dream_5
27.12.2012 08:48:59
Згiдно з ст.10 Закону України "Про приватизацiю державного житлового фонду" власники квартир багатоквартирних будинкiв є спiввласниками допомiжних примiщень (пункт 2 статi 10 Закону : «2. Власники квартир багатоквартирних будинкiв та житлових
примiщень у гуртожитку є спiввласниками допомiжних примiщень у
будинку чи гуртожитку, технiчного обладнання, елементiв
зовнiшнього благоустрою i зобов`язанi брати участь у загальних
витратах, пов`язаних з утриманням будинку i прибудинкової
територiї вiдповiдно до своєї частки у майнi будинку чи
гуртожитках. Допомiжнi примiщення (кладовки, сараї i т. iн.)
передаються у власнiсть квартиронаймачiв безоплатно i окремо
приватизацiї не пiдлягають. »)
Це пiдтверджено також рiшенням Конституцiйного суду України вiд 02.03.2004 р. № 4-рп/2004 - допомiжнi примiщення (пiдвали, сараї, кладовки, горища, колясочнi i та iн.) передаються безоплатно у спiльну власнiсть громадян одночасно з приватизацiєю ними квартир (кiмнат у квартирах) багатоквартирних будинкiв.
При проектуваннi та прийняттi житлового будинку в експлуатацiю необхiдно враховувати те, що нежитловими можуть бути тiльки тi пiдвальнi примiщення, якi згiдно з затвердженим проектом були передбаченi як примiщення громадського призначення, iнакше такi примiщення вiдносяться до житлового фонду, а саме: до допомiжних примiщень житлового будинку.
dream_5
27.12.2012 09:38:18
http://zakon1.rada.gov.ua/rada/show/v004p710-04
На пiдставi викладеного та керуючись статтями 147, 150
Конституцiї України ( 254к/96-ВР ), статтями 51, 63, 65, 67, 69,
93, 94 Закону України "Про Конституцiйний Суд України"
( 422/96-ВР ), Конституцiйний Суд України
в и р i ш и в:
1. В аспектi конституцiйного звернення i конституцiйного
подання положення частини першої статтi 1, положення пункту 2
статтi 10 Закону України "Про приватизацiю державного житлового
фонду" ( 2482-12 ) треба розумiти так:
1.1. Допомiжнi примiщення (пiдвали, сараї, кладовки, горища,
колясочнi i т.iн.) передаються безоплатно у спiльну власнiсть
громадян одночасно з приватизацiєю ними квартир (кiмнат у
квартирах) багатоквартирних будинкiв. Пiдтвердження права
власностi на допомiжнi примiщення не потребує здiйснення
додаткових дiй, зокрема створення об`єднання спiввласникiв
багатоквартирного будинку, вступу до нього.
1.2. Власник (власники) неприватизованих квартир
багатоквартирного будинку є спiввласником (спiввласниками)
допомiжних примiщень нарiвнi з власниками приватизованих квартир.
1.3. Питання щодо згоди спiввласникiв допомiжних примiщень на
надбудову поверхiв, улаштування мансард у багатоквартирних
будинках, на вчинення iнших дiй стосовно допомiжних примiщень
(оренда тощо) вирiшується вiдповiдно до законiв України, якi
визначають правовий режим власностi.
2. Рiшення Конституцiйного Суду України є обов`язковим до
виконання на територiї України, остаточним i не може бути
оскаржене.
sosed-ka
27.12.2012 13:54:30
Всем Здравствуйте! Поздравляю с наступающим Новым годом всех соседей! Желаю здоровья и поскорее вселиться в новые квартиры! Конечно, очень бы хотелось к квартире получить еще и бонус, в виде кладовки, но предыдущие сообщения уважаемого dream_5, по моему, не совсем корректны. Нормы Закона, которые Вы приводите касаются ПРИВАТИЗАЦИИ ГОСУДАРСТВЕННОГО ЖИЛЬЯ. Мы к этому не имеем никакого отношения. Дом то не государственный. Квартиры мы купили. Насколько понимаю я, то Застройщик будет передавать дом на баланс ЖЭКу. А с ЖЭКом, после получения прав собственности и организации ОСББ мы и будем решать общим собранием, кому и как выделять данные кладовки. По договору участия ФФС, ни о каких подвалах речи нет. Так что УВЫ.
rasmus22
27.12.2012 14:01:55
sosed-ka :
27.12.12 / 15:54 Спасибо за поздравление, взаимно!
Вопрос по ОСББ открыт, поэтому не нужно говорить об этом, как о свершившемся факте, лично мне ОСББ не подходит извините! Все ОСББ на данный момент не эффективны или малоэффективны!
Atomic
27.12.2012 18:59:37
Добрый вечер!
С наступающим Новым годом!
Вопрос с кладовыми нужно решать с застройщиком, но так, как представитель никак не реагирует, остается только гадать о их преднащначению и распределении. Вопрос нужно поднять сообща при сдаче дома. ЖЕКу данные помещения, я думаю, тоже не нужны, разве что отдельным сотрудникам.
Относительно ОСББ - где сейчас, на данной уединенной улице ОСББ возьмет трактор для расчистки территории - разве что договориться с водителем такого агрегата принадлежащего ЖЕКу за нал.
ОСББ организовать можно в любое время на сборах жильцов.
Вокруг моего дома ЖЕКовские дома - где - то снег почистили, где то почистили после сборов жильцов, кипиша и пр., в моем ОСББ - не почищено -ни просто - ни с кипишем.
Уважаемые - думайте сами. ЖЕК - хотя бы теоретически можно забросать жалобами - он подчиняеться городу, ОСББ - только жильцам, все зависит от председателя и финансов.
LadyX
28.12.2012 10:34:02
Добрый день!
Всех с наступающим Новым Годом!
По поводу кладовок, знаю такое : Когда мы подписывали договор, то представитель нам говорила о том, что у КАЖДОМУ будет своя кладовка, но уточнила при этом они там небольшые.
Так же еще сказала, что повезло у кого 1 этаж, там по-моему есть устроен и погреб даже.
Ylichka
28.12.2012 12:00:18
С наступающим Новым годом!
Я работаю в коммунальной сфере, но не в ЖКХ, так вот уточнила: все технические помещения (подвалы, чердаки и т. д.) принадлежат всем жильцам на равных правах.
представитель
29.12.2012 10:04:55
Матикiна, 12
представитель
29.12.2012 10:06:03
Матикiна,12 хiд будiвництва, 28.12.2012
представитель
29.12.2012 10:06:48
Матикiна,12 хiд будiвництва, 28.12.2012, 1