ЖК "Голосеево", Голосеевский р-н, ул. Голосеевская, 13 (Міськжитлобуд)

ГРМ

ГРМ

09.04.2010 13:36:11

Подзвоніть сьогодні і запитайте

Цитувати

butcher

butcher

09.04.2010 13:37:40

С интересом прочитал несколько последних страниц дискуссии.
Общее впечатление удачно выражается в известных поговорках:
1."Один хохол - партизан;
Два хохла - партизанский отряд;
Три хохла - партизанский отряд с предателем."
(вступить в ЖЕК/ОСББ и чего-то там разузнать/подорвать, в худшем случае, накакать на лестничной площадке, в знак протеста)
2. "Моя хата з краю - нічого не знаю!"
(лучше платить больше, лишь бы меня не трогали)

Кто-то из умных людей дал толкование понятию "элитного жилья".
Оказывается, что "элитность" определяется совсем не расположением, качеством или ценой! А определяется оно просто - относительно равным высоким социальным, моральным и образовательным статусом людей, живущих под одной крышей.
Если каждый искоренит в себе "хохла" и таких людей в вашем доме будет большинство, то все у вас получится!
Удачи вам на этом нелегком пути!

Цитувати

Поночка

Поночка

09.04.2010 13:55:38

В отделе по работе с инвесторами сказали что нужно подехать в ЖЕК и подписать договора...
Потом они отдадут право собственности на кв.

Цитувати

Andriy23

Andriy23

09.04.2010 14:16:29

По ссылке АлексК на форуме Времена Года рассчитали (и обосновали) средний тариф на обслуживание дома при ОСМД. Получился 5,47 грв/м. кв. При этом тариф ЖЕКа 4,66 грв/м. кв.

Цитувати

fly

fly

09.04.2010 14:32:23

Поночка: В отделе по работе с инвесторами сказали что нужно подехать в ЖЕК и подписать договора...
Потом...

Вы не спросили у них самого интересного: мы подписываем договор с ЖЕКом, по которому нам навяжут платежи немалые без нашего там проживания, а вся процедура подписания документов перед выдачей ключей от квартиры остается с неопределенными сроками (цитата) "когда решит руководство, когда все жильцы всё подпишут - тогда начнут выдавать ключи, возможно", про сроки и гарантии - ни слова. Еще там какие-то изменения в процедуре и сроках погашения облигаций, но это тайна для нас. И стоит ли такое подписывать? Кто еще что слышал или знает?!!

Цитувати

Na12

Na12

09.04.2010 14:37:11

"Еще там какие-то изменения в процедуре и сроках погашения облигаций, но это тайна для нас"

що означає зміни? у нас є угоди. змінювати щось в односторонньому порядку вони не мають права.

Цитувати

Na12

Na12

09.04.2010 14:42:20

МЕНІ у відділі по боротьбі з інвесторами сказали, що коли можна буде підписувати угоду з жеком ще не відомо, нібито сподіваються на кінець квітня. яким чином я підписую угоду з жеком, не бачивши техпаспорта, не знаючи фактичної площі і не маючи фактичних документів на квартиру (????) вона пояснити відмовилася.
я говорила з нєкою сумнозвісною світланою петрівною, яка відмовляється називати свою посаду.

Цитувати

snap

snap

09.04.2010 15:04:45

АлексК: Тоесть Вы хотите сказать, что Вы и ваши люди - самые честные и справедливые, предлагаете...

Час дасть Вам всі відповіді.

для Юрист
Леоніде,
ми пройшли достатньо довгий шлях і багато відповідей вже маємо. Маєте питання приходьте на наші зустрічі. Форум - це гарний майданчик для обміну оперативною інформацією. Обов`язково Вас запрошу на такі. Вже давно б подзвонив, але зараз закордоном у відрядженні. І дякую за Вашу сьогоднішню присутність.

всім про тариф
Тариф залежить від кількості і якості послуг, їх переліку і ефективності використання всіх наявних ресурсів. Наш вже давно розрахований і лежить на форумі в екселі. При меншій вартості якість послуг буде вищою. Матимете можливість переконатися.
Врешті, поки мешканці 2-го та 3-го будинків думатимуть ми вже почнемо працювати. Ось тоді й оціните. Почекайте, бо таке враження, що Ви нам поганого бажаєте вже сьогодні ) І менше, будь-ласка, агресії. Ніхто ж нічого не нав`язує. Ми в будинку вирішили так і поступово реалізовуємо поставлені мешканцями перед нами завдання.

butcher :
+1
Українці крадуть в сусідів і є обкраденими сусідами, сварять іншого за безвідповідальність по відношенню до себе і в цей же час самі є безвідповідальними по відношенню до іншого, хочуть змін і самі ж їм перешкоджають. Але все має шанс бути зміненим. Німці всього три сотні років тому в пабах ходили під стіл, а сьогодні в Європі ключову роль відіграють і встановлюють стандарти для інших. В кінці 19-го сторіччя в Америку посли країн не хотіли їхати і просили їм зменшити заробітну плату вдвічі аби не працювати на дипломатичній службі в США. Армія цієї країни була 14 в світі після Болгарії. А вже за декілька десятків років служба в цій країні стала пожиттєвою винагородою для будь-якого дипломата, а її річний військовий бюджет перевищує бюджети всіх європейських країн разом взятих. І таких прикладів, коли варвари переставали ними бути в історії багатенько. Але завжди рух вгору був зумовлений цілеспрямованою діяльністю людей, їх відповідальністю та внеском. Тому, й в нас є шанс.

