virtuoso
26.10.2009 13:31:03
ааа, Ваш останній пост просто геніальний по наповненості та інформативності :)
Зокрема, пояснення того, як чіпляється люлька і в якій послідовності утеплюється будинок. Це після того, як ця люлька на обох форумах була вивішена і в профіль, і в анфас. Дякую за те, що відкрили Америку.
Таке враження, що всім відомий нам добросусідський будинок оздоблений гранітними плитами. Інакше дискусія по фасаду нагадує зловтішання. Типу, ну у нас пінопласт (але це таке), але у ваааас - стидно сказати - пііііінопласт! :)
Ніколи не думав, що феєрична дискусія в липні ц. р. по "теплих стелях на балконах" забувається... виглядає, що такі да.
Тепер конкретніше. Після нещодавньої телефонної розмови активу з Петренко П. В. (виконавчий директор Меридіану - компанії, яка безпосередньо будує комплекс) - було отримано інформацію і про протипожежні пояси (які будуть), і про окантовку вікон. Руку-то ми на пульсі тримаємо, так що відпишемось трохи пізніше. Як тільки буде про що говорити.
А за радіатори опалення - дуже сильно прошу не забувати, спишемось через місяць-другий :) Я особисто цю сторінку в закладки додав, щоб потім довго не шукати.
aaa
26.10.2009 13:39:47
2 virtuoso :
Будь-ласка, а то Ви після 2 фоток в профіль і анфас не змогли зрозуміти, що ніхто люльку перевішувати не буде, ви писали "Поки що вище 6-го поверху будинок утепляти ніхто не планує, там на нижніх поверхах є чим зайнятись на кілька тижнів..." :)))
virtuoso
26.10.2009 13:51:58
ааа, переконаний, що з викладеним мною документом сьогодні зранку:
http://www.eifs.ru/download/mds_55-1_2005_eifs.pdf
- Ви не ознайомлювались. Ваш колега FMAX це зробив, тому з ним можна дискутувати предметно. З Вами, на жаль... можливо іншого разу (я цього разу чекаю уже кілька місяців).
Прошу все-таки переглянути сторінку 66, пункт №9 по верхньому лінку.
Є запитання?
У мене є. Ваш будинок утеплювався з порушенням норм (висота площі пінопласту, яка не покрита штукатуркою, була більше 12 м). Це пожежонебезпечно навіть при наявності поясів.
Наш будинок, можливо, буде утеплюватись по такій самій логіці, але це ще в майбутньому. Спробуємо це проконтролювати і повпливати.
Наступне. Ваш пінопласт, якщо не помиляюсь, був під прямим сонячним промінням не один місяць. Про його нестійкість до ультрафіолету чули? Іншими словами, про те, що на світлі він руйнується і втрачає свої властивості?
StanS
26.10.2009 13:53:30
2 ааа: "что написано пером - не вырубишь топором"! К сожалению, кроме батарей возможно и крупнейшая транспортная развязка в Украине под окном от 10 повторений тоже никуда не денется, так что хороший урожай яблок и прочих фруктов во дворе дома все время будет служить постоянной угрозой здоровью детей. Хотя для людей, которые покупают "мяско" на рынке все не так уж и плохо :))
У нас есть фасад - в принципе неплохой, но которым и гордиться-то особо нельзя, у Вас есть расположение - неплохое, но и гордиться им тоже вряд ли можно.
StanS
26.10.2009 14:05:47
2 virtuoso: получается, что у наших соседей такой именитый застройщик пренебрегал нормами пожарной безопасности? хм, хочется верить, что у нас с этим проблем не будет
virtuoso
26.10.2009 14:17:58
2 StanS: дійсно, треба враховувати дві особливості українців:
1. При будівництві ловити халяву, де тільки можна. Стосується усіх без виключення. Буду приємно здивований, якщо хтось аргументовано проопонує.
2. Бачити пилинку в чужому оці, не звертаючи увагу на колоду в своєму.
На цьому дискусію по фасаду можна вважати "поставленою на паузу" до моменту отримання подальших даних. Тобто по суті до неділі.
aaa
26.10.2009 14:20:24
virtuoso: ааа, переконаний, що з викладеним мною документом сьогодні зранку:
http://www.eifs.ru/download/mds_55-1_2005_eifs.pdf
-...
Хтось, як завжди, не хоче бачити простих речей. Я зараз з Вами не дискутував про "че круче пенопласт или минеральная вата?), я навпаки Вас підтримав, і вказав на те, що люльки доки не утеплять вертикальний ряд ніхто переставляти не буде доки не утеплять мінеральною ватою.
З приводу неконкретних висловлювань, приводжу ВАШІ ЦИТАТИ!!!
virtuoso (16.07.09 / 00:30) :
Значить, поспілкувався я з різними людьми, почитав трохи матчасть і так виглядає, що шансів мати просту штукатурку на фасаді у нас мінімум, буде щось краще :)
Припустимо, тип фасаду у нас в договорі не прописаний. І в додатках теж.
