АртемК
13.11.2008 22:16:19
Добрый вечер.
Вот этот прораб встал и ушел куда? Сказать своим рабочим, чтоб не выходили на стройку? А рабочие куда пойдут? Я думаю, сегодня им будет сложновато найти такого заказчика как КГС, который пусть и теоретически, но остается самой мощной стройорганизацией страны, на которой висят тысячи наших с вами семей. Если не КГС, то кто будет иметь больше возможностей рассчитаться по долгам (в конце концов, кто будет иметь больше шансов получить рефинансирование у государства)?
Все, наверное, читали в инете на прошлой неделе, что по стране уже "бродят" 100000 безработных строителей, а сколько сейчас еще навалит из Европы и России, которые тоже морозят стройки?
Не очень, конечно, радует, но все сегодня в одной лодке - и КГС, и субподряд, и инвестор.
Думаю, получим мы наш дом достроенным и все будет нормально, но свои контакты я Свете все равно сбросил и готов участвовать в нашей общей работе с нашими должниками - Аркада, КГС ну и так далее.
to yulia1433: а мы вот с Вами снимем одну квартиру для наших семей и как-нибудь протянем в тесноте, да не в обиде - меня тоже ох как задрало оплачивать ренту!:)))
Sweet_Lana
14.11.2008 08:15:38
Всем привет. Спасибо за присланую информацию
Уже есть 10 квартир. Надеюсь, что к вечеру 20 наберется и я всем вышлю список.)
Сегодня в и-нете наткнулась на такую статью
http://realt.ua/Statti/0_Index.php?idn=29562
http://realt.ua/Statti/0_Index.php?idn=29610
Можете почитать. Она, конечно, не совсем оптимистична, но хочется реально знать, что происходит на стройках Киева в целом, и КГС в частности.
По поводу возврата денег, мы тоже хотели уточнить, можно ли их забрать, на что услышали тоже, что и Юля. Согласно постановления НБУ мы не можем Вам их выдать (та же статья, что и депозиты). Я спросила, могут ли они документально подтвердить это, чтобы мы могли обратиться в НБУ за разъяснением, они сказала"да". Только для этого нужно прийти, написать заявление о желании выйти из фонда, а когда НБУ снимет мараторий, то нам их отдадут... Дальше развивайте мысль сами. Не хочу о плохом вслух говорить ))) Лучше о хорошем. Может не так и плохо, что денег не дают, все ринутся забирать, и тогда дом точно не достроят.
Вот пунк, на который они ссылаются.
2.5. Виконувати свої зобов’язання за всіма типами договорів із залучення коштів у будь-якій валюті лише в разі настання строку завершення зобов’язань, незалежно від категорії контрагентів.
Юляшка
14.11.2008 09:36:48
Добрый день!!! Светалана скажите получили вы инфо от Malkov? если нет, то я попробую еще раз.
bondandnata
14.11.2008 09:50:10
Добрый день! Пишут вам вашы соседи с 2-рой секции, 6-й этаж, кв. №143. Мы -ЗА- за написание письма, если можно, то и нам скинте пожалуйста образец. За ранее, спасибо!
yulia1433
14.11.2008 09:54:23
Артем, предложение хорошее, но будем надеяться, до этого не дойдет)))
Со строителями на самом деле грустная ситуация. Все они приезжие и снимают жилье. Нет денег - нет жилья. Работать "в долг" могут только те, кому есть где жить. Им жить негде.
Как и обещала, несколько зарисовок о наболевшем. Это черновой вариант моего ответа Чемберлену (в 2-х частях).
Голові правління АКБ «Аркада»
Костянтину Віталійовичу Паливоді
Копія: Генеральному директору
ВАТ «ДБК-4»
Сергію Тимошенку
ПІБ інвестора,
що мешкає за адресою ……
ЗАЯВА
(повторна)
Згідно з викладеним у вашій відповіді на мою попередню заяву (вих. №4527/7 від 28.10.2008р.) об’єкт будівництва №2 (під’їзди 4, 5) в районі забудови Позняки 4а, м. Київ, був вчасно введений в експлуатацію. При цьому не було зазначено ні номер Акта про введення закінченого будівництвом об’єкта в експлуатацію, ні дату його підписання.
