kluch
14.02.2011 16:50:23
ProspectiveSosed :
14.02.11 / 18:31
А чому ви не думаєте, що буде велика рiзниця мiж 10м i 20ми
-------------------------------------------------------------------------
Я сказав 20 а не 20ми. Звичайно мiж 25 i 10 буде.
Vella
14.02.2011 16:51:11
ProspectiveSosed: Vella, це ж ви брали останнiй поверх, правильно? А ви не боялись, що буде текти?...
Тепер мiй поверх не останнiй. Колись вiн мав бути останнiм житловим з 24 технiчним та 25 переддаховим. Тому я не дуже хвилювалася через спеку. Потiм я не стала його змнювати на 25, тому що тiльки 26 надi мною - не влаштовував, особливо зауважуючи на те, що там будуть розмiщенi лiфтовi.
Лiтом зараз спекотно скрiзь. Тому питання чи вiшати кондицiонер я для себе вирiшила давно =)
Щодо протекання (труб? даху?) - я пiвжиття прожила на останньому 7 поверсi сталiнки. I труби, i дах, бувало, текли. Але дуже рiдко - не частiше вiд того, як топлять сусiди. В таких випадках ЖЕК потiм ремонтував нам стелю i одного разу - всю кiмнату, тому що на однiй стiнi попсувалися шпалери.
ProspectiveSosed
14.02.2011 17:26:25
Дуже дякую за вiдповiдi, kluch i Vella. Я погуглила, дивлюсь, що кондицiонери беруть не так аж i багато. Виходить десь 100 грн/м.
Vella, а чому ви вирiшили не мiняти на останнiй, якщо проблема жари/холоду в вас вирiшилась, а про потопи ви не переживаєте. Просто цiкаво...
kluch
14.02.2011 17:41:51
ProspectiveSosed :
14.02.11 / 19:26
Я погуглила, дивлюсь, що кондицiонери беруть не так аж i багато. Виходить десь 100 грн/м.
---------------------------------------------------------------------------
Кiлькiсть енергiї, що споживають кондицiонери залежить вiд розташування квартири (пiвнiч-пiвдень), потужностi увiмкнених побутових приладiв (лампочки, телевiзори, плити), якостi утеплення зовнiшних та мiжквартиних стiн.
Але проблема нашого будинку - де закрiпити зовнiшнiй блок. Без пошкодження утеплювача - тiльки на зовнiшнiй сторонi балконiв. Наскiльки менi вiдомо не так давно втупила в силу нова версiя нормативного документу, що регламентує змiни фасадiв київських будинкiв. Практично європейська версiя. Навiть на антену сигналiзацiї потрiбен буде дозвiл.
Vella
14.02.2011 17:53:36
ProspectiveSosed: Дуже дякую за вiдповiдi, kluch i Vella. Я погуглила, дивлюсь, що кондицiонери беруть...
Декiлька причин- 23 (з 24 i 25 зверху) не одне й те саме, що 26+ технiчний:
- вiрогiднiсть плiсняви при переохолодженнi, якщо технiчний поверх взимку не буде прогрiватися,
- якщо литиме - затопить шивидше,
- лiфтовi - це шум.
Це головнi. Шкодую за доступом на технiчний поверх - хотiла на нього ставити велiки, коляски.
Також вирiшила, що бiльшiсть не дуже любить останнi поверхи, тому потенцiйно тепер моя квартира бiльш лiквдна =)
Яле якщо у вас останнiй поверх - не засмучуйтесь. Добре, коли з гори немає шуму. I той самий техповерх - до ваших послуг. У мешканцiв останього поверху обов`язково мають бути ключi вiд нього. =)
ProspectiveSosed
14.02.2011 18:07:57
Vella: "- вiрогiднiсть плiсняви при переохолодженнi, якщо технiчний поверх взимку не буде прогрiватися,"
Ох елки!!!! А ось це не прикольно!
Потопiв вродi в монолiтi не повинно бути, та i питання жари/холоду кондицiонер вирiшує, а от плiснява зовсiм не прикольна. Да i лiквiднiсть також... (((
Дякую, Vella.
Vella
14.02.2011 18:27:17
Плiснява - це виключно гепотетично =)). У мене на 7 поверсi її не було, хоча там був не повноцiнний техповерх, а тiльки горище. Та й лiквiднiсть - бiльше на любителя. Не засмучуйтесь, все буде добре!
Igrok
14.02.2011 18:40:51
Добрый вечер! Поддерживаю инициативу с письмом Кулакову по вопросу остекления балконов. Интересно, как на него отреагируют в ИГБ?
Горожанин
14.02.2011 19:00:09
Очень весело. В новом доме цены на аналогичные квартиры даже ниже чем в первом. Кроме двушек. Интересно как они мне завтра это объяснят? Я ведь хотел во втором доме квартиру, но меня запугали высокими ценами. Это доказывает, что верить в отделе продаж никому нельзя. Буду смеяться если в последнем третьем доме будет еще дешевле.
Особенно меня порадовало, что ИГБ очень ценит квартиры с видом на парк к которому нет выхода. Какая то тяга персонала ИГБ к мелкому обману.
alle
14.02.2011 19:29:21
Задним числом нас поставили перед фактом, что мы будем проплачивать стоимость остекления балкона по 10345гр/м2, т. е. стоимость остекления балкона нам выходит ок.15000гр.
А мы тут пытаемся дуть против ветра. С нами не выполняют договор даже по 7000гр/м2 после БТИ, а сразу требуют платить за новые площади.
При этом сразу же автоматически увеличивается площадь, ЗА КОТОРУЮ МЫ БУДЕМ ПЛАТИТЬ ПОТОМ ВСЮ ЖИЗНЬ ЗА ОТОПЛЕНИЕ.
Поэтому самый лучший для всех нас вариант - отказаться от застекления балконов вообще. А если они так уж хотят стеклить, то только после БТИ. Это вполне реально сделать. Нам предлагали сделать ремонт в квартире после БТИ, с тем чтобы можно было передвинуть дверь.