Frosty
05.10.2010 20:46:56
To Na12 & Tsmee:
В том то и проблема, господа, что никто не хочет вчитываться и разбираться. Один тихим вежливым голосочком вешает спагетти на уши, а второй в более грубой форме говорит правду.
Господа, со spravkой мы знакомы хорошо, и говорить об уважении и толерантности в данному случае не приходится. И это не только мое мнение. Пост, оставленный Наташей в субботу на форуме - это не ошибка, это сознательное компрометирование члена правления ОСББ. Его высказывания и аргументацию по этому поводу вы читали.
Со своей стороны готов принести извинения форумчанам за то, что вывесил этот пост, хотя просто хотел помочь коллеге по правлению.
zeon
06.10.2010 08:33:21
TO Na12 :
>>як казав персонаж радянської комедії "у тебя папа єсть, мама єсть, чего
>>ти злой как сабака?".
У меня почему-то тоже такая же мысль мелькнула по этому поводу.
----
А вообще после таких постов становится как-то печально...
Еще толком не начало всё функционировать, а уже такое хамское поведение и неуважение. Не знаю как можно будет решать проблемы в будущем жильцами и такими людьми в правлении ОСББ. Переходить на личные оскорбления - это уровень старшеклассников в школе, а не серьезных образованных и высокоморальных людей, да еще и соседей.
Администратор
06.10.2010 09:22:50
Сообщения содержащие грубость и связанные с ними - удалены.
Пожалуйста, с разборками - в личку.
snap
06.10.2010 10:15:20
Колеги,
Майже у кожному своєму повiдомленнi я наголошую на тому, що емоцiї у питаннi вирiшення проблем зажди додають конфлiктної атмосфери i псують мiж людьми стосунки.
Як на мене, коли йдеться про сусiдiв, висока тональнiсть взагалi не є припустимою. I це стосується всiх мешканцiв без виключення.
Водночас, я б не став все так драматизувати, оскiльки переконаний, що ця ситуацiя стане для всiх нас уроком. В майбутньому ми всiма силами уникатимемо подiбного. Головне в даному випадку не те, чи ми маємо конфлiкт, а те, чи ми зумiли його подолати.
Навiть в маленьких колективах, на жаль, непорозумiння є частиною взаємостосункiв його членiв. А в великих їх кiлькiсть бiльша в рази. Що вже говорити про такi стихiйно утворенi групи, як наша. Люди рiзнi, з рiзними iнтересами, з рiзними свiтоглядними позицiями.
Не так страшно, що ми мали непорозумiння, якщо ми всi разом з нього виробимо правило, або норму. I менi здається, що ми як раз вже близькi до того щоб їх сформулювати.
Зайвi емоцiї у взаємостосунках зайвi, i попри усе ми маємо докладати зусиль для створення як мiнiмум толерантного простору в нашiй комунiкацiї, а, як максимум, ще й конструктивного.
П. С. Ще я переконаний, що з’ясовувати стосунки в iнтернетi зовсiм неправильно. За допомогою слiв передається лише 10% iнформацiї, решта – через iнтонацiю, мову мiмiки та жестiв. При спiлкуваннi на форумi шанс, що людина iнтерпретує отриману iнформацiю саме так, як її передавала iнша, надзвичайно низький. Тому, щось нами додумується, щось в процесi iнтерпретацiї перебiльшується. Одним словом, вiдбуваються викривлення, якi становлять загрозу порозумiнню.
З повагою до всiх учасникiв дискусiї
zeon
06.10.2010 10:56:07
To snap :
У мене виникла iдея. Можливо нам на сайтi комплексу треба створити роздiл "Дошка пошани". Практично у кожного є можливiсть фотографувати з мобiльного. Так от, коли хтось побаче "неправильну" парковку, може її зафiксувати i додати то цього роздiлу. За проханням володаря авто, можна знiмати цi фото з сайту, таким чином ми будемо стимулювати людей до правильної парковки, крiм того буде одразу ж видно постiйних порушникiв. От тодi ми i побачимо чи справедливi розмови: "Всi так паркуються, чим я кращий?", чи це однi i тi ж люди.
