Что я помню о Киеве моего детства...

kharch

kharch

17.05.2007 10:47:03

Оскільки моє дитинство триває, то з раннього дитинства (18 років, 1988 рік) памятаю, що в магазинах була ковбаса, хліб, масло. К і М не було в провінції і тому юний провінціал вирішив насолодитися перевагами(прелестями) столичного життя.
Купив півкіла ковбаси типу лікарська, півкіла масла, білий батон і зробив собі шикарний бутерброд.
Печінка сказала рішуче "Ні" - було дуже фігово і з того часу почалася моя Дорога до Здорового Способу Життя
Ще памятаю, що Київських тортів у вільному продажі в той час не було, а я, як прилежний син, вирішив додому на канікули їх з Кийова привезти.
Хтось з корінних сказав що їх викидають у "Золотому ключику", що біля Республіканського стадіону, але чергу треба займати зранку.
Ну ми з колегою встали о п`ятій ранку і холодним листопадовим ранком відправилися пішки з гуртожитку 16 на вулиці Сеченова що майже біля Виставки до Золотого Ключика.
Прийшли о шостій.
Біля магазину нікого не було.
Ми зраділи що в черзі на торти будемо перші.
Перші люди за нами, яким ми могли запропонувати місце в черзі, почали надходити десь за 30 хвилин до відкриття магазину(8*00) а ми до цього часу як ідіоти наматували круги щоб зігрітися.
Коли відкрили магазин, то виявилося, що торти сьогодні не завозяться.
Після того випадку я розлюбив Київські торти.
Ще памятаю шалені черги за милом у Московському універмазі.
Після того я дуже рідко миюся з милом - вистачає озера зранку і душу ввечері.

Всім приємних спогадів!

Цитувати

Борода

Борода

17.05.2007 11:05:30

Харч:
"Купив півкіла ковбаси типу лікарська, півкіла масла, білий батон і зробив собі шикарний бутерброд."

То це ти, заїджий негіднику, з`їв тоді мою ковбасу?! А я все на москалів грішив...

Цитувати

kharch

kharch

17.05.2007 11:10:43

Та я тільки пів-кіла від твоєї законно-назначеної ковбаски вихватив і мені вистачило.
Додому на село ковбаску не возив - чесно.
Тільки з села гарну якісну свинячу ковбаску та й ту скормлював друзям.
Всім дуже дякую за сьогоднішній форум - всі просто потрясні. Але колись треба і попрацювати.
За сім закриваюся в окремій кімнаті і викидаю ключ у вікно - треба щоб мізки працювали а не тільки розважалися.

Цитувати

Борода

Борода

17.05.2007 14:27:02

Тому півкіла, цьому півкіла - вже кіла і нема! (бурча)

А кто помнит 23 и 30 трамвайчики?

Цитувати

nataly

nataly

17.05.2007 18:36:37

Расстроил меня Око, да и возраст сказывается, не могу вспомнить где эти трамваи ходили.

Цитувати

Борода

Борода

17.05.2007 18:42:01

Для всех интересующихся, крайне рекомендую сайт Стефана Машкевича "Памяти киевских трамваев" http://www.mashke.org/kievtram/

Цитувати

Борода

Борода

17.05.2007 18:49:04

А еще, вот, попробую выложить сейчас часть снимков Киева июля месяца 1980 г.

Цитувати

Борода

Борода

17.05.2007 18:54:40

Заранее прошу прощения за качество снимков, мне тогда было 17 лет, это была моя первая цветная пленка (советская безмасочная ДС-4), отпечатаны же снимки были только три года назад, сьемка производилась на самый простой аппарат с наводкой на резкость по шкале расстояний, без малейшей автоматики и экспонометра, "Виллия".

Цитувати

Борода

Борода

17.05.2007 19:06:07

Вот момент передачи олимпийского огня от факелоносца к факелоносцу в Киеве в 1980 г., при следовании факела в Москву. Место перед входом на стадион "Динамо".

Цитувати

Борода

Борода

17.05.2007 19:11:01

Вот еще снимок

Цитувати
<< 1 2 3 4 5 ... 32
Архів