virtuoso
15.04.2010 20:11:20
IamT: Maestro4s
Средняя зарплата
говорит о низком уровне жизни, а не о несправедливой...
Загалом з Вами згідний. Єдине, що Ви, напевно, дещо перебільшуєте вплив ініціативної групи на продажі. Ну таки не в 5 разів, побійтесь Бога :)
Якою б не була розкрутка, важко із Г зробити еліт-будинок клубного типу із рейтингом ААА.
Тому у нас симбіоз: з однієї сторони - будинок хороший у прекрасному місці, з другої сторони - сусіди активні і небайдужі. Одне без другого якось некошерно, абощо.
virtuoso
15.04.2010 21:12:46
Тут ще, правда, такий конфуз, що офiцiйний сайт http://4sezona.com.ua - не працює уже четвертий день. Це, звичайно, не сприяє продажам.
В мене тiльки два пояснення ситуацiї:
1. Не заплатили за хостинг. Або:
2. Сайт лiг вiд напливу покупцiв чи безсовiсної ddos атаки конкурентiв.
Хотiлось би вiрити, що це другий варiант. Реальнiсть, на жаль, вказує на перший, простий, елементарний i дуже прискорбний.
Рiвно рiк тому, в серединi квiтня 2009, вже була подiбна ситуацiя. Я тодi ще не був iнвестором i критикував УМК за те, що сайт лiг на кiлька днiв.
http://realt.ua/Forum/0_Forum.php?IDF=3&IDT=4575&cpg=49, четвертий пост знизу, пункт №7. Потiм весь рiк сайт працював нормально. Тобто щодня.
Резюме. В квiтнi кожного року приходить пора платити за хостинг сайту. Згiдно з моїми оцiнками, сума порядка 200грн на рiк. З тих чи з iнших причин кожного Нового року ми ходимо в баню, а кожного квiтня за сайт забувають проплатити.
Отак i живемо. А ви - пiар, маркетинг, торгiвельна марка, формування iмiджу, лице компанiї...
Добре, що добудовують. А вже пiдтримкою в Iнтернетi ми самi якось займаємось, благо що сайт не один, є ще й сайт iнвесторiв. Який працює.
Отакоє.
Demetr
16.04.2010 06:38:10
Касательно нижеприведенных методов оценки стоимости жилья:
1. Привязка к Средней зарплате:
- Давайте разделять среднюю зарплату в Киеве и в Украине: средння зарплата в сумме 3022 грн. по Украине состоит из средней зарплате по Киеву в сумме 15 тыс. грн. и средней з. п. не выше 1500 грн. в других регионах Украины. При пересчете 80%*15 тыс = 12 тыс. вроде близко к истине.
2. Привязка к ВВП:
- Тот же аргумент – так как ВВП на душу киевлянина и сельского жителя где нибудь в Макеевке – это две большие разницы. А рассчитывать индексы в целом по стране с такой дифференциацией уровня жизни и стоимости недвижимости как в Украине – это мягко говоря непрофессионально – как например считать среднюю температуру по больнице. Где то в Макеевке – квартира и стоит 15 тыс. грн. или что вроде этого
3. До ипотечного бума:
Естественное, что до активного ипотечного кредитования, когда спрос на жилье был ограничен вследствие ограниченности наличных средств у населения на всю сумму квартиру, цена была ниже из-за того что предложение значительно превышало спрос. С началом ипотеки - ситуация безвозвратно изменилась
4. Касательно инвестиционной привлекательность недвижимости при окупаемости за 100 месяцев – истинно, но кто готов сдать одиничку именно в этом доме за 2500 грн, при учете окружающей дом инфраструктуре (метро, ВДНХ и т. д.)? Если такие есть, то я первый на очереди (Троеху и борщагу не предлагать). Также я уверен, что арендная плата не останется на том же уровне надолго после восстановления украинской экономики от кризиса, особенно в Киеве– центре украинского бизнеса.
5. Еще один аргумент за рост цен: количество жилой площади на душу населения – в Киеве менее 20 м2, что значительно меньше, чем в странах золотого миллиарда (куда мы в идеале стремимся): в Германии – 47 м2, США – 60м2. Выводы делайте сами
virtuoso
16.04.2010 07:27:53
І є ще один момент, раз вже взялись порівнювати ціну квадрата і середню зарплату у нас і у "них".
В Україні відраховується порядка 16.5% зарплати із працівника, і порядка 39% із працедавця (мається на увазі відповідно податок на прибуток, пенсійний фонд, нещастя, непрацездатність і решта соціалки).
