Влад999
20.03.2009 23:33:13
to Troubleshooter.
Ну, наконец-то, хоть кто-то пролил свет на вопрос, что будет, если наступит срок погашения облигаций при отсутствии дома.
(Я лично очень переживаю).
Действительно, позиция Экосорба, мягко говоря, настораживает.
Подписав договор мены мы останемнся без облигаций и нарушим условия договора бронирования квартиры.
Словом, для всех сейчас актуален вопрос, какими законами регулируется процесс обмена облигаций (и на что), когда наступает срок их погашения.
Еще раз, to Troubleshoot - спасибо.
В письме Экосорба (та самая объяснительная записка, которая они показывают сейчас при выдаче договоров мены) есть фраза:
"Оскільки ми не зможемо закінчити будівництво Будинку в заплановані строки, то й товару, яким має бути здійснене погашення цільових облігацій, не має, а тому, у відповідності до чинного законодавства, УК «ЕКОСОРБ» буде мати право здійснити погашення облігацій шляхом виплати їх номінальної вартості власникам, яка відповідно до Інформації становить 5000 гривень."
Люди! Объясните фразу "у відповідності до чинного законодавства". Какие законы/статьи дают такое право Экосорбу? (Или, если они не правы, то на что они пытаются ссылаться?)
Mery
21.03.2009 14:02:51
Из всего выше написанного я поняла, что подписывать договор мены нельзя. Давайте всё это скажем в Экосорбе с юристом или с Вами "trubleshooter".
Ведь неделя осталась до начала срока погашения облигаций (и подписания договора). Я думаю Всем будет спокойней, если собраться и всё выяснить.
andr
21.03.2009 14:47:54
Согласна!Давайте определимся когда пойдем!
Mery
21.03.2009 15:57:01
Давайте в понедельник к 18.00.(в командировке, раньше не смогу).
Либо во вторник. Встретимся все те, у кого облигации на руках.
andr
21.03.2009 19:49:59
А разве у кого-то есть облигации на руках?Они же храняться в венчерном фонде!
Mery
21.03.2009 20:19:35
Образно говоря. Как насчёт собраться или каждый сам по себе?
troubleshooter
23.03.2009 09:17:21
Доброго дня!
Владу999 та фраза може означати шахрайство з фінансовими ресурсами, бо облігації цільові, а гроші покрутилися, в т. ч. на депозитах, і хочеться здійснити розрахунок не житлом, а грошима.
Закони "Про цінні папери та фондовий ринок" ( 3480-15) і "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" ( 448/96-ВР), а також Рішення ДК ЦПФР № 322 від 17.07.2003( порядок реєстрації, контролю за обігом і погашенням облігацій) не передбачають право Емітента на зміну способів погашення, не інакше, як за згодою сторін.
В нашому випадку- це Договір бронювання(а саме п.6.4.) і Інформація про випуск облігацій (п. п.14.2-14.6).
Але у нас 2 законних права: або притримати облігації до здачі Об’єкту або їх перерахувати Емітенту у вересні09 і почати їх стимулювати до здачі об’єкту у 2009р. з допомогою ДК ЦПФР та правоохоронних органів. Так що, наша позиція тут виграшна!
Сильно мене турбує згаданий пані Oksan З А К О Н У К Р А Ї Н И 25 грудня 2008 року
N 800-VI Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва, а саме наступне:
4. Забороняється розірвання фізичними та юридичними особами
будь-яких договорів, результатом яких є передача забудовниками
завершеного об`єкта (частини об`єкта) житлового будівництва за
умови, що за такими договорами здійснено оплату 100 відсотків
вартості об`єкта (частини об`єкта) житлового будівництва, крім
випадків, якщо таке розірвання здійснюється за згодою сторін.
Повернення коштів, внесених фізичними та юридичними особами на
користь забудовників за розірваними договорами, за якими здійснено
часткову оплату вартості об`єкта (частини об`єкта) житлового
будівництва, здійснюється після наступної реалізації такого
об`єкта (частини об`єкта) житлового будівництва. Нарахування та
виплата забудовником штрафних санкцій, передбачених договорами, та
стягнення коштів, передбачених статтею 625 Цивільного кодексу
України ( 435-15 ), на строк дії цієї статті не здійснюється.
Але тут є наш один козир(якщо деякі власники облігацій не уступлять тиску Емітента):
Ця заборона не застосовується, якщо визначений термін
прийняття в експлуатацію об`єкта будівництва переноситься більше
ніж на 18 місяців.
Унас термін здачі-06.2008, а якщо підпишемо міни, то узаконимо кінець 2009, початок 2010 і будемо чекати кінця 2012 на пред’явлення позовів. Це може бути основною причиною цієї метушні.
Дякую пані Mery за запрошення, але в найближчий час я не буду в Києві(відповідно ніяку міну не підписуватиму).
Якщо серйозно підходити до питання, я б рекомендував зв’язатися з моїм товаришом Олександром( 80674454207), який розуміється в тонкощах ринку ЦП і має відповідні контакти. До речі, порадить Емітенту як правильно взаємодіяти з ДК ЦПФР.
Len
23.03.2009 14:15:34
Mery, извините, не ответила сразу. Можно связываться с моим юристом, но он не специалист по ценным бумагам. Вкратце он сказал следующее: в договоре мены нет ничего страшного, но, во-первых, это должно быть оформлено как дополнение к первому договору, во-вторых, обязательно должны быть прописаны сроки окончания строительства и получения права собственности на квартиру, в-третьих, должны быть прописаны штрафные санкции, в-четвертых, должны быть четко прописаны обязательства по поводу оформления права собственности, а именно, за чей счет это будет сделано, в смысле это должно быть сделано за счет экосорба. По поводу срока погашения облигаций прав troubleshooter. И еще, надо приходить на встречу всем вместе и вместе с юристом. Во всяком случае сейчас у нас есть некоторые козыри на руках с помощью которых мы можем повлиять на ситуацию.
Rest
25.03.2009 13:34:00
Ну что, начали уже осваивать средства из ПИБа или так и стоит стройка недвижима?
marin
25.03.2009 13:42:32
Стоит!!!