virtuoso
13.04.2009 21:16:38
Дзвонив. Ціна квадрата вираховується по формулі 10800*0.85*k, де 0.85 символізує собою знижку 15%, а k - коеф. поверховості (0.95...1.05). Іншими словами, по комерційному курсу маємо трохи більше 1100 у. о. за квадрат.
Я готовий розглядати пропозиції до 1000 у. о./м2, тим більше, що планую брати трьошку і як мінімум одне паркомісце (100% оплата). На таких умовах, можливо, купив би і зараз, а так... гроші хоч і мінімальний, але дохід приносять, а будинок зводиться потихеньку.
Не те, щоб дуже капризував :), але є підстави вважати, що з часом ціна нижче 1000 опуститься. Всього 10% залишилось.
Вас не відговорюю - у кожного свій погляд на ситуацію. Може, завтра останню квартиру продадуть і піду плачучи по світу :)
Kicker
13.04.2009 22:39:32
To virtuoso: должен сказать, хорошо вы пишите, грамотно, обстоятельно. Сказать по правде, хотелось бы иметь такого соседа :). И все же, мне кажеться что 1100 - цена очень хорошая на данный момент. При такой цене меня больше интересует, сдадут ли они дом вообще. Место же прекрасное: там и метро будет, и воздух хороший (наверху дом стоит, по сравнению с КГС на моск площади или даже парк авеню) и развязка нормальная. Все хорошо, как по мне. Правда по цене мне почему-то ответили 11340 (за двушку), но мне показалось что это только цена со старта. Потому что иначе для меня это много, однозначно. А вы не знаете, какая цена в парк авеню или ТММ? Думаю, завтра позвонить, узнать.
Прочитал еще сообщения на ветке по поводу договора с УМК: в основном отзывы негативные (типа "стремный"). И это тоже смущает.
Dima2306
14.04.2009 07:01:29
Не хочу влазить в чужой разговор, но как по мне то есть все основания для роста цен на этот дом, в частности:
1. Банки начали давать ипотечные кредиты (знаю конкретные случаи), что увеличит плетежеспособный спрос
2. Приближается время сдачи метро (насколько я знаю август 2009), что повысит привлекательность дома
3. Скидка 15% фиксировалась на зимний период, чтоб хоть как то попытаться оживить спрос.
4. Получение кредита от банка дает возможность застройщику не продавать квартиры сейчас (уменьшив скидку), а подождать сдачи дома и продать по значительно выгодному курсу через 6 месяцев. Банку можна гарантировать возврать денег уже через год максимум.
5. Как не говорите, но рынок недвижимости киева не рухнул, как ожидалось. Да, можна найти одиничные продажи хрущевкок-двушек за 50-тис. у. о., но первичка будет держаться, ожидая повторного подъема.
Прошу заметить, что я заинтересован в вашей покупке квартир в этом доме.
И уточнение, стартовые цены на двух- (11340), трехкомнатные квартиры (10800) за кв. метр - разные, как говориться "Оптом дешевле" :)
virtuoso
14.04.2009 07:54:49
О, це вже конструктивна дискусія получається :)
Відповім по пунктах.
1. Банки начали давать ипотечные кредиты (знаю конкретные случаи)... Одиничні випадки суті не змінюють. Квартир у Києві на продажу десятки тисяч. В будь-якому випадку, сумніваюсь, щоб трьошки (тобто те, що мені треба), будуть відірвані з руками.
2. Приближается время сдачи метро (насколько я знаю август 2009)... у здачі метро я-то якраз не сумніваюсь. Ну затримають ще на хай навіть на рік... ну на два (?), але здадуть. Я уважно моніторю стан метробуду (думаю, як і багато інших потенційних інвесторів), так що сам факт здачі навряд чи велику погоду зробить. Для мене різниці нема, чи недобудова стоїть над Хрещатиком, чи над Биківнею - поки будинок не зданий.
3. Скидка 15% фиксировалась на зимний период, чтоб хоть как то попытаться оживить спрос... Зараз вона діє до 30 квітня, тобто перекриває навіть період ажіотажної розкупівлі квартир, який традиційно починається з перших днів березня кожного року... Скільки буде продано в червні-серпні?
4. Получение кредита от банка дает возможность застройщику не продавать квартиры сейчас (уменьшив скидку), а подождать сдачи дома и продать по значительно выгодному курсу через 6 месяцев... А проценти по кредиту? Багато в УМК об`єктів, щоб із них можна було б якийсь дохід мати? Наскільки я знаю, поки що один... Та і не бачу причин для "значно вигіднішого курсу" через 6 місяців...
5... первичка будет держаться, ожидая повторного подъема... так як це просто аргумент, не підкріплений нічим, то й не коментую.
Взагалі-то ми трохи відходимо від теми, а дискутувати щодо тренду ціни на нерухомість можна місяцями :) Заодно вибачаюсь у майбутніх сусідів, що не даю грошей на будівництво зараз, але вже так історично склалось, що жити маю де і навіть якщо не візьму тут квартиру, то візьму в іншому місці... через рік... чи ще коли-небудь.
virtuoso
14.04.2009 08:06:53
Заодно подякую Dima2306 за уточнення різниці ціни між дво- та трьохкімнатними квартирами, це трохи змінює мої погляди на цінову політику...
