ElenAnt
25.03.2012 16:07:38
Ещё раз привожу вам выдержку из договора "Сторони проводять кiнцевий розрахунок (згiдно умов п. 2.3. та 3.3. цього договору) на пiдставi Основного договору та даних технiчного паспорту, виданого органами Бюро технiчної iнвентаризацiї." А в тех. паспорте площадь балконов будет учтена с коэф. 0.8 или 1.0 - делайте выводы. В приложении указано, что оно является неотемлемой частью договора № такой-то? В нём явно указано, что площадь балкона учитывается с коэф. таким-то, или просто проставлена площадь с понижающим коэф.? Как это согласуется с приведенным пунктом договора? Мне приложение не присылали.
Более того см. ветку этого форума "Ирпень, ул. Чехова, 4, 6 (Гарант Житло)". Похоже с инвесторов уже требуют доплату за балконы, после пересчёта их площади с коэф. 1.0
Handy
25.03.2012 16:08:16
ElenAnt:
Вот я именно об этом коэффициенте и говорю. Откуда Вы его взяли? Он у Вас в...
общая площадь квартиры посчитана с учетом балкона с коэф-м = 0,3. это факт, остальное - болтовня. спросил о какой квартире речь - в ответ - почитайте. уж проще простого на сайте BGM посчитать площадь любой квартиры. делаем выводы...
ElenAnt
25.03.2012 16:14:52
Когда речь идёт о разнице в несколько тысяч у. е. я бы предпочёл, чтобы все предельно чётко было выписано в договоре.
Handy
25.03.2012 16:18:29
предпочитайте. договор есть свободное волеизъявление сторон, я надувательства никакого не вижу.
ElenAnt
25.03.2012 16:19:16
Handy:
общая площадь квартиры посчитана с учетом балкона с коэф-м = 0,3. это факт,...
Болтовня - всё что явно не указано в договоре. Ещё раз уточняю: в Вашем договоре или в приложении к нему указан коэф. 0.3 для балконов?
Handy
25.03.2012 16:23:33
кто Вам мешает внести правки в Договор? кстати указанные коэффициенты регулируются законодательством, закон имеет высшую юр. силу чем договор и т. д. если Вас не устраивает - не подписывайте такой договор, но надувательством тут точно не пахнет (по крайней мере на сегодня)))
Handy
25.03.2012 16:25:06
ПыСы. о какой квартире речь?
ElenAnt
25.03.2012 16:41:22
Да, кажется я немного рано начал паниковать. Привожу пояснение с уже упомянутой ветки форума "ул. Чехова, 4, 6":
верховна рада прийняла 6 жовтня 2011 року закон №3825-VI "Про внесення змiн до статтi 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площ об`єкта житлової нерухомостi".
цей закон дозволяв надiлити правом встановлювати коефiцiєнти центральний орган виконавчої влади з питань житлової полiтики...
25 жовтня 2011 Янукович ветував даний закон i внiс в його свої поправки
17 листопада Верховна Рада України прийняла закон «Про внесення змiн до статтi 6 Житлового кодексу Української РСР щодо визначення житлової та загальної площi об`єкту житлової нерухомостi», врахувавши всi пропозицiї Президента України. а саме:
Площа лоджiй, балконiв, веранд i терас пiдраховується з урахуванням таких коефiцiєнтiв: для балконiв i терас - 0,3; для лоджiй - 0,5; засклених балконiв - 0,8; веранд, засклених лоджiй i холодних комор - 1,0.
I, на скiльки я розумiю, iрпiнська рада в цей час затверджує нашу квадратуру((((((
Але знову Янукович застосував право вето до закону "Про внесення змiн до статтi 6 Житлового кодексу Української РСР (щодо визначення житлової та загальної площ об`єкту житлової нерухомостi)" №3692-VI, який парламент прийняв 17 листопада в новiй редакцiї з пропозицiями глави держави. Точну дату не знайшов. бачу тiльки 1 грудня.
i на кiнець всiх суматох:
Верховна Рада України прийняла пропозицiю Президента i вiдхилила закон про внесення змiн до Житлового кодексу щодо визначення житлової та загальної площ i порядку оподаткування нерухомостi.
За це рiшення проголосували 233 нардепа, повiдомляють кореспонденти УКРIНФОРМу."
Однако это не гарантирует, что до сдачи дома новые нормы не будут приняты и именно они будут действовать, если ничего другого явно не указано в договоре.
Handy
25.03.2012 16:59:51
вот и я о том, как будет по закону так оно и будет, и никуда мы не денемся.
nodoubt
28.03.2012 10:24:30
Garant-admin: Уважаемые инвесторы,
Застройщик, ведет свою хозяйственную деятельность исходя...
А Вас не насторожують вiдносини суборенди? Я, як юрист, на це дивлюсь з пiдозрою, адже у випадку розiрвання договору мiж орендодавцем i прямим орендарем (в тому числi за нездiйснення останнiм орендної плати) Ваш договiр суборенди припиниться автоматично. При цьому, важко буде говорити, що у згортаннi будiвництва є саме ВАША вина.
Скажу вiдверто:
1. коли я працюю на сторонi великих орендодавцiв (ТРЦ, Бiзнес-центри), я всiм рекомендую спочатку здати нерухомiсть в оренду "своїй" особi, а потiм в суборенду "споживачам" - так є поле для маневру, щоб в любий момент можна було вигнати "неугодных" суборендарiв, розiрвавши основний договiр оренди;
2. якщо ж працюю на сторонi орендарiв - категорично не рекомендую вступати у вiдносини суборенди (або додатковими умовами договору суборенди передбачати значнi штрафнi санкцiї у випадку розiрвання основного договору оренди).
Чи прямий орендар є компанiєю, афiлiйованою до ГЖ? Якi гарантiї незастосування до iнвесторiв схеми, описаної в п. 1 вище, у випадку, якщо, наприклад, у ГЖ "щось пiде не так"? Чи можна у центрi продажiв ознайомитись з усiм ланцюгом щодо прав користування землею, почмнаючи iз рiшення мiськради?