюсь никого не обидел и в спину плевков не будет :)
АнатолийЛинский
01.02.2013 06:48:38
zireael. Я не вважаю, що потрiбно органiзовувати ОСББ. Даже практика цiєї переписки показує рiвень принятия решень цим потенциальным ОСББ. Експлуатувати складнi iннженернi споруди повиннi фахiвцi, а не делiтанти. А у нас, як це наглядно видно, практично нi одного фахового пiдходу нiхто не продемонстрував. Натомiсть при винекненнi питання то у нас "хто в лiс, а хто по дрова" i без щонайменшого розумiння того що звiдкiля береться та куди зникає. Тому я пропоную не утворювати нiяких структур, якi професiонали лише в плiткуваннi, а прямоходом пiд`єднатись в ЖЕК. Принаймi там, якщо не супер-пупер фахiвцi, але все ж таки фахiвцi, до того ж вiдповiдно оснащенi.
Tetyana19
01.02.2013 07:35:52
Погоджуюсь з вашми коментарiями, zirael.
Анатолiю, якщо ви такий високопрофесiйний i знаючий, то де ви були ранiше. Чому не ставили питання перед забудовницею? Чому досi вас не було чути? Опям`яталися. Що це за пiдхiд такий - збирати грошi, своїми силами, вскладчину... Особисто я проти такого пiдходу. Недоробки зараз повинна вирiшити забудовниця, а при появi ЖЕКу чи ОСББ цим займуться вони. I прошу все-таки висловлюватись тактовнiше. Хамство не додає вам професiонаiзму.
oksana68
01.02.2013 08:08:44
Я также не принимаю сторону АнатолияЛинского. Что значит своими силами.Каждый из нас полностью заплатил за квартиру, в которой будет в дальнейшем жить. В свою очередь застройщица нам передаёт полностью укомплектованный дом. Я не понимаю, почему что-то надо доделовать за свои. АнатолийЛинский, если у вас скатерть-самобранка, что не пожелаешь то и исполнит, сдайте мне её в аренду я поумничаю
zireael
01.02.2013 08:36:02
По поводу ЖЭК и присоединения - откровенно не правильно. ЖЭКов скоро не будет. Люди что там сидят - просто протирают штаны и для примера електрику с ЖЭКа двадцатку -тридцатку всеравно дай. Он же быстро !!!! пришел !
ОСББ никто не будет организовывать - нету человека у нас который будет выслушивать все и вести дома за копейки.
По штатному расписанию ОСББ:
1. Директор. 2. Бухгалтер ( как вариант и директор в одном лице).
3. Электрик. 4. Сантехник. 5. Уборщик (-ца).
Начиная с п. п. 3. -люди могут работать по совместительству, оплата сдельная. Наличие документов и допусков по ремонту и обслуживанию должно быть и должны быть спецы. + ко всему вызовы не "динамить".
Договора ОСББ ( наема, аренды, оказания услуг, покупки "товара"):
1. Мусороубирающая компания.
2. Вода.
3. Газ.
4. Электроэнергия.
5. Домофон.
ну и что-то там могу упустить.
Гарантийные листы, сертификаты и т. п. переходят в сейф к ОСББ так сказать.
Ремонт оборудования и его обслуживание в гарантийные сроки - понятно что бесплатно и т. п.
Дальнейшие действие после окончания гарантийного срока - обслуживание за денежку ( договор ремонта или послегарантийного обслуживания).
Ремонт побитых углов, потолков и т. п. - с кассы ОСББ ( т. е. с нашего кармана).
Для примера в месяц 150 грн. ( заранее прошу прощения не помню цену вопроса с 1 кв. м.) ну вот если брать пример 120 грн на текущие содержания, 30 грн. в кассу на потребности.
Как-то так кажется. Если ошибаюсь и заблуждаюсь в чем-то - прошу исправить.
Сдаться в ОСББ уже созданное с договорами, штатом и т. п. мы сможем когда облагородят территорию, доведут дом до ума ( снегозадержатели не забываем) и все.