В цивілізованому світі ця пропорція інша. Тому якщо говорять про, скажімо, зарплату в Німеччині у 4000 Євро, то "на руки" це виходить не 3300 Євро, як би це було в Україні, а порядка 2700. І це ще не найбільші відщипування. В Данії державі треба віддати практично половину. Тому розмови про відповідність зарплат і цін на нерухомість "там" і "тут" - це розмови про вплив місячного сяйва на репродукцію землерийок, ІМХО.
Fobia
16.04.2010 08:55:37
Коммунальное предприятие Киевский метрополитен рассчитывает завершить строительство трех станций метро Демеевская, Голосеевская и Васильковская Куреневско-Красноармейской линии киевского метрополитена в сторону жилого массива Теремки до июля 2011 года
"До конца этого года вряд ли получится сдать эти три станции, хоть они и готовы на 95%. Сдать их в первой половине 2011 года вполне реально", - сказал Мирошников.
http://korrespondent.net/kyiv/1067463
IamT
16.04.2010 09:11:44
virtuoso:
Загалом з Вами згідний. Єдине, що Ви, напевно, дещо перебільшуєте вплив ініціативної...
На жаль з боку УМК, крім помірної цінової політики я якихось суттєвих маркетингових ходів не помітив. А людей потрібно інформувати і пояснювати якщо щось не зрозуміло. Я, наприклад, без Вашої активності на цьому форумі цей будинок би пропустив, а так стану Вашим сусідом. Багато в чому тому, що побачив, що сусіди - люди активні і прагматичні, а значить не дадуть будівництву зупинитись :)
Звісно, що для остаточного прийняття рішення цього не достатньо і потрібно віддати належне УМК, яке йде на зустріч інвесторам і готове надавати детальну інформацію про хід будівництва та продажів, але привернути першу увагу та зацікавити обєктом у них виходить гірше ніж у Віртуозо. А це дуже важливо, щоб людина захотіла витратити свій час та переконатись, що будинок вартий того, щоб інвестувати.
Я от, наприклад, вивчив ситуацію та переконався, що будинок того вартий.
virtuoso
16.04.2010 14:16:15
IamT:
Так власне тому я теж вирішив інвестувати саме в будинок УМК. Тут дешевше, бо
- немає кредитів (відповідно не треба виплачувати проценти), все зводиться за рахунок інвесторів
- немає surveyor-а у вигляді банку/фонду/акціонерів, відповідно не треба їх годувати
- немає розкрученої марки (як, наприклад, Київміськбуд), за яку треба зверху приплачувати
- немає посередників, як в тому ж самому Київміськбуді (варто почитати гілки Осокорків і Позняків, люди по 10.000 у. о. віддають брокерам-ділерам-кілерам)
- немає маркетингової служби, піар-відділу, прес-служби і решти. Менші операційні витрати.
Завдяки цьому будинок у дуже достойному місці на правому березі має таку низьку ціну. Щоправда, є і свої недоліки:
- через відсутність surveyor-а була потенційно більша небезпека отримати недобудову. Зараз ця небезпека хіба що теоретична. Легше добудувати, ніж залишити так, як є :)
- через відсутність усіх вищезгаданих відділів на прийомі не наливають кави і не дають цукерків (як в Парк-Авеню), на форумі не працюють представники забудовника (як у Парковому Місті), по телевізору не крутять роликів (як у МЖБ) і т. д. Частину роботи приходиться виконувати свідомим інвесторам :)
Але в цьому-то і весь fun. Познайомитись з сусідами до заселення, взнати всі технічні деталі будівництва і самого будинку, тримати руку на пульсі - і зекономити непогані гроші.
Так що кому як. Кому цукерки в офісі, вебкамера і відеоролики на офіційному сайті... а кому суворі челябінські підходи, зате мінус 30-40% у вартості об`єкта за рахунок оцих всіх фінтіфлюшок.
IamT
16.04.2010 17:02:58
Згоден. Я ж не казав, що мені це не на руку. Посто б забудовники могли б заробити більше :)
phantom
18.04.2010 14:14:26
Сегодня велись фасадные работы, утеплялась кровля на секции Г и заливался паркинг.
BessV
19.04.2010 09:19:26
Проезжал в воскресенье по Трутенко, остановился ма минту.... Работа на фасаде со стороны Амурской площади кипит... три люльки за активной работой... В руке появилось ощущение связки ключей от своей квартиры... )))