Пряме порівняння ціни з іншими об`єктами не зовсім правомірне, так як на сайті висять одні цифри, по телефону говоряться інші, а при очній зустрічі і виявленні активного інтересу - ще інші... просто скажу, що великої різниці між порівнюваними об`єктами немає.
P.S. На Троєщині між вул. Бальзака, Данькевича і Цвєтаєвої шаленими темпами будується мікрорайон, одночасно робота ведеться на 6-7 об`єктах із середньою швидкістю 1 поверх за 4-5 днів. Робота по суті ніколи не припинялась, а зводить це КМБ. Там теж метро планується, причому в безпосередній близькості (хоч і пізніше, ніж гілка на Теремки :)) )
Так от, якби УМК не затримував будівництво і договір не викликав ніяких запитань, то і розмова була б трохи інакша.
надеюсьналучшее
14.04.2009 10:59:32
Согласна с мнением Dima2306. Хочу напомнить, что с возобновлением строительства, начнут платьть поэтапщики, а это 30%-квартир. Значит сумма будет на маленькая и УМК сможет гасить проценты. А какой дом выбрать и где жить каждый выбирает сам. В любом случае, везде есть свои риски.
virtuoso
14.04.2009 16:20:41
Я коли проплачУ за квартиру (якщо проплачу), то теж буду агітувати людей, щоб купували :)
Що маємо на теперішній день:
1. Перший проект у компанії УМК, потенційно блокбастер, на даний час недобудова.
2. Невиконані зобов`язання згаданої компанії здати будинок у І кварталі ц. р.
3. Не впевнений, що хтось із інвесторів отримає компенсацію за затримку здачі (це згадано в договорі, так?)
4. Відсутність членороздільної політики компанії в січні-лютому, коли всі інвестори були підвішені у повітрі. Не хочеться переживати самому таке.
5. Зміни правил по ходу гри (перезаключення контрактів, надання можливості купити паркінг не лише власникам трьохкімнатних і т. д.)
6. Відсутність чітких перспектив завершення будівництва, крім усних гарантій. Якщо пункти письмового договору не були виконані, я не бачу нічого, що могло б перешкодити порушити усну обіцянку.
7. Візитна картка комплексу і головне офіційне джерело отримання інформації про 4 сезони, сайт - не працює уже 6й день. Не те, щоб критично, але додає до загальної картини.
Я не бачу ні однієї причини для того, щоб вкладати гроші сьогодні. Чи навіть у червні-липні.
Не претендую на категоричність, цілком можливо, що ціни почнуть рости і влітку уже й за 15000/м2 купити не можна буде. Значить - прогадав. Краще так прогадати, ніж вкласти гроші і молитись на ніч... і зранку... і в обід :)
Kicker
14.04.2009 18:16:25
Хорошо, что Dima2306 прояснил ситуацию с ценой, а то было как-то странно.
Что касается цены на первичке, то прогнозировать цену сейчас просто невозможно, и именно поэтому есть относительно недорогие варианты типа нашего. Если появиться определенность, эти недорогие варианты резво перейдут в категорию недешевых. Деньги у людей есть, они только бояться вкладывать их в недострои. Сейчас на вторичке цены все еще высокие, поэтому для люди с деньгами ок. 100 тысяч хороших вариантов нет. Поэтому есть основания полагать, что люди ориентируются на первичку, но только ждут чтобы ситуация с ней стала ясней. Сами подумайте - квартира в Голосеево по цене левого берега, в практически достроенном доме с определенными перспективами - неужели тут нужно думать еще?
Ну а пока что мы не имеем определенных переспектив и все пункты, кот. перечислил virtuoso касаются как раз неопределенности с застройщиком. По дому, местоположению, вопросов особых не возникает. Вопрос возникает, например, с тем, почему УМК не получил даже формальное разрешение на помощь от государства в то время как, по слухам, их получили, ТММ и КГС? У ТММ заявленная цена намного выше, чем же он лучше? Кстати, заявленный цены ТММ и Парк авеню значительно превышают цены УМК, но оба согласны на скидки. Размеры скидок оба застройщика "смущаются" сказать. Но чтобы их цены сравнялись с ценами УМК, скидки должны быть не меньше 30% - что вряд ли. Т. е. на сегодняшний день с нашим вариантом может конкурировать только Голосеево с их акционной ценой(если она еще есть, неделю назад была, я звонил) ну и через несколько месяцев КГС с объектом на козацкой. В любом случае, в течение недели постараюсь заглянуть к УМК и обсудить предметно и скидки и условия.
убийцаэфира
14.04.2009 22:11:36
фото 14.04.09
pztv
15.04.2009 06:43:34
Kicker: Хорошо, что Dima2306 прояснил ситуацию с ценой, а то было как-то странно.
Что...
To Kicker - в конце марта на этом же форуме уже писалось, что наш объект вошел в список желающих на дофинансирование за счет государства. Вот ссылка
minregionbud.gov.ua/news/data/attach/1920/poobj1303.pdf