Я звичайно розумiю, що це не так еффективно, як встановлення стовпчикiв, проте вважаю, що ми їх будемо чекати ще дуже довго i до того ж, iдея не потребує жодних фiнансiв.
Jin-Jin
06.10.2010 12:41:17
To Snap:
«ЖЕК недорахувався близько 2 млн. грн. »
- Не кажіть не правду, не перебільшуйте. А то може вийти, як з кількістю працюючих в ЖЕКу, де ви всім казали, що там армія з 250 чоловік, а насправді вийшло, що і 100 не має, а з них тільки консьєржа 52 чоловіка, що було доведено в присутності комісії понад 10 чоловік. Василь, які 2 млн. ? Насправді 400 тис. грн.., і це кошти, які Ви не повернули, а точніше буде сказано, це ремонт козирків, це нависи для смітних баків, це ремонт під’їздів, це огородження зелених зон, це все те, що ЖЕК не міг зробити, за ваш тариф 1,10 грн/м2.(на який було перераховано). Василь, зайдіть в любий Державний ЖЕК і подивіться, що там робиться за 1,1 грн. Математика дуже проста, в першому будинку близько 37000 м2 квартир * 1,1 грн=40 700 грн., цих грошей вистачить тільки на вивіз сміття та експлуатацію ліфтів. Ви цього добивались? І не забувайте, що тоді проживало не більше 50% будинку. Попробуйте обслуговувати за 20 000 в місяць). До того ж ви знаєте, що тариф ЖЕК не сам надумав, а його розрахувало місто, але із-за внутрішніх проблем в Київраді, затягнулись погодження тарифів всіх ЖЕКів міста. Я розумію, що людям сподобався такий подарунок, але треба дивитьсь на речі реальніше.
To Паша:
«Да будет всем известно, что около 60% припаркованных машин возле дома имеет паркинг, а паркуются перед домом в знак протеста перед ЖЕКом. Я лично подошел к главному инженеру и сказал, что я принципиально не ставлю машину на паркинг, хотя за него оплачиваю, чтоб ЖЕК наконец-то навел порядок. »
- Вот в этом и проблема…. Не делали бы эти 60% на зло ЖЕКу, может и проблем бы не было с автомобилями.
zeon
06.10.2010 13:25:07
TO Jin-Jin :
>>в першому будинку близько 37000 м2 квартир * 1,1 грн=40 700 грн
Не знаю как Вы считаете...
За 1-комнатную квартиру во втором доме сейчас платят ~ 500 грн
Возьмем, даже грубо считая, что все 1-к на этаже, тоесть 6-ть квартир.
Итого:
6*23*500 = 69.000 грн с подьезда
4 подьезда = 69.000*4 = 276.000
Вот и приблизительная (минимальная) цифра с одного дома.
Тоесть по вашему ЖЕК не способен на эти деньги нормально обустроить 1ин дом?
snap
06.10.2010 13:30:41
zeon: To snap :
У мене виникла iдея. Можливо нам на сайтi комплексу треба створити роздiл...
zeon
Питання парковки у дворi пiднiмемо на найближчих загальних зборах ОСББ, дату якого ми оголосимо вже за декiлька днiв. Спробуємо вирiшити проблему комплексно. I профiлактичнi заходи обов`язково включимо до перелiку заходiв.
Євген,
кожна людина у нашому будинку через вiдстоювання iнтересiв представниками ОСББ звiльнила себе вiд потреби передати приватному ЖЕКу суму у розмiрi 62 грн. 82 коп. з кожного метру своєї квартири.
Загальна площа квартир у першому будинку – 38 076 кв. м.
Вбудованi примiщення у першому будинку – 3409 кв. м.
Примiщення соцiальної сфери, майстернi – 1570 кв. м.
Тепер здiйснiть невеличкi розрахунки, хоча б лише по площам квартир i отримаєте:
2 391 934 грн. 32 коп. = 38 076 кв. м. * 62 грн. 82 коп.
Так ось, коли я пишу про 2 млн. недоотриманих коштiв ЖЕКом, я говорю саме про це. А 400 000 грн. – це те, що ЖЕКу вдалося стягнути з цих 2 млн., iншi 1,6 млн. ми просто йому не перерахували, оскiльки мали офiцiйнi вiдповiдi з iнстанцiй, що ЖЕК стягує їх незаконно.