Але теперішня реклама (і в електронному, і в паперовому вигляді) чітко прописує: будинок з червоної цегли, який має вентильований фасад. "Мокра штукатурка" - це не вентильований фасад. Покласти її можна, але зразу ж можна і нарватись на недобросовісну рекламу, товариство з захисту справ споживачів, ЗМІ, судові позови, скандали... (а ще інші об`єкти колись прийдеться продавати) навряд чи заради економії на це хтось піде. polynuchka, Ви як юрист що скажете?
virtuoso (27.07.09 / 12:48) :
А у мене тепер запитання трохи інакшого плану (тільки що помітив).
Який пункт правил форуму порушився, коли було створене опитування по ставленню інвесторів до вентильованого фасаду? Чому було видалене повідомлення з лінком?
На теперішній час результати опитування такі:
"Моє ставлення до вентильованого фасаду":
Обов`язково! Для мене це критично! 85.00%
Ну, непоганий додаток, але і без нього можна жити 5.00%
Гм, мені якось фіолєтово :) 0.00%
Та нууу, вентфасад дорого - а головне, щоб будинок здали 5.00%
Я взагалі проти вентфасаду у будь-якому вигляді 0.00%
Я щось ще не визначився 5.00%
Вентфасад - це що? І де? 0.00%"
aaa
26.10.2009 14:29:30
StanS: 2 ааа: "что написано пером - не вырубишь топором"! К сожалению, кроме батарей возможно...
Ну в принципі Ви праві, ЛЮДИ, які працюють на Мечникова ніколи не опустяться на рівень людей з Банкової, які на Бесарабці купляли сальце, правда?
virtuoso
26.10.2009 14:41:44
Хотів відповісти однією буквою "І?"
Але все-таки розширю думку.
Я не маю відношення до УМК ні боком, ні підскоком (як не раз мені це докоряють - не Ви, а інші люди). Наведені Вами ж цитати - зайве тому підтвердження.
Як уже дискутувалось на цьому форумі, не виключений варіант, що пентхаузи і офісні приміщення (1-2 поверх) будуть мати вентфасад, а все решта - штукатурку чи-що-там-ще. Як думаєте, вважається тоді, що будинок має вентфасад? Я не знаю.
Далі. По тому, що хороший вентфасад краще, ніж хороша штукатурка, у мене немає ніяких сумнівів. Думаю, що і у Вас також. Від слів не відмовляюсь.
Так як сам факт здачі будинку мені особисто не настільки критичний, як деяким іншим сусідам, питання щодо вентфасаду хвилює все-таки більше, ніж конкретно місяць, в якому отримаю ключі.
Я глибоко переконаний в тому, що відмова від вентфасаду по всьому периметру будинку - тактично правильний, але стратегічно невдалий хід. Так, зроблять фасад, як і на переважній більшості інших об`єктів (іншими словами - такий же, як і у Вас)... але втратять вагомий аргумент у позиціонуванні об`єкту, іміджі самої компанії та темпах продаж будинку №2. Не говорячи уже про ставлення існуючих інвесторів.
Не дивлячись на вищезазначене, УМК зробила вольове рішення піти протореною стежкою і взятись за штукатурку. Зекономлені кілька мільйонів гривень не компенсуєш роками подальшого піару, рекламних акцій та прес-релізів. Будинок стоятиме десятками років. Це - вхід на ринок і заявка про себе.
Відкидаючи сентименти - компанія очевидно стояла перед вибором: здати будинок у такому вигляді, як конкуренти роблять... чи піти на ризик, вкласти гроші у дорожчий проект (з можливістю прогоріти взагалі). В результаті - як бачимо - переміг здоровий глузд.
Maestro4s
26.10.2009 14:56:21
Уважаемые инвесторы нашего дома давайте скажем гостям спасибо, что показали нам чем отличается отделка фасада их дома от начала отделки нашего дома.
Скажу честно, то что я увидел на с. 140 меня насторожило. Если у нас будет мокрая штукатурка и это экономия на минвате и приносится в жертву пожарная безопасность, то это не есть хорошо, о чем надо сказать застройщику.
Возможно это только начало и у нас богатый застройщик, который потом повырезает пинопласт и выбросит его, а на его место приклеет минвату между этажами и окнами. Как вариант - пенопластом только утепляют, а потом будет вентилируемый фасад. Но это только разные догадки.
И еще хотелось бы попросить некоторых наших инвесторов перестать меряться "радиаторами" с инвесторами других домов. Неужели вам не все равно какие там стоят радиаторы и какой у них там фасад. Мне лично на это наплевать.
Если вы хотите поговорить о других домах заходите на соответствующие ветки форума, а не к нам. Эти десятки страниц спама уже конкретно утомляют.
Ну, и о метро:)
У Черновецкого не верят в техногенную аварию на строящихся станциях метро
http://stolitsa.glavred.info/archive/2009/10/23/131909-9.html