ЖК "Голосеево", Голосеевский р-н, ул. Голосеевская, 13 (Міськжитлобуд)

dimdim

dimdim

19.02.2010 16:22:30

fly:
Полностью солидарны! Не помешало бы встретиться и всё обговорить, получить консультацию...

Я только "ЗА"! Давайте я созвонюсь со "snap" и уточню у него, когда он сможет с нами встретится и хотя бы вкратце проконсультировать.
spravka - я не вполне уверен, что-то что вы пишите правельно, НО если оставить все так как есть, цена в ЖЕКе будет гораздо выше чем в ОСББ в любом случае.
ЖЕК по любому будет платить НДС, но еще к тому же будет пытаться максимально на нас заработать.

Цитувати

Na12

Na12

19.02.2010 16:56:14

справка, можливо, сам із жеку, що обслуговує будинок:) моя сім"я (з третього будинку) - теж за осбб.

Цитувати

spravka

spravka

19.02.2010 18:58:17

Na12: справка, можливо, сам із жеку, що обслуговує будинок:) моя сім"я (з третього будинку)...

Я тут теж мешкаю і відношення до ЖЕКу не маю, але маю знання в бухгалтерському обліку та законодавстві. Інформацію про ПДВ треба оцінювати реалістично.

Цитувати

Na12

Na12

19.02.2010 20:49:15

тоді прошу вибачення, я не хотіла Вас образити. я не про пдв, а про кінцеву вигоду для мешканців. стежу за форумом голосієво. нет. уа, і за баталіями з жеком. десь там проскакувала кількість, наприклад, працівників жеку (близько сотні осіб?) і тариф за послуги, які, в принципі, не надаються (як-то очистка дахів). з осбб ми зможемо контролювати, КУДИ йдуть наші гроші, а з жеком - ні (хоч формально ніби маємо право). крім того, я хочу, наприклад, закриту дитячу площадку без люмпену з пивом у руках на лавочках. чи не краще витратити наші спільні кошти на це, аніж на зарплатню енній кількості хамовитих тьоть і дядь з жеку?

Цитувати

dimdim

dimdim

23.02.2010 09:05:07

Уважаемые соседи, есть предложение провести консультативную встречу по вопросу организации ОСББ в доме №3 (если есть желающие то и №2).
Предполагаемое время и место проведения,- четверг 25.02 с 18 до 19, встреча возле дома №1(с непосредственным местом проведения сейчас определяемся).
С нами встретятся организаторы ОСББ дома №1 и опишут методы и способы организации ОСББ в наших домах.
Прошу всех желающих подтвердить свое участие на мой email или моб 0503551864

P.S. Если у многих не будет получатся, встретится именно в этот день, можно перенести не вторник на такое же время.

Цитувати

VVM

VVM

24.02.2010 10:30:10

Шановні друзі! Відносно ПДВ. ОСББ - є неприбуткова юридична особа. Це автоматично виключає сплату ПДВ. Внескі мешканців, а саме: сплата за квартиру по квитанціях не є дохід. Тому боятися, що оборот за рік по рахунку буде більше ніж 300 000 грн не треба. Адже метою діяльності ОСББ за Статутом не є отримання прибутку. Пропоную про ПДВ забути і вирішувати питання по суті: організувати ініціативну групу щодо створення ОСББ, створити проект Статуту і вирішувати організаційні питання чітко дотримуючись чинного законодавства.
Правда у мене є сумніви щодо строків створення ОСББ. Я все ж таки схиляюсь до думки, що треба, все таки, отримати документи на право власності, а потім вже організовувати ОСББ. Доки ми не отримаємо документи на право власності юридично ми не маємо права проводити жодних дій щодо вирішення питань, пов`язаних зі створенням ОСББ.

Цитувати

dimdim

dimdim

24.02.2010 11:23:56

Я согласен, что для начала работ по организации ОСББ нужно дождаться документов, но провести встречу с тем чтобы организовать инициативную группу и может быть провести какие-то подготовительные работы я визу целесообразным.

Цитувати

Dom3Sectsiya2

Dom3Sectsiya2

24.02.2010 13:27:54

VVM: Шановні друзі! Відносно ПДВ. ОСББ - є неприбуткова юридична особа. Це автоматично...

