Honey
06.03.2010 21:13:05
Friday, извините, хотел добавить новое сообщение а получилось что пркомментировал ваше :) Не обращайте внимания
Frosty
06.03.2010 21:24:12
Олег, это смешно сейчас, но это не было смешно тогда, когда я пришел к тебе по поводу сайта.
А по поводу звонков: это не по моей части. Я такой ерундой не страдаю. И, я уверен, мои коллеги тоже.
snap
06.03.2010 22:45:02
Колеги, ця дискусія нікому не цікава, окрім Костржевського і його представників. Вони, безперечно, аплодують їй. І будуть вдячні всякому, хто її розвиватиме…
Тому, якщо її і знайдеться сенс продовжувати, в чому я особисто маю сумнів, то явно не на цих сторінках...
Oleg322
06.03.2010 23:28:11
Осбб поддержу.
3 дом, 1 секция.
neosem
07.03.2010 05:49:23
За ОСББ 3 дом 1-я секция, neosem@bigmir.net
ksahno
07.03.2010 07:04:24
Нашла сайт интересный www.osbbua.org/
Люди кооперируются. Надо бы и нам.
МЕМОРАНДУМ ГРОМАДСЬКИХ АКТИВІСТІВ
ЩОДО РЕФОРМ У ЖИТЛОВІЙ СФЕРІ
Житлово-комунальна галузь України перебуває у критичному стані. Її практично не торкнулися ринкові реформі. Зберігається тенденція старіння житлового фонду, який здебільшого перебуває у незадовільному технічному стані. Фактично кожний четвертий міський житель проживає у приміщеннях, які знаходяться у незадовільному технічному стані і мають низькі експлуатаційні якості та вичерпали свій експлуатаційний ресурс. Третина багатоквартирних будинків потребує капітального ремонту. Житлово-комунальне господарство щорічно споживає до 40% усіх енергоресурсів країни. Разом із тим громадяни не можуть отримати від ЖЕКів відомостей про вартість обслуговування їхньої частки власності у загальних витратах будинку.
На сьогоднішній день приватизовано більше 90 % квартир, що мало б означати передачу житла в руки ефективних власників – громадян. Однак, будинки – не лише сукупність квартир, це - цілісні майнові комплекси, утворені земельною ділянкою у встановлених межах та розташованим на ній будинком чи його частиною разом зі спорудами та інженерними мережами, які є спільною власністю всіх власників окремих помешкань. В багатьох країнах світу основою організації спільного проживання людей є кондомініуми, тобто об’єднання співвласників. Саме вони покликані сприяти ефективному використанню власного майна та управліню, утриманню i використанню неподільного та загального майна.
В Україні більше близько у 8-и відсотках усіх багатоквартирних будинків створені формальні об’єднання власників житла, хоча минуло 12 років з часу прийняття першого закону, який дозволив створювати ОСББ. ЖЕКи продовжують утримувати монополію на надання житлово-комунальних послуг, а щомісячні платежі мешканців є недостатніми для проведення капітального ремонту. Існує кілька причин повільного формування об’єднань власників житла:
•недостатній рівень усвідомлення і розуміння населенням прав та обов`язків, пов’язаних із власністю, а також можливих вигод від самостійного управління своїм майном.
•несприятлива нормативно-правова база для реалізації права власності/ співвласності, яка ускладнює, а деколи робить неможливим процес реєстрації ОСББ, передачу майна, у т. ч. прибудинкової території, отримання правовстановлюючої документації на майновий комплекс, а також залишає ряд невирішених питань щодо подальшого управління будинком.
•відсутність досвіду, знань і навичок у керівного складу об’єднань щодо управління будинком, що не сприяє ефективному функціонуванню ОСББ.
•практична відсутність конкурентного середовища на ринку послуг з утримання та обслуговування житла, що не сприяє підвищенню якості послуг для населення.
•високий рівень корупції в органах державної влади, місцевого самоврядування, судах, внаслідок чого права власників житла часто безкарно порушуються.
Усвідомлюючи необхідність і нагальність реформи житлово-комунальної галузі, цих представники громадських організацій, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та незалежні експерти, вирішили об’єднати свої зусилля для формування та стимулювання ефективного власника житла в Україні. В рамках неформальної коаліції ми будемо обмінюватися досвідом та кращими практиками з управління житлом; організовуватимемо інформаційно-просвітницькі кампанії для населення; здійснюватимемо організаційно-методичну і консультаційну допомогу організованим власникам, контролюватимемо владу на всіх рівнях; лобіюватимемо інтереси власників через вдосконалення нормативно-правової бази; представлятимемо інтереси об’єднань співвласників багатоквартирних будинків у консультативних радах при органах влади.
Тільки разом ми зможемо забезпечити кожному будинку України ефективного господаря!
Я За!
dimdim
07.03.2010 14:43:54
Oleg322: Осбб поддержу.
3 дом, 1 секция.
Здравствуйте будущие соседи!
Я занимаюсь созданием базы данных жильцов дома №3, эта информация нам будет необходима при создании ОСББ в нашем доме.
Для того, чтобы я корректно вносил данные, прошу Вас прислылать (или писать на форуме) информацию в следующем виде:
1. ФИО;
2. № секции и № квартиты
3. контактынй телефон и ел. адресс
мой адресс :dim_ua@list.ru т.0503551864
ГРМ
10.03.2010 10:11:46
Будинок 3 секція 2. сусіди у Вас не має інформації з приводу термінів виготовлення техпаспорта?
VVM
10.03.2010 12:07:57
ГРМ : Будинок 3 секція 2. сусіди у Вас не має інформації з приводу термінів виготовлення техпаспорта?
Технічні паспорти готутються протягом трьох місяців (приблизно). Будинок здали в експлуатацію 23 грудня 2009 року. Половина січня 2010 року випала( ніхто не працював). Лютий, березень, квітень будуть готувати техпаспорти. Можна сподіватися, що в кінці квітня - на початку травня отримаємо ключі. Але треба враховувати, що половину травня теж ніхто працювати не буде. А потім, ніхто не хоче працювати, ні в БТІ, ні в Міськжитлобуді, ні в ЖЕКу. Всім все "по барабану". Понабирали людей, здебільшого по блату, своїх, а вони повні нікчеми. Безвідповідальні та тупі, починаючи від так званих топ менеджерів до ключниць. Сподіватися на те, що видача ключів, підписання актів і т. д. будуть організовані вчасно і оперативно, не приходиться. Коли запитуєш про терміни, відмазка одна: погашення облігацій - вересень 2010 року. Але ніхто не згадує дату, що погашення облігацій починається з 1 липня 2009 року.
Dom3Sectsiya2
10.03.2010 13:29:30
Страна вечных праздников)