T_Mur
07.06.2012 21:18:26
slamci: 100% верно, к тому же сам кгс не отрицает, что дом сдадут скорее всего уже в сентябре-октябре,...
А никто и не питает "особых надежд" =)
То что сдача сдача дома (имеется в виду "окончание строительных работ") и сдача под заселение, - две разные вещи, мы это понимаем.
И то что Вы доказываете словами : "строительства до передачи дома под заселение обычно проходит минимум три месяца.", - тоже ясно.
Об этом, в том числе и я, писал еще 11.05.12 / 19:08 (46-ая страница, 9-ое сообщение снизу, если быть точным); думаю это обсуждалось и раньше.
Единственное, во что нам хочется верить - это в то, что КГС затягивает выдачу Ваших (читать как "инвесторов первого дома") свидетельств на право собственности, подключение к коммуникациям и, собственно, Ваше, долгожданное заселение, только по той лишь причине, что хотят подключить оба дома одновременно к вышеописанным коммуникациям. Это предположение, в которое хочется верить, вот и все, - мы искренне переживаем за Ваше положение, и так-же сильно не хотим оказаться в той-же ситуации, что и Вы.
nekto
07.06.2012 21:24:46
ВЫ считаете нормальным "затягивание" на год, для того чтобы подключить два дома одновременно?
А еще 10 КГС-их домов с такими же проблемами?Или их тоже хотят подключить со вторым домом на Перова?
nekto
07.06.2012 21:45:36
Тут на соседней ветке подсмотрел письмецо, его можно взять за основу, но только внести некоторые изменения по смыслу:
Шановнi Вiкторе Федоровичу та Микола Яновичу!
Вiдповiдно до ст. 3 Конституцiї України людина, її життя i здоров`я, честь i гiднiсть, недоторканнiсть i безпека визнаються в Українi найвищою соцiальною цiннiстю. Права i свободи людини та їх гарантiї визначають змiст i спрямованiсть дiяльностi держави. Держава вiдповiдає перед людиною за свою дiяльнiсть. Утвердження i забезпечення прав i свобод людини є головним обов`язком держави.
Пiдтримуючи Вашу державну полiтику та глибоко шануючи Ваш особистий вклад в розвиток України як демократичної, соцiальної, правової держави, змушена звернутися вiд свого iменi та вiд iменi iнвесторiв, власникiв, мешканцiв новозбудованих житлових будинкiв у м. Києвi по вул. Мiшуги, 12, вул. Козацька, 114, вул. Харкiвське шосе, 58-Б, пр. Правди, 5, пр. Маяковського, 1-3, вул. Лайша Гавро, 1, вул. Алма-Атинська, 109-Б, пр. Червонозоряний, 150-162, вул. Урлiвська, 38 за захистом конституцiйних прав на повагу до гiдностi, на житло та на достатнiй життєвий рiвень.
З причин постачання у вказанi будинки електроенергiї по тимчасовiй схемi не працюють в нормальному режимi лiфти, котельнi, iндивiдуальнi тепловi пункти, насоснi станцiї для пiдкачки холодної води, виходить з ладу дороге сучасне обладнання i мешканцi будинкiв не мають можливостi отримувати якiснi комунальнi послуги.
Прошу Вашого особистого втручання в вирiшення питання пiдключення вказаних будинкiв до ПАТ «Київєнегро» по постiйнiй схемi.
З повагою,
Громадянка України _________________
nekto
08.06.2012 06:58:51
Вот еще одно письмо на которое стоит обратить внимание(у инвесторов с Л. Гавро одолжил):
Заступнику Генерального прокурора України
Прокурору м. Києва
Мельнику А. С.
Адреса: 03150, м. Київ, вул.. Предславинська, 45/9
Уповноважених загальними зборами мешканцiв
будинку по вул. Л. Гавро,
К.... Л. М. (044-)
04212, м. Київ, вул. Лайоша Гавро, 1. кв.
Я..... У. П. (067-)
04212, м. Київ, вул. Лайоша Гавро,1, кв.
Ф... Ю. О. (050 -)
04212, м. Київ, вул. Лайоша Гаво,1, кв.
З А Я В А
Ми, мешканцi будинку по вул. Л. Гавро, 1 у м. Києвi на загальних зборах, що вiдбулися 25 лютого 2012 року о 10.00 у м. Києвi за адресою вул. Л. Гавро, 1 з метою захисту наших конституцiйних прав i законних iнтересiв, одноголосно прийняли рiшення щодо звернення до Прокуратури м. Києва з наступного приводу.
.....
Отже, в дiях посадових осiб вбачаються ознаки злочину, передбаченi ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримiнального кодексу України.
На пiдставi вищевикладеного i у вiдповiдностi до норм Закону України «Про прокуратуру», Кримiнального кодексу України;
П Р О С И М О:
1. Поновити права власникiв квартир в будику № 1 по вул. Лайоша Гавро, шляхом включення лiфтiв та винних осiб притягнути до вiдповiдальностi.
2. Повiдомити письмово уповноваженого зборами на звернення до Прокуратури м. Києва – Ф... Ю. О. (04..., м. Київ, вул......) письмово про результат розгляду цiєї заяви у визначений законодавством термiн.
Уповноваженi загальними зборами мешканцiв
будинку вул. Л. Гавро, 1
slamci
08.06.2012 07:37:56
за основу надо брать оба письма, но писать конкретно о том, что кгс нарушает свои обязательства перед инвесторами, так как дом по сути не введен в эксплуатацию, нету электричества вообще и никто из инвесторов не может воспользоваться своим правом на купленное жилье. нужны ссылки на договор по пунктам
nekto
08.06.2012 08:00:58
совершенно верно,Slamci.
Вышеприведенные письма надо испльзовать как "болванки", а прописывать в них исключительно нашу ситуацию.
Неплохо было бы, чтобы кто-то из юристов "приложил" к письму руку.
slamci
08.06.2012 08:28:57
я юрист, могу поучаствовать, но у меня нету договора под рукой этими днями. если кто-то скинет скан, попробую набросать письмо
nekto
08.06.2012 08:53:58
я скан могу сбросить только в понедельник(
ua-ua-ua
08.06.2012 09:29:46
если речь о договоре купли продажи майновых прав, то тут образец:
http://narod.ru/disk/52164876001.4fbc0dc602c6f5b5aedf73942de8c041/perova.rar.html
slamci
08.06.2012 11:39:03
если это типовой договор для всех, то тогда вопросов нет. спасибо. в целом договор мутный, мутный в том плане, что там ничего толком не прописано про обязательство прямое кгс ввести дом в эксплуатацию и ответственность за нарушение выше упомянутого. единственное, к чему можно зацепиться, это п.6.2. вот интересно, это у всех в договоре? п.6.2. Компанiя як особа яка виконує функцiї Замовника (Забудовника) оБЄКТА КАП БУДIВНИЦТВА, пiсля завершення його спорудження та введення в експлуатацiю, зобовязується повiдомити покупця засобами тел звязку чи письмово про дату передачi будинку пiд заселення протягом 20 роб днiв з моменту отримання Сертифiкату вiдповiдностi закiнченого будiвництвом обєкта. Отсюда следующее: Сертификат готов, акты приема-передачи имущественных прав подписаны, но дом не эксплуатируется и люди в течение 20 дней после готовности сертификата уведомлены о дате передачи дома под заселение не были