То есть, если ОСББ - юрлицо, то и тарифы для ОСББ будут как для юрлиц (то есть завышенные)? Специалисты, прокомментируйте, плиз

Я так чувствую, на сайте очень много желающих бегать за обокравшимся председателем ОСББ))

Цитувати

dimdim

dimdim

24.02.2010 13:44:35

Я так чувствую, на сайте очень много желающих бегать за обокравшимся председателем ОСББ)) - это в каком смысле ???
А что ЖЕК это не юр. лицо? Не вижу логики в Вашем вопросе.

Цитувати

spravka

spravka

24.02.2010 14:34:59

VVM: Шановні друзі! Відносно ПДВ. ОСББ - є неприбуткова юридична особа. Це автоматично...

Щодо визначення тарифів на житлово-комунальні послуги з урахуванням податку на додану вартість та необхідності реєстрації платником податку на додану вартість при здійсненні статутної діяльності житлово-будівельними кооперативами та об`єднаннями співвласників багатоквартирних будинків
За зверненням Державною податковою адміністрацією України розглянуто питання визначення тарифів на житлово-комунальні послуги з урахуванням податку на додану вартість та необхідності реєстрації платником податку на додану вартість при здійсненні статутної діяльності житлово-будівельними кооперативами (далі - ЖБК) та об`єднаннями співвласників багатоквартирних будинків (далі - ОСББ).

Пунктом 7.1 статті 7 Закону встановлено, що поставка товарів (послуг) здійснюється за договірними (контрактними) цінами з додатковим нарахуванням податку на додану вартість. При цьому відповідно до підпункту 6.1.1 пункту 6.1 статті 6 Закону податок становить 20 відсотків бази оподаткування та додається до ціни товарів (послуг). Тобто податок на додану вартість як економічна категорія є складовою вартості товарів (робіт, послуг), що утворюється з ціни (тарифу) таких товарів (робіт, послуг) та суми податку на додану вартість відповідно.
Отже, надання житлово-комунальних послуг повинне здійснюватися з додатковим нарахуванням податку на додану вартість на визначені тарифи.
Щодо необхідності реєстрації платником податку на додану вартість при здійсненні статутної діяльності ЖБК та ОСББ, які є неприбутковими організаціями, слід зазначити таке.
Реєстрація осіб як платників податку на додану вартість здійснюється з урахуванням таких вимог.
Відповідно до підпункту 2.3.1 пункту 2.3 статті 2 Закону особа підлягає обов`язковій реєстрації як платник податку у разі, коли загальна сума від здійснення операцій з поставки товарів (послуг), у тому числі з використанням локальної або глобальної комп`ютерної мережі, що підлягають оподаткуванню згідно з цим Законом, нарахована (сплачена, надана) такій особі або в рахунок зобов`язань третім особам, протягом останніх дванадцяти календарних місяців сукупно перевищує 300000 гривень (без урахування податку на додану вартість).
Згідно з пунктом 1.2 статті 1 Закону особою (незалежно від того, чи є така особа резидентом, чи ні) є:
• суб`єкт підприємницької діяльності, у тому числі підприємство з іноземними інвестиціями, незалежно від форми та часу внесення цих інвестицій;
• інша юридична особа, що не є суб`єктом підприємницької діяльності;
• фізична особа (громадянин, іноземний громадянин та особа без громадянства), яка здійснює діяльність, віднесену до підприємницької згідно із законодавством, або імпортує товари на митну територію України;
• представництво нерезидента, що немає статусу юридичної особи.
Ознака неприбутковості не впливає на статус платника податку на додану вартість або на особливості оподаткування податком на додану вартість.
Враховуючи викладене, ЖБК та ОСББ повинні зареєструватися як платники податку на додану вартість, як тільки загальна сума від здійснення операцій з поставки товарів (послуг), у тому числі з використанням локальної або глобальної комп`ютерної мережі, що підлягають оподаткуванню згідно цим Законом, нарахована (сплачена, надана) такій особі або у рахунок зобов`язань третім особам, протягом останніх дванадцяти календарних місяців сукупно перевищує 300000 гривень (без урахування податку на додану вартість), та в інших випадках, передбачених пунктом 2.3 статті 2 Закону.
Лист від 11.06.2009 р. N 343/4/16-1510
Державна податкова адміністрація України

Цитувати
<< 302 303 304 305 306 ... 621
Архів