Saveli
10.06.2009 18:00:37
Ну можно и так перефразировать, суть от этого не меняется. Рынок стоит. Масса предложений от риэлторов и минимум спроса от покупателей. Это вполне прогнозируемый процесс после пика цен. Ведь как же так? Вчера же стоило 200-300-500 - миллион. Но есть одна деталь, не стоило. А давали. Да, вчера давали миллион, 500 тыщ, 300. А сегодня не дают. И завтра давать не будут. И послезавтра. И через 5 лет тоже вряд ли.
Бакс-Мани
10.06.2009 18:52:59
Ажиотажного спроса наверно не будет. Сейчас падение цен остановилось, покупатели ждут его продолжения, а продавцы- роста цен. Кто из них прав- будет понятно в конце лета.
А загадывать на 5 лет вперед - нужно быть весьма самоуверенным человеком.
kharch
11.06.2009 08:49:56
Всьому має бути своє раціональне пояснення.
От, наприклад, пояснення тому, що бензин дорожчає, - просте: Китай вирішив пересісти з велосипедів на авто.
http://autonews.rbc.ua/firstlook/2959/
А от здорових поясненнь тому, що в нищій корумпованій країні без влади і майбутнього, яка живе тільки на ін`єкціях заробітчанських грошей та висихаючих потоках західних кредитів буде і надалі рости ціни на нерухомість немає абсолютно. Пожвавлення потоків грошей і те, що деякі з цих фонтанчиків орошують пересохший і давно мертвий ринок нерухомості, який окремі нестримані вважають і надалі перспективною інвестицією - це є.
Але з наступного місяця комунальні тарифи зростають вдвічі.
І влада, яка жила на газовому реекспорті з росії, який зараз перекрили, - теж почне шукати як баблос стригти. Де вона буде баблос шукати? В Мухосранську чи в Києві який все ще з якихось непорозуміннь купається в грошах і насолоджується інфраструктурою та грошовими потоками з усієї країни? Ага - я про податок на нерухомість.
Нічого вічного не буває.
Пора вже давно звикнути, що 1100 - це просто щастя і зараз треба за такими цінами продавати якомога більше.
Бо завтра - буде менше.
Циник
11.06.2009 09:04:58
YAiTI: http://www.blagovest.ua/index.lisp
Вот график статистики цен на любимой цинником...
2 YAiTI
Ссылаюсь на затрещину как образей низколиквидного жилья, последний раз имел "удовольствие" заезжать в данный р-н 5-6 лет назад...
Я не говорю про смену тренда, я говорю что поддержка на уровне 2к/м2 есть причем даже не в прицентральных р-нах но на нормальные квартиры. Это подтверждает мое мнение про расслоение и сегментацию рынка с вероятностью разнонаправленных трендов.
Циник
11.06.2009 09:07:18
kharch: Всьому має бути своє раціональне пояснення.
От, наприклад, пояснення тому, що...
"Пора вже давно звикнути, що 1100 - це просто щастя і зараз треба за такими цінами продавати якомога більше."
харч,
"не читайте советских газет перед обедом".
Где сейчас такие цены на нормальные безпроблемные квартиры?
Где 1к по 25к и 2к по 30к???
kharch
11.06.2009 11:06:19
Цинік, які радянські газети?
Я читаю тільки циніків типу Гейця - вони впливають на моє сприйняття цін.
Навіть по падальним (там де пишуть про падіння цін) форумам не хочу типу віда чи ще там що.
Хожу тільки сюди - звичка друга натура.
А то - мої думки.
kharch
11.06.2009 11:08:42
А про Троєщину - дарма Ви так.
Може Ви піжон купляти ягідки типу черешня мелітопольска по 40грн, в той час коли на ринку "Фермер" та сама черешня по 10-15.
Я б абсолютно був не проти такого ринку на правому березі, але - се ля ві - його немає.
Чи може Ви, як Мальборо, їште один попкорн?
Циник
11.06.2009 11:09:23
"Пора вже давно звикнути, що 1100 - це просто щастя і зараз треба за такими цінами продавати якомога більше.
Бо завтра - буде менше."
"А то - мої думки."
харч,
только не давайте больше финансовые советы своим родственникам!!!
asti
11.06.2009 21:18:53
Харч, Геец, для вас все плохо лишь там где вам не хватает денег купить, вывод: нужно больше работать, эффективней так сказать и будем вам счастье. дерзайте уровень где +- 50000 долларов ничего не решает.
kharch
12.06.2009 11:37:55
Асті, чого Ви понтуєшся?
Може якщо для Вас 50к нічого не вирішує, то дайте мені 50к?
Я не маю наміру ідти в бізнес чи добувати яку хлібну посаду на таможні чи дай.
Я хочу спокійно ходити на роботу чи на озеро (це як настрій ляже) і насолоджуватися життям і не хочу витрачати своє дорогоцінне життя на збагачення наших прикоритних.
Проблема в тому, Асті, що товарно грошові відносини є інтегральним ланцюжком економіки і нинішня ціна на нерухомість економічно необгрунтована.
Вона роздута
1) відсутністю будь-якого оподаткування майна
2) шальними нафто- газо- корупційними грошима (всі судді, чинуші, політюкани, дупутати свої мілліони вкладали в нерухомість - бо росло).
3) наївною вірою людей в свою геніальність ("я буду заробляти 3-4 штуки зелених на місяць що би там на сталося, отже потяну іпотеку в 1500-2000").
4) завищеними сподіваннями народу на швидкі економічні та соціальні реформи ("у нас скоро буде все так як на заході, в тому числі і доходи")
і т. д.
Я привожу тут тільки ті фактори, які дійсно розкручували маховик цін а зараз очевидно, що вони пропадають.
Так так, Асті, прибережіть краще 50к щоб платити податки за нерухомість та інше цінне своє майно, якщо Ви вже такий фраєр.
Вдачі!