sgcompany
24.06.2012 17:10:29
Были в отеделе продаж с женой, попросили документы на стройку - разрешение на строительство, договор аренды земли, вроде-бы все есть. Квартир свободных еще очень много, но цена каждый месяц повышается, как они и обещали. ИМХО, для старта молодой семье - отличный вариант.
sgcompany
25.06.2012 20:50:07
to InvestorR:
А Вы не знаете есть ли скидки при взносе 50%-100%?
sgcompany
07.07.2012 19:52:28
+1 инвестор, планировка 1Ж.
Vitya
16.08.2012 22:07:44
sgcompany: Были в отеделе продаж с женой, попросили документы на стройку - разрешение на строительство,...
Тут цена прыгает то вверх, то вниз. Я имею ввиду Столицу груп. Если говорят что цена поднялась и будет подниматься еще - не верьте. Это значит что квартиры еще есть и через месяц-два будут скидки до 10%.
Smilik
17.08.2012 14:16:03
алианда:
Ой, а можно, плиз, по-подробней, что сие значит?
Люди, я потенциальный покупатель...
Вiдсутнiсть вiкна на кухнi..... це означає, що кухня має природне освiтлення лише через балконнi дверi, вони правда вiд вiдлоги i до стелi (нестандартнi, збiльшенi). Повязано це, насамперед, iз невеликим метражем самої кухнi i вимогами пожежної безпеки: як менi пояснили на балконi має бути глуха стiна певного розмiру (не памятаю точно метраж) для того, щоб у випадку пожежi можна було за нею сховатися в очiкуваннi пожежникiв. Так як метраж кухнi невеликий, а балкон виходить з кухнi, то вiкно там не вписується. А у випадку, якщо норми пожежної безпеки не будуть дотриманi, будинок не приймуть в експлуатацiю.
Насправдi це не є катастрофiчним. Я є iнвестором в будинку на Туманяна, тому про таке планування кухнi знаю. Спочатку мене теж це трiшки бентежило, але пiсля перегляду на обєктi я змiнила думку. Освiтлення абсолютно достатньо, так, можливо менi i хотiлося бiльш свiтлу кухню, але враховуючи її розмiри i те, що з такими розмiрами вона бiльш пiдходить виключно для процесу: "приготував-поїв-пiшов", я викреслила цей мiнус зi списку. Крiм того, якщо ви не проти кухнi-студiо, то її можна перепланувати i освiтлення буде вiдповiдно бiльше.
Charly
28.08.2012 11:36:14
А есть ли тут люди которые разбираются в законодательстве, договорах?
Вот что вычитала:
Кстати, в Украине легальны только три способа покупки квартир на этапе строительства: в законе "Об инвестиционной деятельности" речь идет о механизме покупки жилья через фонд финансирования строительства, покупку инвестором целевых облигаций или опционных сертификатов, выпущенных застройщиком. Любые другие способы не соответствуют действующему законодательству.
а в договоре просто написано "Фонд зобов’язується (...) передати Об’єкт у власнiсть Iнвестора"
"Об’єкт передається Фондом у власнiсть Iнвестора (...)шляхом укладення договору купiвлi-продажу Об’єкта"
и непонятно как воспринимать этот пункт:
8.11. У разi якщо будь-яка умова цього Договору виявиться незаконною або такою, що її неможливо виконати, однак ця обставина не потягне за собою неможливiсть виконання Договору в цiлому, iншi умови Договору зберiгають чиннiсть. У цьому разi Сторони докладуть зусилля добросовiсно замiнити умову, яка виявилась незаконною або такою, що її неможливо виконати.
Smilik
28.08.2012 12:27:36
п. 8.11. нiчого "кримiнального" в собi не мiстить. Традицiйно в Договорi прописується умова, що визнання недiйсним окремого пункту Договору не тягне за собою його недiйснiсть в цiлому. Як самий простий приклад, що приходить одразу в голову, наприклад узгоджуєте Ви в договорi строк позовної давностi по стягненню неустойки у пiвроку, а законом встановлено 1 рiк i є умова, що договором строк позовної давностi збiльшуватись може, а зменшуватись нi. Вiдповiдно ця умова договору може бути визнана незаконною, однак по сутi вона не впливає на виконання самого договору (не заважає такому виконанню), тому договiр є цiлком законним, окрiм однiєї цiєї умови. Ну якось так.....
Smilik
28.08.2012 12:42:13
Цитую дослiвно ст. 4 ЗУ "Про iнвестицiйну дiяльнiсть" (ст. 4): "Iнвестування та фiнансування будiвництва об`єктiв житлового будiвництва з використанням недержавних коштiв, залучених вiд фiзичних та юридичних осiб, у тому числi в управлiння, може здiйснюватися виключно через фонди фiнансування будiвництва, фонди операцiй з нерухомiстю, iнститути спiльного iнвестування, а також шляхом емiсiї цiльових облiгацiй пiдприємств, виконання зобов`язань за якими здiйснюється шляхом передачi об`єкта (частини об`єкта) житлового будiвництва. Iншi способи фiнансування будiвництва таких об`єктiв визначаються виключно законами." Тут треба звернути увагу на "iнститути спiльного iнвестування" якими i є КУА (компанiї з управлiння активами). Таким чином, купiвля нерухомостi через iнвестицiйнi договори з КУА є цiлком законною. Крiм того, звернiть увагу на речення "Iншi способи фiнансування будiвництва таких об`єктiв визначаються виключно законами"... остання судова практика свiдчить про те, що суди визнають i iншi схеми купiвлi нерухомостi на етапi будiвництва законними, керуючись саме цiєю нормою.
Вийшло, мабуть, довго i не цiкаво, але намагалася пояснити як могла )))
Charly
02.09.2012 10:39:09
Спасибо, немного прояснилось.
Хоть вы и похожи на менеджера продаж, но хочется верить)... и цена соблазняет и относительно метро рядом и какие-то дома уже построили) склоняюсь инвестировать... думаю может шоу-румов дождаться
Smilik
02.09.2012 15:28:25
Чомусь i не сумнiвалася, що почнуть виникати подiбнi пiдозри. Цiкаво, а як треба було вiдповiсти, щоб Ви не подумали, що я схожа на менеджера з продажiв? До СГ вiдношуся лише тим чином, що сама iнвестувала в один з їх об"єктiв (про що я писала ранiше), тому тепер перiодично монiторю ситуацiю i по iнших об"єктах. Я хiба когось схиляла до вибору цiєї компанiї чи саме цього об"єкта? Вiдповiла лише тому, що дещо розбираюся в правових питаннях i сама була "на роздорiжжi" пiд час вибору об"єкта iнвестування, а тому розумiю як важко це зробити. Стосовно СГ нiчого сказати не можу, бо навiть власну квартиру ще не бачила. Будують, про якiсть почитайте форум "Лiпiнки" (але насправдi все треба фiльтрувати), деякi планування мене теж "вражають", оформлення документiв.... кажуть, що затягують (форум будинку на Шамрило про це якраз i говорить), але з документами зараз всi затягують (знайомий в "Лiко-градi" теж рiк чекав документiв) i це найчастiше наша бюрократiя бiльше винна, нiж забудовник. А шоу-румiв може i не бути.... не знаю чи були в Лiпiнцi, але на Туманяна показували лише квартири на 3 поверсi, без будь-якого оздоблення (менi це тяжко назвати шоу-румом), а от в Мiнiстерському взагалi нiчого не показували. Ну особисто я б точно не iнвестувала в об"єкт на такому ступенi готовностi.