Щодо того куди треба зайти, щоб побачити як погано живеться за 1,1 грн., то можу дати декiлька адрес, де за 1,1 грн. жилося ну вже точно не гiрше нiж в нас, в тому числi там, де обслуговували приватнi експлуатуючi органiзацiї.
Загалом, з твого дозволу, Євгене, я не пiдтримуватиму твої ностальгiчнi дискусiї про обслуговування будинку нашим ЖЕКом. Просто вже набридло повторюватися.
Yuliya-
06.10.2010 13:34:59
Кто-то провоцирует нас, членов Правления, высказываться уже подобным образом. Я не защищаю Пашу сейчас (действительно, можно было бы без некоторых предложений в письме обойтись), но понимаю его - как говорят, "терпець урвався"...
Почему нас дискридитируют? Соседи, уважаемые и не очень, Вы сами были на собрании год назад. Вы сами поднимали руки за нас, как за членов Правления. И Вы хотите сказать, что сейчас уже жалеете?! И это после всей работы, которую люди проделали, не смотря на свою занятость. А ведь мы тоже могли сидеть, как все, сложа руки... И чего бы мы тогда добились? Чтобы сейчас имели?!
Всегда легче находить изьны, а не сказать спасибо(((
Впереди новое собрание членов ОСМД. Если есть желание - выдвигайте свои кандидатуры в Правление, и тогда Ваше "зразковое" поведение будет всем служить примером.
Поверте, всегда легче осуждать, смотря со стороны!
Tsmee
06.10.2010 14:02:24
Шановні сусіди. Людина, яка здатна визнати власні помилки, принести вибачення та коригувати свою поведінку на майбутнє, викликає повагу. Висловлюю Frosty свою підтримку з цього приводу.
Я все ж таки перечитав повідомлення від Spravka, беручи до уваги викладену іншу точку зору, та зрозумів, що те її повідомлення складене таким чином, що в ньому прямо не йдеться про те, що сама автомобіль Павла стояв перед самим входом у під’їзд, а лише «выяснилось, что владельцем одной из машин, перекрывшей подъезд с одной из сторон оказался ЧЛЕН ПРАВЛЕНИЯ ОСББ Павел Шундиков, проживающий в другом парадном». Тобто, невеличкий автомобіль A-класу, який стояв біля напівкруглої клумби, підпадав під це визначення, а з загального контексту повідомлення складалося враження, що саме автомобіль Павла стояв перед самим під’їздом, і саме через нього абсолютно не було можливості пронести матеріали.
Чому це повідомлення було складене саме таким чином? Чому букви про члена правління ОСББ були так виділені і на цьому робився такий наголос? Чи мала Spravka якесь відношення до правління ОСББ та особисту неприязнь до людини, про яку вона пише? Чи дає викладена нею в тому ж повідомленні інформація про Павла відповідь на ці питання?
Уявивши себе на місці Павла та Frosty в такій ситуації можна зрозуміти обурення та емоційність висловлювань, особливо беручи до уваги те, про що йшлося в цьому форумі за багато сторінок до цього. Я переконаний, що люди усвідомили свої помилки, та наступного разу діятимуть іншим чином.
Я особисто задумувався над придбанням чи орендою парко-місця, але тепер бачу, за такого ставлення до власників та орендаторів, не дуже захочеться залишати своє авто на засміченому та запиленому паркінгу. Хоча, з огляду на те, який переповнений завжди двір, це варто було б робити.
Хотілося б побажати шановним сусідам завжди мати гарний настрій та тримати себе в руках.
Вірно написав Василь з цього приводу: дуже часто написане в електронному вигляді читається зовсім не так, як воно б звучало особисто від людини, тому писати завжди треба значно м’якіше та обережніше, ніж можна собі дозволити говорити особисто. Навіть в особистій розмові люди часто розуміють не так, або взагалі – навпаки, то що ж говорити про Інтернет форум. Також варто перечитувати написане перед відправленням, та намагатися уявити, як це може бути інтерпретоване не так, як дійсно мається на увазі.