margareto
21.03.2012 09:03:01
очень надеемся что их уже введут к концу года :) и найдется желающий ведения ОСББ
Dewavu
21.03.2012 09:15:29
Хорошо бы ОСББ, но вот только желающих стать во главе не будет, т. к. этому нужно посвятить достаточное кол-во времени особенно в начале. Пусть будет даже и ЖЕК, но не с такими императорскими условиями и поборами.
RUV_UA
21.03.2012 11:24:02
Менi здається, що пункт 3.1.5 є вигiдним для нас - Споживачiв. Чи не так?
================================
Пункт 3.2.9 в частинi 2 та 3 - лише деякi перерахованi дiї необхiдно було б видалити.
Пункт 3.2.17 взагалi є антилюдським. Мало яка ситуацiя у кого може трапитися. Можливо у когось дуже чуйна душа до таких людей.
Пункт 3.3.4 взагалi про щось дивне. Це не законно. У всякому разi це має бути добровiльним.
У пункт 3.3.8 необхiдно добавити слово тимчасово (користуватися). Або бiльш контретизувати цей пункт. Так як для прибирання, ремонту чи iн. необхiдно цими примiщеннями та стоянками користуватися на перiод цих робiт.
Пункт 3.3.12 та 3.3.12 є порушенням закону про персональнi данi. Абсурд. Щоб застивити людину заплатити за ком. послуги досить її вiдключити вiд цих послуг.
Пункт 3.3.14. Там де є субпiдряднi органiзацiї (фiрми з прибирання), то можливi корупцiйнi дiї. Що для нас виллється у пiдвищений тариф.
Пункт 3.4.7 вважаю необхiдно залишити.
Пункт 3.4.10 також нам всiм потрiбен.
Пункт 4.6 має повну аналогiю з кредитними договорами у банках. Думаю сперечатись тут зайве. Сплачувати потрiбно вчасно.
Пункт 4.9 виглядає досить нормальним. Всi офiцiйнi звернення в державi вчиняються у письмовiй формi. Єдине що потрiбно уточнити термiн розгляду заяви у конкретних кiлькостях днiв.
Пункт 4.10. Я думаю, що вони щороку переглядатимуть тарифи на власнi послуги (прибирання, чищення та iн), а тарифи на воду, газ, електроенергiю перераховують пiсля змiни тарифiв постачальником цих послуг. Всi ми чуємо по радiо та телебаченню, що, наприклад, з травня, чи то з вересня буде чергове пiдвищення плати за газ, ел. енергiю та iн. по всiй Українi. Думаю тут немає нiчого надзвичайного. Думаю це не їхня "отсебятина".
Щодо плати за оренду землi - то це ПРОБЛЕМА. Тут треба щось вирiшувати з цим. Платити мiськiй владi за оренду землi через "Мелiоратор" це не привабливо. Врештi решт, кожен в Українi має право на 10 соток землi - безкоштовно. От це i є наша земля. Я бiльше нiякої i не матиму. Земля мiської влади є землею комунальною, тобто жителiв Бучi. А хiба ми не будемо її жителями. Тут питання серйозне.
Пункт 5.3. частина 1 - тут немає нiчого дивного. Наприклад, користуватися газом потрiбно належно та вiдповiдально. Те саме з водою. Думаю це зрозумiло.
Пункт 5.4 - 1 тисяча Євро взагалi взята зi стелi. Якщо вони не знають, то на територiї України всi розрахунки ведуться у нацiональнiй валютi. Вiдповiдно такий штраф, якщо i матиме мiсце, то в гривнi.
Частина 1 пункту 5.5 повинна мати мiсце, якщо всi погодження будуть безкоштовними.
Частина 2 цього ж пункту (5000 грн.) повинна спиратися на якийсь закон чи кодекс, де чiтко вказана вiдповiдальнiсть за таке порушення. Все iнше є незаконним. В такому разi потрiбно писати про штраф для Виконавця за ненадання якiсних послуг в сумi 1000 Євро кожнiй квартирi яка вiдчула це ненадання послуг + пеня та iнше.
Те саме стосується пунтку 5.6!!!
