InVeStOr
17.04.2014 19:43:54
То про что я говорил выше, тарифы "прокатит не прокатит". А сколько людей молча уплатило...??? Стыдно товарищи из ПУЕЦ своих кормильцев обманывать. Мы ж и так вас не трогаем, на деревья даем, на заборчик даем, замочек сломался в парадном тоже сбросились, в коридоре грязно-взял тряпочку промыл(уборщицы не дождешься). А это все ВАША обязанность.
InVeStOr
17.04.2014 20:09:22
По отоплению все просто. Показания на счетчике (разницу между месяцами) умножаем на 0,24 и умножаем на тариф 253,15. Для того и нужен счетчик что б платить за то что потребил, откуда жек знает как вы топили, вот и шлют что попало. По поводу коридора не понятка, перед первым отопительным сезоном мне сказали что это отопление включено в утримання будинку(210,39, и это правильно). Начали писать долг, пошел в жек и как пример показал квитанцию где разбежность 400грв, это говорю за батарею возле лифта плата!!?? Долг убрали, но как всегда ничего не объяснили. Так и плачу по факту. Так нам завтра скажут за освещение в коридоре платить, но вы же платите по счетчику, за то что нагорело у вас в квартире, правильно. Думаю с отоплением та же история. Я предложил, вынесите отопление коридора отдельной строкой в платежке, и все станет понятно всем, а не мешать все в кучу. Ну как мне могут они считать отопление, в моей квартире, может мне вчера холодно было а сегодня жарко, может я на месяц в Египет улетел и поставил батареи на минимум. Бред короче.
ВиталийАнна3секц
18.04.2014 03:27:17
вниманию InVeStOr :
17.04.14 / 23:09
Не все так просто. Не стану утверждать наверняка, но по аналогии мне кажется алгоритм подсчета платы за тепловую энергию следущий:
Показания счетчика теплового индивидуального жилцы сдают в ПУЕЦ (через консьержей) по этим показаниям ПУЕЦ определяет, с учетом показаний прошлого месяца, потребление месяца, за который происходит расчет. Джоули переводятся в калории и умножаются на тариф.
Кроме того, есть общедомовое потребление теплоэнергии, которое, по-моему, не включается в строку "утримання будынкив та....", а включается в сумму оплаты за тепловую энергию. Так вот эта дополнительная сумма самим ПУЭЦом расчитывается: из показаний общедомового счетчика вычитается сумма показаний поквартирных счетчиков и потом делится пропорционально площади каждой квартиры, что и добавляется к сумме оплаты за тепло по каждой квартире.
ВиталийАнна3секц
18.04.2014 07:42:00
Информационная страничка дома по адресу: г. Киев, ул. Урловская, 34а
Скасування судового наказу, iнiцiйованного ТОВ "ПУЕЦ", щодо стягнення заборгованностi за ненаданi комунальнi послуги
У листопадi минулого року мешканка кв.114 нашого будинку С. В. Лихацька отримала з Дарницького районного суду наказ, виданий ТОВ «ПУЕЦ» на стягнення (нiбито iснуючої) заборгованостi за комунальнi послуги. Свiтлана В`ячеславiвна стала першою iз наших мешканцiв, хто потрапив у механiзм процесуального пограбування, запущений «ПУЕЦ».
Iз пiдтримкою та юридичним супроводженням, наданими нашим ОСББ, Свiтлана В`ячеславiвна подала до суду заяву про скасування судового наказу. Наприкiнцi грудня 2013 року вона отримала вiд Дарницького суду новорiчний подарунок – суд скасував наказ.
Таким чином провалилася спроба «ПУЕЦ» безпiдставно i без будь-якого обґрунтування отримати не заробленi ним грошi. За правилами процесуального законодавства тепер «ПУЕЦ» повинен звертатися до суду в загальному порядку, з наданням належних доказiв, яких в нього, як правило, не має.