Проте, як я зазначав у своїй попередній заяві, на об’єкті будівництва досі, станом на __ листопада 2008 року, не виконані роботи, передбачені технічною характеристикою об’єкта будівництва. Зокрема:
1. На об’єкті будівництва не завершені фасадні роботи.
2. Не завершене встановлення вікон.
3. Не завершена кладка.
4. Не зроблена розводка системи опалення.
5. Не зроблена стяжка підлоги.
6. У санвузлах не зроблена гідроізоляція.
7. Не встановлені лічильники.
8. Не облаштовані місця загального користування (не пофарбовані стіни і стелі, у деяких місцях відсутня кладка, не покладена керамічна плитка на підлогу).
9. Не заасфальтовані дороги, не облаштовані тротуари.
10. Не завершене будівництво бойлерної.
11. Відповідно, не протестована жодна з інженерних мереж – мережа електропостачання, теплопостачання, холодного та гарячого водопостачання.
У зв’язку з цим укладення Акта про введення в експлуатацію об’єкта будівництва №2 (під’їзди 4, 5) в районі забудови Позняки 4а, м. Київ, є прямим порушенням Постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2004 р. № 1243 «Про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів» та «Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів», де зазначено, що: «на закінченому будівництвом об`єкті повинні бути виконані всі передбачені проектною документацією та державними нормами роботи, змонтоване і випробуване обладнання».
yulia1433
14.11.2008 09:55:40
Часть 2.
Враховуючи викладене, я вимагаю:
1. Якнайшвидше завершити усі роботи, зазначені в технічній характеристиці об’єкта будівництва, а також роботи, передбачені проектною документацією і державними нормами. Офіційно повідомити дату завершення робіт на об’єкті будівництва та надати звіт про виконані роботи окремо за кожним вищенаведеним пунктом.
2. Офіційно повідомити мені номер Акта про введення в експлуатацію об’єкта будівництва №2 (під’їзди 4, 5) в районі забудови Позняки 4а, м. Київ, дату його підписання та список осіб, які підписали цей Акт.
3. Організувати протягом найближчих 14 днів з дня отримання вами цієї Заяви зустріч інвесторів об’єкта будівництва №2 (під’їзди 4, 5) в районі забудови Позняки 4а, м. Київ з генеральним директором ВАТ «ДБК-4» С. Тимошенком, заступником генерального директора В. Бойко та іншими посадовими особами «ДБК-4», відповідальними за вчасне введення об’єкта будівництва в експлуатацію, у вашій присутності як голови правління АКБ «Аркада». Зустріч має бути проведена на території об’єкта будівництва, щоб засвідчити реальний стан готовності об’єкта до введення в експлуатацію.
Для уточнення дати та часу зустрічі прошу телефонувати мені на номери: ??????????
Нагадую, що згідно з законом «Про звернення громадян» посадові особи підприємств, установ та організацій зобов’язані проводити особистий прийом громадян.
4. Пояснити причини ситуації, яка склалася на об’єкті будівництва, та вимагаю від Управителя офіційно повідомити про фактичний обсяг коштів, отриманих Забудовником в рамках фінансування об’єкта будівництва.
5. У свою чергу, вимагаю від Забудовника подати звіт про цільове використання коштів, наданих Управителем на будівництво.
Письмову відповідь на мою Заяву прошу надіслати у передбачений законом термін на адресу: …….
Дата підпис
Контактний телефон
Sweet_Lana
14.11.2008 10:01:57
Для Юляши: получила ваше письмо с инфо. Спасибо
Для bondandnata :можете на мою почту (была высвечена на форуме где-то 2странички назад) отписать ваши имена и контакты.
Спасибо всем за активность.
yulia1433
14.11.2008 10:04:53
На основе моего ответа вы можете сами "скроить" свой, например:
Голові правління АКБ «Аркада»
Костянтину Віталійовичу Паливоді
Копія: Генеральному директору
ВАТ «ДБК-4»
Сергію Тимошенку
ПІБ інвестора,
що мешкає за адресою ……
ЗАЯВА
Відповідно до підписаного між мною та Акціонерним комерційним банком «Аркада» Договору № …… про участь у Фонді фінансування будівництва від ……, а також Свідоцтва про участь у ФФБ виду А за програмою ВАТ «Домобудівний комбінат №4» від …… за мною як за Довірителем був закріплений об’єкт інвестування – квартира у районі забудови: м. Київ, Позняки 4а, номер об’єкта будівництва 2 (під’їзди 4, 5), номер об’єкта інвестування …… (закріплений), поверх ……, кількість кімнат – …….
