Костя
02.10.2008 12:44:11
Доброго дня, шановні сусіди!
Живу у нашому будинку з 5 вересня. Майже все подобається :) Важко, звичайно, після охайної жилої квартирки переїжджати було у голі стіни, але по-трохи вже й тут дали лад (спальня, кухня, санвузол).
Напружує, звісно, відсутність гарячої води. Але це ж тимчасово (сподіваюся).
Є кілька питань-прохань до вас:
1. ніхто не намагався ще робити загальний коридор із сусідом по куточку? Якщо так, то як ви це зорганізували?
2. хочеться підключитись до ТБ. Пошукав я варіанти. "Воля" викликає алергію, тому я всюди намагаюся уникнути "щастя" бути їх абонентом - завжди перескакував на альтернативи. І на Позняках знайшов. Ось їх сайт: www.it-tv.org.ua. Але від будинку потрібно 20 заявок, щоб вони почали процес підключення будинку до своєї мережі. Я свою залишив вже давно :)
3. днями зникло освітлення на поверхах вище 2-го у 2 під`їзді. Ніхто не знає причини?
4. прохання до власників автомобілів (як і я): давайте поважати один одного - ставитимемо свої автомобілі не як прийдеться, а так, щоб усім місця вистачило (там вільно стають 2 ряди перед під`їздами) О:-)
5. пропозиція. Як щодо того, щоб зорганізувати пізніше власне ОСББ (коли вже будинок буде достатньо заселений)? Хтось має досвід у організації подібних об`єднань, знає всі норми і правила? Раніше жив у будинку із ОСББ - дуже класно.
allan_sundry
06.10.2008 05:45:07
Я за ОСББ! Досвіду не маю, але вважаю що це ліпше за приватний ЖЕК
Костя
06.10.2008 07:02:58
Костя: Доброго дня, шановні сусіди!
Живу у нашому будинку з 5 вересня. Майже все...
Активніше залишайте заявки на телебачення - будемо дивитись телевізор по-людськи :) www.it-tv.org
allan_sundry
06.10.2008 07:07:19
Есть ли местные провайдеры для доступа в Интернет?
Заявку в Укртелекоме на Интернет оставил, но они вряд ли будут сильно спешить подключать наш дом...
Костя
06.10.2008 07:34:54
На сайті того ж IT-TV є інформація по інету.
volia.com - "Воля".
utel.ua - "Утел" (сам юзаю).
freenet.ua - FreeNet (теж потрібно лишати заяки).
_Tania_
07.10.2008 14:17:05
Соседи, добрый день!
Смотрю, что не очень то живенько на форуме. Наверное уже всем не до стройки, а конечно же мебель, ремонты и т. д. Подскажите плиз, кто стеклил балконы и во сколько это удовольствие обошлось? Может, если нормальные рекомендации, то скиньте телефоны. Правда недавно слышала, что новые бзыки нашей администрации: за тарелки и застекление балконов будут штрафы. Что скажете? Нехочется жить с открытым балконом, а телевиденье, которое все предлагают не наилучшего качества. Недавно знакомые подключили ВОлю, так мне например обычная антена с усилителем, которая ловит 16 каналов показалась намного привлекательнее)))). Хочется горячую воду. А еще чтобы наконец-то заработали лифты и посадили консьержа. Чтобы уборка выполнялась в подъезде. Хотя похоже, что сами жильцы жить в порядке не хотят. Ну если ты разбил бутылку с вином на лестничной клетке, так возьми и убери за собой осколки! Ну или например, сигареты закончились - так донеси пустую пачку до урны, не бросай на лестнице! Неужели в наше время люди, поселившись в новеньком доме хотят вести себя как свиньи и жить в грязи...
Костя
07.10.2008 14:56:01
Ну, штрафи за тарілки та балкони, гадаю, братимуть лише у будинках, що являють архітектурну чи історичну цінність. Не думаю, що наша "панелька" на Позняках є чимось подібним :) Я чув про штрафи - в Києві вже практикується. Ти або оплачуєш балкони усьому стояку, або не ставиш собі :)
Телебачення. Все у наших руках - буде бажання людей, з`явиться телебачення. Я, наприклад, хочу повернутись до аналогового ТБ, якого мені вистачало, щоб подивитись футбол і Формулу-1. Кабель в мене по всій квартирі вже прокладено - потрібно лише втикнутись у "оператора". Обкладати себе пультами від декодерів наміру не маю. Але колись-таки "аналог" піде від нас. Тому зараз я готуюся до переходу на ефірне цифрове ТБ (безкоштовне). Сьогодні протестую якість прийому останнього вдома. Потім робитиму висновки.
Ліфт, за словами начальника служби експлуатації ЖЕКу, обіцяли будівельники у четвер. Просто він зараз не "вміє" зупинятись рівно на поверхах :) А ліфтери не вміють це пофіксити. Наче б то така наразі ситуація. Вода планується з 13-го жовтня. Тому всі готуйтесь чергувати біля батарей і труб гарячої води :)
Вчора помітив панельку домофону на під`їзді - приємно!
allan_sundry
08.10.2008 06:43:31
Кто может порекомендовать тихую стиральную машину и холодильник (с системой NoFrost) - очень сложно определиться из-за широкого выбора!
lisalarisa
08.10.2008 07:05:56
Доброе время суток соседи!
Костя: Ну, штрафи за тарілки та балкони, гадаю, братимуть лише у будинках, що являють архітектурну чи історичну цінність. Не думаю, що наша "панелька" на Позняках є чимось подібним :) Я чув про штрафи - в Києві вже практикується. Ти або оплачуєш балкони усьому стояку, або не ставиш собі :)
ПРАВИЛА ЗАБУДОВИ м. КИЄВА
2.3.18. Забороняється під час перепланування приміщень у багатоквартирних житлових будинках:
- об’єднувати лоджії і балкони з помешканнями квартир шляхом розбирання зовнішніх стін;
- переносити опалювальні прилади на лоджії та балкони;
- об’єднувати квартири по вертикалі з повним або частковим розбиранням міжповерхових перекриттів;
- збільшувати площу приміщень санітарних вузлів і ванних кімнат за рахунок жилих і допоміжних приміщень квартири;
- влаштовувати прорізи в несучих стінах без затвердженої в установленому порядку проектної документації;
- розбирати підготовку під підлоги на звукотеплоізоляційній основі при ремонті, що призводить до неприпустимого акустичного дискомфорту в квартирах, розміщених нижче поверхом;
- улаштовувати прибудови до перших поверхів багатоквартирних житлових будинків для веранд та господарських приміщень квартир;
- улаштовувати кондиціонери та стільникові антени на фасадах житлових та громадських будівель, орієнтованих в бік вулиці.
Так что не вижу не каких проблем. У нас дом находится как раз дааааалеко от улицы.
_Tania_
08.10.2008 07:43:45
Супер, последняя фраза - что надо:-)) значит смело обвешиваем фасад всем чем захочется!!!