Якщо раптом Ви також отримали реальний (не приклад, як в перших листах-попередженнях) судовий наказ, виданий "ПУЕЦ", Вашi дiї:
1. Ознайомитись з детальною iнструкцiєю, розмiщенною в прилiфтовiй зонi будинку
2. Вiдправити в суд заяву згiдно Форми Б (приклад є у чергового консєржа). Всi документи потрiбно надати в суд в 2-х екземплярах!
3. Зателефонувати юристу ОСББ - (050) 413 06 82, Євгенiй Вiкторович (або керуючiй - (066) 008 83 96, Свiтлана Романiвна)
ВиталийАнна3секц
05.05.2014 06:32:41
InVeStOr: Я тоже плачу по старому тарифу, в жеке сказал если будете писать долг то я в любом...
Если Вас не затруднит - дайте информацию как отреагировал ТОВ "ПУЕЦ" на Вашу оплату "за утримання будынкив" по старому тарифу? В квитанции за текущий период написали долг?
Это будет наверняка интересно всем жильцам, особенно тем, кто решил ставить на место ПУЕЦ.
serb
13.05.2014 13:14:50
Я за березень заплатив по старому тарифу 2,41 грн. Менi в новiй квитанцiї записали борг. Крiм того, за воду вже пропонують платити по вищим тарифам (17,41 грн та 3,50 грн по причинi новоутвореного "боргу" перед ПУЕЦ).
Ще раз прочитав договiр з ПУЕЦ. Там записано, що ПУЕЦ ЗОБОВ"ЯЗУЄТЬСЯ надавати послуги по тарифу ЗАТВЕРДЖЕНОМУ(УЗГОДЖЕНОМУ) органом мiсцевої влади! Але 3,68 грн не є таким тарифом. Оскiльки нашi вiдносини з ПУЕЦ є договрiними, то ця цифра має бути прописана в договорi (додатку). Але її там немає.
ВиталийАнна3секц
14.05.2014 06:33:17
Тема: тариф на утримання будинкiв та прибудинкових територiй.
Специально навел справки: тариф на утримання будинкiв та прибудинкових територiй для дома Урловская, 32 (соседний с нашим домом за церквушкой) 2.50 грн./кв. м. Дом по Урловской, 32 также обслуживается ТОВ "ПУЕЦ".
По-моему в отношении нашего дома ПУЕЦ избрал тактику наглого дискриминирования.
Предлагаю участникам форума подготовить и выложить проект письма в ПУЕЦ, КМДА в отношении завышенного тарифа. Я также приму активное участие в подготовке письма, могу и направить его адресатам и позже выложить и ответ на данном форуме.
Если нам вернут "старый" тариф - сможем настаивать на возврате или пересчете платы за месяцы, в которых применялся тариф 3,68 грн./кв. м.
vim
14.05.2014 11:17:18
Полностью согласна насчет письма!!! Только вместе мы сможем чего- то добиться.
На сайте КМДА есть расчет тарифа для нашего дома: http://www.municipal.kiev.ua:8080/municipal/
и соседского 34, который обслуживает также ЭКОС:
При сравнении только 1 пункта: Витрати з прибирання прибудинкових територiй та прибирання сходових клiтин - 1,174 и 0,4106 уже возникает вопрос - что ж за уборка у нас такая?
Я обращалась на сайт 1551 они перенаправили запрос в Экос. Так вот Экос пишет, что до 3 этажа у нас происходит каждодневная влажная уборка - вопрос только кто ее производит?
Соседи, давайте вместе отстаивать свои права!
Nika08
14.05.2014 14:15:21
Я тоже за письмо!
А вообще мне кажется что нашему дому пора организовывать ОСББ, тогда и тарифы реальные будут и будет с кого требовать. Например, по адресу Бажана 36, ежегодно делаются какие то ремонты и обновления на территории дома, обновляются лавочки, устанавливтся фонтаны и даже озеленение происходит средствами их ОСББ (то есть как раз за счет "утримання прибудинкових територiй"). И с отоплением у них все четко и понятно.