У згаданому вище Свідоцтві була чітко зазначена дата введення об’єкта будівництва в експлуатацію: 30 вересня 2008 року та дата передачі об’єкта будівництва під заселення: 30 листопада 2008 року.
Станом на __ листопада 2008 року на об’єкті будівництва не виконані роботи, передбачені технічною характеристикою. Зокрема:
1. На об’єкті будівництва не завершені фасадні роботи.
2. Не завершене встановлення вікон.
3. Не завершена кладка.
4. Не зроблена розводка системи опалення.
5. Не зроблена стяжка підлоги.
6. У санвузлах не зроблена гідроізоляція.
7. Не встановлені лічильники.
8. Не облаштовані місця загального користування (не пофарбовані стіни і стелі, у деяких місцях відсутня кладка, не покладена керамічна плитка на підлогу).
9. Не заасфальтовані дороги, не облаштовані тротуари.
10. Не завершене будівництво бойлерної.
11. Відповідно, не протестована жодна з інженерних мереж – мережа електропостачання, теплопостачання, холодного та гарячого водопостачання.
Нагадую, що відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2004 р. № 1243 «Про порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів» та «Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів», де зазначено, що: «на закінченому будівництвом об`єкті повинні бути виконані всі передбачені проектною документацією та державними нормами роботи, змонтоване і випробуване обладнання».
Враховуючи викладене, я вимагаю: (ну и требуете чего-нибудь)
Письмову відповідь на мою Заяву прошу надіслати у передбачений законом термін на адресу: …….
Дата підпис
Контактний телефон
Sweet_Lana
14.11.2008 10:15:02
Человеки, кто еще письмо писал и более того отнес в Аркаду или ДСК? Когда Юля еще первый раз его рассылала?
Отзовитесь. Кто еще не писал, пишите, пожалуйста. Коллективное- это хорошо.
Но, лично от каждого инвестора, тоже должно быть. Мое сугубо личное мнение.
коллективное тоже напишим.
Юля, письмо толковое.
Не все правда могут ссылаться на "повторне" т. к. мы только сегодня 1е письмо в Аркаду отвезли ((( Но главное начать.
2я часть мне особенно нравится. Судя по содержанию, работы проделано много и за это спасибо.
Афоня
14.11.2008 10:44:50
Добрый день, соседям.
Хочу поделиться своими наблюдениями после визитов на стройку.
Был вчера около трех, и сегодня час назад.
Новость первая - Екатерина Александровна ушла в отпуск и на нашем обьекте работать уже не будет. "Не вынесла душа поэта"! Вместо нее будет работать девушка Света которая любезно согласилась дать номер моб телефона 8 096 963 8634
и так же любезно ответила на на несколко моих вопросов. На мой главный вопрос о сроках сдачи получил исчерпывающий ответ - "неізвесно". Ну и несколко тем в продолжение нашего разговора: сантхники старые ушли - новых не нашли, ведутся поиски. Делают канализацию (что именно естественно непонятно). пока не будет сантехников не будет стяжки. Вспомнил пост Руслана о смотровых ордерах в конце месяца - задал соотвествующий вопрос, в ответ получил таинственную улыбку с коментариями "очень сомніваюсь... не раньше грудня".
Общие наблюденя:
работают два экскаватора и курит бульдозерист, работает бригада штукатуров фасадчиков на нежилом первом этаже 5й секции, висит пять пустых люлек на весь дом. На соседнем доме - который напротив пятой секции( и который втрое меньше нашего) вистит столько же люлек только с работающими бригдами. Там дом уже утеплили и половину заштукатурили, чего не сделано в нашем доме. Удареными темпами растет панелька напротив первой секции (наверное все таки какие-то деньги у дск есть).
Кстати добавлю, что ключи от квартир можно будет получить только со смотровыми ордерами.
Выводы делать воздержусь так как все люди разные, есть оптимисты, есть пессимисты ну и реалисты к коим себя отношу. В связи с этим сегодня потараню в "Аркаду" письма с вопросами.