Цитувати

Tsmee

Tsmee

09.04.2010 20:07:39

Шановні сусіди

Чому серед нас є люди, які воліють засвідчувати свою неспроможність, пасивність та обмеженість? Якщо вас ґвалтують, то чи варто змиритися з цим, заплющити очі, заспокоюючи себе думками про те, що принаймні ви цього ґвалтівника знаєте, бо він вас ґвалтує не перший рік, а інші можуть виявитися ще гіршими? Чи може варто озирнутися навколо, подумати про те, як можна змінити своє життя, що можна і треба для цього зробити, яких зусиль докласти? Це що, різновид стокгольмського синдрому, чи проста пасивність і лінощі?

Тепер конкретніше по наших справах.

Щодо ОСББ і того, наскільки це «нова» і «неперевірена» справа. Я можу назвати приклад ОСББ, де я сам все спостерігаю на власні очі - все налагоджено і працює без проблемі нарікань – чиста, прибрана огороджена територія, газони, посаджені дерева, чудові клумби, охорона, обладнані парковки, шлагбаум, чистота у під’їздах, ремонт у під’їздах робиться кожні 3-4 роки, і через 7 років після введення в експлуатацію будинок виглядає, як новий. При цьому є майданчик для дітей, власний сантехнік і електрик, які живуть у будинку і роблять свою справу дуже сумлінно, нарікань на них немає. Бухгалтер завжди до ваших послуг, консьєржі, котрі коштують 25 грн. на місяць, чемні і здатні вирішити різні проблеми. Квартирна плата трохи більша за 1 грн. за квадратний метр. Я переконаний, що вони будуть більш ніж раді зустрітися з представниками інших будинків, що організовують ОСББ, поділитися досвідом, принципами роботи, статутом та іншим.

Щодо ЖЕКів по вулиці Голосіївській. Шановні, ви так пишете, що немає інших варіантів, наче наш комплекс знаходиться на іншій планеті, і долетіти туди може лише МЖБ, тому варіантів немає. Давайте озирнемося навколо, або відкриємо будь-яку мапу, і подивимось на сусідні будинки, в тому числі – новобудови. ЖЕКів навколо, зрозуміло, ще не оди і не два. Заходимо у кожний із найближчих будинків, дивимось, у якому стані будинок, питаємо, де ЖЕК, питаємо, чи задоволені мешканці ЖЕКом, звертаємося в ЖЕК, взнаємо ціни на послуги, умови, наявність персоналу, і все інше.

Питання: якщо, скажімо, поруч є багатоповерхівка, яку сусідній ЖЕК тримає в хорошому стані, і квартирна плата там становить, наприклад, 1,5 грн. по зрівнянню з майже 4 грн. в будинку №1, то чи візьметься той ЖЕК обслуговувати ОСББ і будинок №1? Це питання риторичне, бо, звісно ж, візьметься і результат буде. І взагалі, що складного у тому, щоб з боку ОСББ укласти договори на обслуговування з 3-4 організаціями – Водоканал, КиївЕнерго, Теплокомуненерго, і найняти невелику команду – електрика, слюсаря, сантехніка, а також – бухгалтера, та розробити план і бюджет підтримки, ремонтів, надання комунальних послуг?

Я вам навів декілька прикладів і ідей, які виникли у мене буквально одразу. Якщо цим зайнятися, то, я переконаний, наші будинки можна утримувати у такому чудовому стані, що самим приємно буде жити не один десяток років. Нічого ж не заважає взяти за основу приклад успішних ОСББ, в тому числі їхні плани розвитку, модифікувати їх з урахуванням своїх побажань і потреб?

Цитувати

Tsmee

Tsmee

09.04.2010 20:10:38

(продовження попереднього повідомлення)

Я ще не мав справи з ЖЕКом Голосієво, але:

1) якщо вже є приклади неналежного виконання ним своїх зобов’язань, відмови надавати список послуг та гарантовані сервісні рівні обслуговування, плани ремонту та розвитку будинку, то звідки в мене буде надія, що коли я прийду і запитаю їх про це все, то вони мені дадуть резонну відповідь, і вона буде заслуговувати довіри?

2) в мене є негативні приклади з ЖЕКами, які незаконно розпродують підвали під офіси та перукарні, не надаючи ніяких звітів мешканцям, і таке інше. В мене також є позитивний приклад ОСББ, який я бачу кожного дня.

Виходячи з того, що у будинку №2 вже є ОСББ, яке для нас люб’язно створив МЖБ, то усім власникам квартир варто приєднатися до ОСББ і разом, в тому числі разом з тими, хто його створював, розробити план розвитку та підтримки будинку, а також додатково подивитися на те, хто може надавати найкращі послуги за найбільш прийнятними цінами.

Я не маю нічого проти забудовника, який звів такі чудові будинки. Я дуже вдячний МЖБ за цей комплекс. Але ми маємо право вибирати найкращий сервіс, маємо право разом розробляти плани і втілювати їх у життя.

Я думаю, що варто запропонувати ОСББ Квітень свою співпрацю, свої ідеї та діяти якомога більш конструктивно, і в нас все вийде.

Цитувати
<< 341 342 343 344 345 ... 621
Архів