Пункт 6.3 - термiн необхiдно змiнити на 1 рiк. Як мiнiмум для першого року спiвпрацi з таким ЖЕКом.
Всi мої зауваження мають статус, як то кажуть ИМХО. Просто вирiшив подiлитися з думками.
RUV_UA
21.03.2012 11:31:07
Пункт 7.3 досить нормальний.
Пункт 7.6 здається незаконним. Цi кошти без нашого вiдому можуть бути, наприклад, на депозитах, i з них можуть отримувати додатковi прибутки.
Додаток №1. Все, що стосується обслуговування мереж гарячого водопостачання та теплопостачання взагалi бред. Воно у кожного своє. I кожен сам собi його створює i сплачує шляхом оплати холодного водопостачання та газопостачання. У цьому ж Додатку вони самi собi суперечать (цитата: "згiдно «Правил надання послуг населення з централiзованого опалення, постачання холодної та гарячої води i водовiдведення»". Кiнець цитати.)
Додаток №2 пункт 1.1 повинен бути, але ОБОВ`ЯЗКОВО безкоштовним. Тут обговорюється наша з вами безпека вiд "рукодельника по книге "Сделай сам". Якщо людина почне валяти не тi стiни - буде катастрофа.
Додаток №3 на мою думку складений досить вiдповiдально, за вийнятком пункту 9, який потрiбно привести до дiючого законодавства. Всi вимоги цього Додатку спрямованi на благо проживаючих, у вiдповiдностi технiки безпеки та пожежної безпеки.
Всi мої зауваження мають статус, як то кажуть ИМХО. Просто вирiшив подiлитися з думками.
До речi тiльки но говорив з менеджером з продажу, то вiн запевнив, що цей ЖЕК лише пропонує себе, i вiд якого можна просто вiдмовитися бiльшiстю будинку.
Dewavu
21.03.2012 11:37:53
Последняя формулировка, относительно того, что использование ЖЕК не является обязательным, меня порадовало.
RUV_UA
21.03.2012 12:59:40
Так, але згiдно Договору про участь у ФФБ та Правил ФФБ, мешканцi, здається, у 30-ти денний термiн повиннi вирiшити чи створювати ОСББ чи передавати будинок на утримання ЖЕКу (комунальному або приватному). Так як мешканцiв буде багато, то вирiшити це питання буде не легко. Це буде залежати як вiд рiзних поглядiв на цю ситуацiю, так i вiд банальної фiзичної вiдсутностi мешканцiв на зборах. Я запропонував би вже зараз вiдпрацювати свою думку мешканцям 5-6 пiд`їздiв. А учасникам другої черги хоча б пробувати дiйти згоди на форумi.
margareto
22.03.2012 06:41:41
RUV_UA спасибо Вам большое за такую детализации. Да если этот Жек не обязателен это очень радует. А если мы будем в комунальном Жеке то за землю уже не нужно будет платить?
RUV_UA
22.03.2012 07:27:23
Я розумiю саме так. До того ж менеджер з продажу пiдтвердив у телефоннiй розмовi, що плата за оренду сплачується мiськрадi тiльки "Мелiоратором" i тiльки на перiод будiвництва. Надалi комунальна земля знаходитиметься у користування громадою (мешканцями) безкоштовно. ЖЕК тут взагалi нiдочого. Де "Житлопобуд 2007" взяв такi пункти невiдомо. Я так розумiю перша черга плату за оренду не платить. Можливо мешканцi першої черги дадуть вiдповiдь?
Dewavu
22.03.2012 08:35:23
Народ, какую арендную плату?! Вы что, покупатель никогда не платит арендную плату, при инвестировании или покупке жилья. Это статья расходов застройщика, которую он закладывает в стоимость кв. метра. В данном случаи застройщик в виде ЖЕКа решил "отбить" потраченные деньги и дополнительно заработать.
ksu
22.03.2012 08:44:06
Добрый день!
5-6 секция ещё не заключали договора с ЖЕКом, т. к. документы туда не передали(так говорят в ЖЕКе), поэтому о расценках скажем позже )))