А мы мало того что платим по повышеным тарифам непонятно за что, так еще и по три раза на забор сдаем да постоянные то 20, то 30 грн!
Вот последний раз месяца полтора-два назад на что 30грн сдавали? Ничего нового я не заметила.
ВиталийАнна3секц
14.05.2014 14:53:51
ПОСТАНОВА КМУ вiд 1 червня 2011 р. № 869 "Про забезпечення єдиного пiдходу до формування тарифiв на житлово-комунальнi послуги" определяет прова, обязанности сторон, порядки и т. д.
На ее основе я подготовил проет письма. Прошу ознакомиться и внести правки/предложения:
ТЕКСТ:
Ми, мешканцi будинку за адресою: м. Київ, вул. Урлiвська, 20, обуренi дiями ТОВ «Перший український експертний центр», що надає житлово-комунальнi послуги за вказаною адресою.
Одним iз проблемних питань у стосунках мешканцiв та ТОВ «Перший український експертний центр» (далi – Товариство) є незрозумiла та необґрунтована тарифна полiтика Товариства. Так зазначене пiдприємство надавало послуги з утримання будинкiв та прибудинкових територiй в перiод до березня поточного року за тарифом 2,41 грн./кв. м., починаючи з березня 2014 року Товариство збiльшило тариф до 3,68 грн./кв. м. Причому збiльшення зазначеного тарифу вiдбувалось в порушення умов угоди щодо надання житлово-комунальних послуг, зокрема, з порушенням зобов’язання надавати послуги по тарифу ЗАТВЕРДЖЕНОМУ(УЗГОДЖЕНОМУ) органом мiсцевої влади, що також, очевидно, порушує вимоги Порядку формування тарифiв на послуги з утримання будинкiв i споруд та прибудинкових територiй, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.06.2011р. № 869, зокрема, вимоги надання послуг з урахуванням встановленого рiшенням органу мiсцевого самоврядування тарифу, його структури, перiодичностi та строкiв надання послуг, копiя якого є невiд`ємною частиною договору про надання послуг. Наразi таку копiю не надано.
Крiм того, в дiях ТОВ «Перший український експертний центр» вбачаємо порушення механiзму доведення до вiдома споживачiв iнформацiї про змiну цiн/тарифiв з обґрунтуванням її необхiдностi та про врахування вiдповiдної позицiї територiальних громад, передбаченого роздiлом II Порядку доведення до споживачiв iнформацiї про перелiк житлово-комунальних послуг, структуру цiн/тарифiв, змiну цiн/тарифiв з обґрунтуванням її необхiдностi та про врахування вiдповiдної позицiї територiальних громад, затвердженого наказом Мiнiстерства регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства України вiд 30.07.2012 № 390. Товариство не проiнформувало нас, як споживачiв, про намiр здiйснити змiну тарифiв, не надавало обґрунтування причин змiни тарифу: дати, коли тариф востаннє переглядався, причин перегляду тарифу, визначення вiдсотка зростання основних складових тарифу. Тобто така iнформацiя не розмiщувалась в нашому будинку (на прибудинковiй територiї), зокрема на iнформацiйних стендах у пiд`їздах будинкiв та бiля них.
Окремого вирiшення потребує питання якостi надання послуг з утримання будинкiв та прибудинкових територiй. Пошкоджено облицювання фасаду нашого будинку, в окремих мiсцях облицювання будинку забруднено написами стiйкою фарбою. Зазначенi недолiки Товариством не усуваються.
Просимо вжити належних заходiв з усунення Товариством недолiкiв в наданнi житлово-комунальних послуг, привести у вiдповiднiсть до законодавства тарифи/цiни на зазначенi послуги.
Вiдповiдь за результатами розгляду просимо надати на адресу:____________________________________________________________
Кто возьмется напечатать, собрать подписи, отправить и по результатам рассмотрения проинформировать соседей?